O sursa excelenta de proteina vegetala este reprezentata de soia (bineinteles vorbim despre soia nemodificata genetic).
Proteina din soia este o proteina complete: este foarte digerabila, nu are efect diuretic,nu suprasolicita rinichiul, este anti-alergizanta.
Boabele de soia trebuie hidratate timp de 24 de ore pentru ca nutrientii din ele sa se potenteze la capacitatea lor maxima.
In decursul celor 24 de ore de hidratare este indicat sa schimbati apa la 6-8 ore.
Ingrediente:
• 1 cana de boabe de soia hidratata 24 de ore in apa de izvor
• 1 morcov
• 1 ceapa
• 1 ardei rosu
• 1 lingura de seminte de susan
• 1 legatura de patrunjel verde
• 2 linguri de suc de rosii natural
• 2 catei de usturoi
• Cimbru
• Ulei de masline
• Sare neiodata (dupa gust)
• Piper (dupa gust)
Mod de preparare pate de soia:
Puneti soia la fiert impreuna cu morcovul si ceapa, adugand si un praf de sare.
Cand sunt gata, scurgeti apa, puneti-le in robotul prevazut cu lama in “S”, adaugati usturoiul, susanul, sucul de rosii, 2 linguri de ulei de masline, cimbru, sare si piper dupa gust.
Daca amestecul este prea gros adaugati 2-3 linguri din apa in care au fiert boabele de soia.
Puneti compozitia intr-un bol, adaugati ardeiul taiat cubulete si patrunjelul tocat.
Soia are un gust foarte bun, asadar acest pate de soia va fi delicios!
Sa aveti pofta si sanatate din plin!
Reteta si imagini: Alina Barbu
Citeste si articolul: 5 retete creative si exotice cu turmeric
Bravo ! Arata foarte bine si ..stiu ca e si gustos . Eu am pus doua linguri de tahina in loc de seminte de susan . A dat mai multa personalitate !