Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Pericolele din balsamurile de rufe

Pericolele din balsamurile de rufe

Balsamul de rufe ne duce cu gandul la comfort si prospetime. Cu toate astea majoritatea acestor produse contin o lista „cenusie” de toxine cunoscute, care pot intra in organism prin piele sau prin inhalare si pot cauza probleme de sanatate complicate

Balsamul de rufe ne duce cu gandul la comfort si prospetime. Cu toate astea majoritatea acestor produse contin o lista „cenusie” de toxine cunoscute, care pot intra in organism prin piele sau prin inhalare si pot cauza probleme de sanatate complicate in special pentru copiii mici.

Iata cateva dintre substantele gasite des in aceste produse:

Cloroform:  este o substanta care a fost folosita pe post de anestezic intre anii 1800 si 1900. Apoi s-a descoperit potentialul sau de a cauza aritmie cardiaca fatala.  Fiind considerat o neurotoxina si un carcinogen, acesta se afla pe lista substantelor de deseuri periculoase a Agentiei pentru Protectia Mediului din SUA.

Inhalarea  vaporilor acestei toxine rezulta in pierderea constientei, ameteala, stare de voma, dureri de cap.  De asemenea poate agrava bolile de inima, rinichi sau ficat.
 Efectele sale se inrautatesc atunci cand sunt supuse caldurii.

A-Terpineol:  cauzeaza tulburari ale sistemului nervos central, adica probleme legate de creier si coloana vertebrala cum ar fi Alzheimer, ADD, dementa, scleroza multipla, Parkinson, atacuri de cord sau sindromul mortii subite a sugarilor.

Primele simptome includ: vedere tulbure, afazie, dezorientare, ameteala, dureri de cap, foame, pierdea memoriei, amorteala fetei,  dureri de gat si de coloana. De asemenea daca ajunge in plamani, poate cauza depresie respiratorie si edem pulmonar sau fatal.

Alcool benzilic: Acest iritant al tractului respirator superior poate cauza tulburari ale sistemului nervos central, dureri de cap, ameteala, stare de voma si scaderea dramatica a presiunii ateriale.

Acetatul de benzil : Aceasta substanta a fost legata de cancerul pancreatic. Vaporii ei pot irita ochii si pasajele respiratorii si pot de asemena fi absorbiti prin piele.

Etanolul: O alta substanta de pe lista Agentiei de Protectia Mediului din Sua (APMS) si legata de probleme ale sistemului nervos central.

Acetat de etil : Substanta periculoasa pentru ochi si tractul respirator. Poate cauza probleme de sanatate legate de ficat si rinichi, precum si dureri de cap si pierderea constiintei. Se afla de asemenea pe lista APMS

Camfor: O alta substanta de pe lista APMS, care se absoarbe foarte usor prin piele, cauzand iritarea ochilor a gatului si a nasului. Poate da de asemenea stari de ameteala, confuzie, convulsii sau spasme musculare.

Linalol: Un narcotic, cunoscut pentru problemele respiratorii pe care le cauzeaza, precum si alte tulburari ale sistemuli nervos central. In testele facute pe animale, expunerea la linalol a rezultat in moarte.

Ftalati: Folositi de obicei in produsele cu miros placut, pentru a prelungii durata persistentei acestuia, flatatii au fost legati de aparitia cancerului la san precum si de probleme ale sistemului de reproducere.

Limonen: Un cancerigen ce produce iritarea ochilor si a pielii.

Daca sunteti vegetarieni sau vegani, trebuie spus ca unele dintre aceste balsamuri au in componenta o forma de grasime de animale (seu)

Producatorii sunt constienti de faptul ca aceste produse contin toxine chimice. Chiar pe unele ambalaje gasim avertizarea de a nu folosi produsele pentru asternutul copiilor, dar pentru ca mult mai mari sunt imaginile cu jucarii sau copii de pe ele , multi consumatori nu mai vad acest mesaj, de obicei, scris mic intr-o parte.

