Beneficiiile ashwagandhei sunt foarte diverse, dar, poate, cele mai cunoscute sunt propretatile sale adaptogene, adica are capacitatea de a creste rezistenta organismului impotriva factorilor stresanti din mediul inconjurator, ajutand, astfel, la inlaturarea stresului si a simptomelor de anxietate si depresie.
Ashwagandha amestecata cu lapte cald si mirodenii este un elixir utilizat de secole intregi. Aceasta reteta imbina doua plante bogate in antioxidanti - ashwagandha si turmericul - cu un mix de condimente placut aromate, precum scortisoara, cardamonul, nucsoara si ghimbirul.
Afla mai multe despre beneficiile Ashwagandhei pentru sanaatate din articolul Ce este ashwagandha? Top 10 beneficii ale acestui remediu ayurvedic stravechi
Ingrediente necesare:
- 1 cana de lapte de cocos neîndulcit
- ½ lingurita de scortisoara
- ½ lingurita pudra de turmeric
- ¼ lingurita pudra de ashwagandha
- 1 varf de cutit de cardamon
- 1 varf de cutit de ghimbir
- 1 varf de cutit de nucsoara
- Piper negru macinat
- 1 lingurita ulei de nuca de cocos
- 1 lingurita miere cruda
Mod de preparare:
Incalzeste laptele intr-o craticioara sau intr-un ibric. Adauga scortisoara, turmericul, ahwagandha, cardamonul, ghimbirul si nucsoara. Condimenteaza cu putin piper. Adauga uleiul de cocos si fierbe la foc mic timp de 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce laptele s-a racit, adauga mierea cruda. Toarna aceasta bautura aromata si plina de antioxidanti intr-o cana si bucura-te de gustul inedit si exotic.
Pofta buna! Scrie-ne in comentarii daca ti-a placut aceasta reteta!
Descoperă si alte Rețete ingenioase și delicioase cu Ashwagandha