Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Picnogenolul poate ajuta in cazul bolilor cardiace, inflamatiilor si diabetului

Picnogenolul poate ajuta in cazul bolilor cardiace, inflamatiilor si diabetului

Daca descoperi ca te lupti cu un nivel scazut de energie, menopauza sauvreo  boala cardiaca, un extract din pinul francez marin arata promitator in alinarea acestor afectiuni si a multor altora. Beneficiile se extind asupra afectiunilor precum diabet

Daca descoperi ca te lupti cu un nivel scazut de energie, menopauza sau boala cardiaca, un extract din pinul francez marin arata promitator in alinarea acestor afectiuni si a multor altora.

Beneficiile se extind asupra afectiunilor precum diabetul, impotenta, astmul, osteoartrita si umflaturile de la maini si picioare.

In plus, picnogenolul sporeste elasticitatea pielii si reduce atat stresul oxidativ cat si degradarea colagenului – prin aceasta reducand efectele imbatranirii.

Picnogenolul se adreseaza unui larg spectru de probleme de sanatate,printre care:

Inflamatiile – inhiband enzimele generatoare de eicosanoid, extractul din scoarta de pin a demonstrat efecte anti-inflamatorii si inhibitorii ale plachetelor sanguine in vivo. Un studiu a gasit ca 100 mg de picnogenol luate zilnic oral pentru trei luni a ajutat la micsorarea folosirii de medicamente anti-inflamatorii la 58% din grupul de tratament cu osteoartrita. Edemele piciorului (umflarea lui) au scazut cu 79% fata de doar 1% la grupul de control.

Picnogenolul reduce si simptomele bolii intestinului inflamat. Rezultatele testelor publicate in revista "Cercetari Fitoterapice"/ Phytotherapy Research sugereaza ca extractul din scoarta de pin amelioreaza inflamarea indusa de etanol 2,4,6-acid trinitrobenzen sulfonic TNBS prin atacarea activitatii radicalilor, si ar putea avea efecte binefacatoare ca supliment in nutritia enterala pentru boala intestinului inflamat”, potrivit lui Ray Sahelian, doctor in medicina.

Bolile cardiovasculare – o combinatie de picnogenol si Centella asiatica (gotu kola) a ajutat la reducerea leziunilor arteriale si a progresiei placii in acest studiu (http://europepmc.org/abstract/MED/24452082).

Mai mult, cercetari publicate in jurnalul Tromboza si Hemostazie Clinica si Aplicata a aratat ca extractul din scoarta de pin a minimizat edemul si a imbunatatit circulatia sanguina.

Impotenta – Intrucat picnogenolul incurajeaza producerea de oxid nitric, sprijina imbunatatirea dilatarii vaselor sanguine, un flux sanguin sporit si transportul oxigenului la muschi. Cateva studii au gasit ca extractul din scoarta de pin a imbunatatatit semnificativ simptomele disfunctiei erectile si ale impotentei.

Aportul prin suplimente cu picnogenol (60 mg/zi) L-arginina(690 mg/zi) si acid aspartic(552 mg/zi) timp de opt saptamani a imbunatatit semnificativ satisfactia sexuala si duritatea erectiei. 

scoarta pin francez
Scoarta de pin francez

Menopauza – descoperirile publicate in "Jurnalul de Medicina  Reproductiva" The Journal of Reproductive Medicine au remarcat ca 12 saptamani de suplimentare cu picnogenol au fost asociate cu o reducere semnificativa a simptomelor perimenopauzale si menopauzale – incluzand (dar nefiind limitate la urmatoarele) oboseala, transpiratii nocturne, bufeuri si insomnie.

Testul clinic, dublu orb sub control placebo, a implicat 170 de femei perimenopauzale. Cercetarile au concluzionat: „Acest studiu, aplicand o doza zilnica relativ joasa, permite identificarea acelor simptome ale climacteriului care raspund deosebit de bine la suplimentarea cu picnogenol.

Beneficii suplimentare

Si mai sunt multe de spus. Cercetatorii de la Universitatea Loma Linda din California au descoperit ca subiectii testului clinic cu varste intre 6-18 ani care au luat picnogenol pentru trei luni au experimentat o imbunatatire semnificativa a simptomelor de astm, comparativ cu grupul placebo.

Intr-un alt studiu, extractul a fost eficient in micsorarea nivelelor de glucoza din plasma la 77 de pacienti cu diabet tip II. In plus, picnogenolul a imbunatatit microanginopatia diabetica, dar si retinopatia – ultima caracterizata de leziuni vasculare si hemoragii care cauzeaza pierderea vederii. S-a concluzionat ca tratamentul cu extract din scoarta de pin incurajeaza rezistenta capilara.

Surse:

http://europepmc.org/abstract/med/23447917

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.1611/abstract

http://europepmc.org/abstract/MED/24452082

http://www.naturalnews.com/046607_Picnogenol_pine_bark_extract_heart_disease.html 

#beneficii #diabet #inima #Picnogenolul

Ce au mai parcurs alti cititori...

Afinul, o planta cu beneficii importante pentru sanatate
7 motive pentru care vegetarienii traiesc mai mult
Beneficiile cromului: regleaza zaharul din sange si colesterolul marit
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101