Urmari

Daca folositi aceste produse, substantele chimice ajung pe produsele voastre de igiena personala, precum prosoape, asternuturi, pijamale si haine in general. Astfel acestea sunt absorbite prin piele in corp. De asemenea, ele sunt inhalate cu fiecare respiratie. Aceste substante sunt proiectate in asa fel incat sa ramana in haine o lunga perioada de timp si apoi sa se elimine traptat in aer. Deveniti astfel fara sa stiti, poluatori constanti ai mediului personal dar si al celor din jur.

Urmarile pot fi devastatoare pentru organism, care este supus unui atac permanent cu acesti invadatori chimici.

Alternative

Exista multe alte produse pe piata, produse care sunt inlocuitori naturali atat pentru balsamuri dar si pentru detergenti. O metoda care prinde din ce in ce mai multi suporteri este folosirea nucilor pentru spalat la care se adauga esente naturale pentru miros. Daca doriti ca rufele sa fie mai moi, ele se pot inmuia in apa in care se dizolva o cana de bicarbonat de sodiu, inainte de a fi spalate. 

Sursa:

www.naturalnews.com

#alternative #balsamuri de rufe #cancerigen #carcinogeni #pericole #sanatate #toxine

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pericolul din vopseaua de par chimica
Sunt telefoanele mobile intr-adevar atat de daunatoare sanatatii?
Greseli stupide de sanatate pe care nu stiai ca le faci

Ce spun cititorii despre "Pericolele din balsamurile de rufe"

negrea vasile08 May 2015 07:36Raspunde

Multumesc si astept raspuns!

negrea vasile08 May 2015 07:33Raspunde

Sunt necasatorit si am un detergent(sac de 8kg.)de circa 2-3 ani.a aparut o problema la pleoape,o roseata.din comoditate sa nu merg zilnic dupa detergent.....voi incerca sa-l arunc si sa ma rezum la pungi de jumatate kg.detergent.asta sa fie cauza???

Mihaela06 May 2015 17:31Raspunde

Eu nu mai folosesc detergenti sau balsam. Folosesc EcoSferele Tiande de 3 luni si in cazul petelor sapun de cocos facut de mine. Adaug bicarbonat, iar in loc de balsam putin otet si cateva picaturi de uleuri esentiale. Detalii despre EcoSfere gasiti pe tianderomania888.blogspot.ro . Lasati un comentariu si raspund in cel mai scurt timp

violeta21 March 2015 01:03Raspunde

Eu folosesc otet de7% in loc de balsam. Il adaug pur si simplu in spatiul destinat balsamului si folosesc aproximativ aceeasi cantitate. Poti utiliza chiar un capac de la un recipient pentru balsam. Daca otetul este mai puternic, se poate dilua putin cu apa. Lasa rufele moi si este un bun dezinfectant.

Diana Birladeanu22 May 2014 04:29Raspunde

Imi spuneti va rog unde se gasesc nuci de spalat?

MARIUS18 January 2012 00:40Raspunde

Buna Seara , puteti a explica cum , faceti cu otetul si ce cantitate folositi , la spalat ?

MARIUS18 January 2012 00:37Raspunde

SI TOTUSI , CE S-E POATE FACE?CU CE S-E POATE SPALA IN MOD SIGUR , LINGERIA CORPORALA SI RESTUL HAINELOR

Alec Blenche18 January 2012 23:32Raspunde

Noi folosim nucile de spalat de aproape un an ..sunt foarte bune. O sa incercam si cu bicarbonatul de sodiu..pare interesant :)

Iuliana12 January 2012 23:48Raspunde

Cel mai cel balsam, pe care il folosesc de foarte multa vreme este otetul. Hainele nu miros deloc dupa spalare si este cea mai ieftina varianta.

Alec Blenche13 January 2012 12:26Raspunde

wow..interesant, ms pt idee.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101