meniu
Parenting

Cum sa-ti protejezi copiii de cariile dentare

Prevenirea cariilor a cunoscut multe modificari. Dovezile arata ca formarea cariilor are legatura mai putin cu mostenirea genetica, bomboanele sau periajul ineficient si mai mult cu tipul de gustari cu care ne hranim copiii. Surprinzator, ciocolata n

Prevenirea cariilor s-a modificat mult in ultima perioada. Dovezile stiintifice arata ca formarea cariilor are legatura mai putin cu mostenirea genetica, bomboanele sau periajul ineficient si mai mult cu tipul de gustari cu care ne hranim copiii. Surprinzator, ciocolata neagra este mai buna pentru dinti decat covrigeii sau biscuitii sarati.

Cariile dentare la copiii mici au capatat proportii epidemice in ultimii 30 de ani si au creat o adevarata criza in domeniul sanatatii publice. Un studiu efectuat de Academia Americana de Stomatologie Pediatrica arata ca, in prezent, cariile dentare sunt cea mai comuna boala cronica la copiii din occident. Este, astfel, evident ca sfaturile de acum cateva zeci de ani, cu privire la periaj, folosirea atei dentare si atentia la consumul de zahar, nu sunt suficiente pentru a-i proteja pe copii de acul si frezele stomatologilor.

Analiza biochimica a modului de formare a cavitatilor evidentiaza faptul ca alimentatia - chiar mai mult decat igiena orala - este principalul vinovat. Gustarile pe care le dam de obicei copiilor sunt bogate in carbohidrati simpli - cereale, biscuiti si fructe uscate - iar acestia se transforma in acid lactic, care deterioreaza smaltul si dezvolta carii.

Limitarea consumului de produse procesate de panificatie, patiserie si alte produse cu carbohidrati simpli este secretul prevenirii cariilor cu 100% succes. Exact: zero carii.

Aceasta noua abordare prin alimentatie este un instrument extrem de util pe care parintii il pot folosi pentru prevenirea cariilor. Si vestea buna este ca nu trebuie sa faca ajustari dramatice in alimentatia familiei.

Iata cinci principii de baza pentru o sanatate dentara impecabila atat pentru copii, adolescenti, cat si pentru adulti:

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/how-to-protect-against-childhood-cavities.html

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#alimentatia la copii #cariile #dinti #igiena #periuta de dinti

Ce au mai parcurs alti cititori...

6 Metode inedite de albire a dintilor in mod natural

6 Metode inedite de albire a dintilor in mod natural

5 metode pentru a-ti incuraja copiii sa manance sanatos

5 metode pentru a-ti incuraja copiii sa manance sanatos
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale
acces la tombole și concursuri exclusive...
Copyright 2020 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.