Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Sunt telefoanele mobile intr-adevar atat de daunatoare sanatatii?

Sunt telefoanele mobile intr-adevar atat de daunatoare sanatatii?

Telefoanele mobile sunt unele dintre cele mai utilizate si mai comode inventii ale secolului douazeci. Desi sunt avantaje clare in utilizarea mobilelor, de exemplu, a fi in contact cu cei dragi tot timpul, ca si cu orice chestie comoda sau de lux, ma

Telefoanele mobile sunt unele dintre cele mai utilizate si mai comode inventii ale secolului douazeci. Desi sunt avantaje clare in utilizarea mobilelor, de exemplu, a fi in contact cu cei dragi tot timpul, ca si cu orice chestie comoda sau de lux, mai sunt de obicei si dezavantaje sau consecinte negative. Cu mobilele consecintele pot fi daunatoare si de aceea nu trebuie ignorate cu usurinta.

Consecinte atunci cand folosim telefoanele mobile

Mobilele sunt sursa campurilor electromagnetice(CEM), radiatie care creaza schimbari in orice vine in contact cu aceste campuri. CEM emana de la telefoanele mobile si datorita modului in care sunt utilizate mobilele, aceste CEM ajung in contact direct cu creierul.

Peste o duzina de studii au facut legatura dintre utilizarea mobilului pentru multa vreme – zece ani sau mai mult – cu o inalta incidenta a tumorilor cerebrale si neurome acustice(tumori ale nervului auditiv). Aceste diagnostice critice sunt chiar si mai comune cand mobilele nu sunt trecute dintr-o parte a capului in alta in timpul conversatiei.

Alte efecte daunatoare sanatatii includ:

• Dovezi de leucemie, cancer la san si alte cancere.

• Motive de ingrijorare privind sanatatea sistemului nervos si schimbari ale acestuia.

• Un mult mai inalt risc privitor la tumorile glandelor salivare.

Studii care sprijina avertismentele privind telefoanele mobile

Un studiu al Universitatii Medicale din Graz , Austria , a aratat ca utilizarea de telefoane mobile afecteaza negativ calitatea spermei barbatilor. Un studiu similar din 2009 a examinat barbatii aflati la varsta maximei eficiente reproductive si a gasit ca fertilitatea si capacitatea de a procrea copii sanatosi erau compromise de utilizarea mobilelor.

Telefoanele mobilele sunt de asemenea o sursa de acid perfluorooctanoic, o substanta chimica daunatoare care a fost pusa in legatura cu bolile de inima, cancerul si afectiuni ale sistemului reproductiv feminin si ale dezvoltarii fatului.

Dar telefoanele mobilele nu sunt unica problema. Turnurile antena GStelefoanele mobileM ca si alte dispozitive wireless sunt responsabile pentru contributia la radiofrecventele neionizante din mediu. Atat Organizatia Internationala a Sanatatii (World Health Organization) cat si Asociatia Internationala pentru Cercetari asupra Cancerului(The International Association for Research on Cancer) au clasificat campurile electromagnetice emise de telefoanele mobie ca 2B, posibil carcinogene (generatoare de cancer). Turnurile-antena GSM si insesi telefoanele mobile emit constant radiatii in gama microundelor. Chiar atunci cand mobilele nu sunt folosite ele emit CEM.

Solutii viabile

Potrivit Grupului de Lucru pentru Mediu(Environmental Working Group), dupa ce reprezentantii industriei telecomunicatiilor s-au intalnit cu Comisia Federala pentru Comunicatii(Federal Communications Commission) in 2010, informatiile de pe site-ul FCC care sprijineau cumpararea de mobile cu emisii scazute de radiatii au fost inlocuite cu urmatorul enunt: “Nu se mai sustine nevoia pentru aceste practici”.

Cand organizatiile guvernamentale si industria actioneaza impreuna, nu o fac intotdeauna in interesul consumatorului. Aceasta inseamna gasirea de solutii viabile fara a depinde de recomandarile guvernului sau ale industriei.

Solutii care pot fi cu usurinta implementate includ:

• Minimizarea utilizarii.

• Utilizarea unei casti protejate antiradiatii sau a difuzorului telefonului.

• Tinerea telefonului la o distanta rezonabila de corp.

• Oprirea telefonului atunci cand nu este in uz.

• Utilizarea ori de cate ori este posibil a telefonului fix.

• SMS in loc de convorbire.

• Schimbarea telefonului de pe o parte a capului pe alta in timpul convorbirii.

• Evitarea utilizarii telefonului cand semnalul este slab.

Insa cel mai bine este sa va cumparati un dispozitiv de protectie validat stiintific. Facand aceasta, va veti intari campul bioenergetic si sistemul imunitar impotriva efectelor daunatoare ale CEM-urilor. Diferența majora – ignorată încă oficial – este că undele artificiale (GSM/Wifi) au o deplasare sacadată/pulsată, incompatibilă cu câmpurile biomagnetice ale fiintelor vii. Aceasta transmisie pulsata creeaza un efect stroboscopic la nivelul celulei, asemănător torturii cu picătura chinezeasca. Singurul dispozitiv de protecție validat științific (hiperlink-http://protectie-electromagnetica.ro/studii-validare-cmo/) care tine cont de acest efect stroboscopic se numeste CMO (oscilator magnetic de compensare) si se gaseste pe site-ul www.bioscem.ro. Iar pentru comunitatea Viata Verde Viu, Bioscem ofera un discount in functie de valoarea comenzii. Folositi codul de reducere: vvv2018.

Cercetatorii continua sa studieze CEM si legatura lor cu sanatatea in termenii efectelor viitoare pe durata indelungata. La orice concluzii s-ar ajunge, minimizarea efectelor acum in loc ca acest lucru sa fie facut mai tarziu este de actualitate si crucial.

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21951197

http://www.magdahavas.com

http://www.clevelandclinic.org

http://www.naturalnews.com - telefoanele mobile

#pericole #sanatate #telefoane mobile #telefoanele mobile

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pericolul din vopseaua de par chimica
Pericolele din balsamurile de rufe
Concentreaza-te pe sanatatea emotionala.

Ce spun cititorii despre "Sunt telefoanele mobile intr-adevar atat de daunatoare sanatatii?"

Scurtu Sorin Izvoras03 February 2014 21:58Raspunde

Cam totul este real si verificabil. De curand s-a gasit o modalitate de a mai scapa de aceste efecte negative, antena telefonului fiind mutata relativ in partea de jos , insa astfel avand efect negativ asupra regiunii de proximitate. Ceva sfaturi ar fi: - inchidere si ne folosirea telefonului pe drum, pana la destinatie. - deschiderea telefonului la destinatie si depozitarea lui cat mai departe de ori ce fiinta vie. -in ori ce deplasare, telefonul va fi inchis complet, deoarece altfel, el va face schimb de mesaje de pozitionare, prin cea mai apropiata antena. - evitarea purtarii telefonului in apropierea zonelor sensibile, atunci cand este deschis, incheieturi, cap, mijloc. Ne fo;osirea sau chiar prezenta sa in incaperi cu persoane bolnave si mai ales operate(cea mai periculoasa este operatia la creier, la care prin trepanatie se deschide craniul pentru accesa creierul, putandu-se produce "accidente vasculare" craniene mortale. Toate cele axpuse mai sus sunt legate si chiar daca se repeta oarecum, repetitia este mama invataturii.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101