Sunt deliciosi si aromati si pot inlocui cu succes painea din comert plina de tot felul de substante “dubioase”.
O reteta alternativa de crackersi raw poate fi gasita aici.
Ingrediente :
• 1 cana de hrisca hidratata 8 ore
• 4 morcovi, marime medie
• ½ de dovlecel
• ½ de legatura de patrunjel
• 2 linguri seminte de in macinate
• sare neiodata
Mod de preparare pentru crackersi cu hrisca si morcovi :
Tocati, morcovul, dovlecelul si patrunjelul. Introduceti toate ingredientele in robotul de bucatarie prevazut cu lama in forma de “S” si procesati pana cand compozitia devine omogena.
Pe o tava a deshidratorului (pe folie de paraflex sau hartie de copt) intindeti compozitia intr-un strat foarte, foarte subtire (astfel crackersi se vor usca foarte bine si vor deveni crocanti).
Portionati compozitia si dati formele dorite biscuiteilor.
Compozitia rezultata este suficienta pentru doua tavi.
Lasati la deshidratat 8 ore la 42 0C. la jumatatea procesului de deshidratare intoarceti-i pe partea cealata.
Daca nu aveti deshidrator puteti aseza compozitia intr-o tava a cuptorului pe o foaie de copt, introduceti tava in cuptor si setati-l la temperatura cea mai mica. Coaceti crackersii cu usa intredeschisa.
Cand s-au uscat complet sunt gata.
Puteti sa ii savurati cu pate-uri ( de soia, de ciuperci), salate, supe sau pot inlocui o gustarica. Reteta si imagini: Alina Barbu