Fulgii de ovaz ajuta la eliberarea constanta a energiei, iar scortisoara ajuta la o mai buna metabolizare a energiei.
Ingrediente pentru melcisori raw cu scortisoara:
- 100 g fulgi de ovaz macinati
- 120 g migdale hidratate timp de 8 ore
- 20 g seminte de in macinate
- 100 g fulgi de cocos
- 1 lingurita rasa de scortisoara
- 100 g curmale
- 1 praf de sare neiodata
Frisca:
- 100 ml grasime de cocos
- 20 g zahar de cocos
Cum se obtine grasimea de cocos? Simplu: se prepara mai intai laptele de cocos prin blenduirea pulpei si apoi stoarcerea cu ajutorul unui saculet special sau cu o strecuratoare.
Laptele astfel obtinut se pastreaza cel putin 4 ore la frigider, timp in care grasimea se va strange deasupra.
Modalitate de preparare
Introduceti toate ingredientele pentru rulouri in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand compozitia devine omogena si lipicioasa (usor de modelat).
Puneti compozitia pe folie alimentara, asezati o alta folie deasupra si cu ajutorul sucitorului intindeti o foaie de maxim 0,5 cm grosime.
Indepartati folia de deasupra si rulati aceasta foaie ajutandu-va de folia ramasa.
Taiati rulouri de 3-4 cm grosime.Introduceti grasimea de cocos si zaharul in robot si procesati pana cand zaharul s-a dizolvat. Turnati aceasta frisca peste rulouri si savurati.
Nu se gaseste zahar de cocos.Vreau si eu sa fac cand voi gasi.Pana atunci va multumesc Sunteti minunati.Ce ne-am fi facut fara dumneavoastra?
Curmalele sunt foarte dulci, chiar nu-ti trebuie zahar de cocos.
Incet si cu incredere se fac retetele delicioase. Multumim pentru aceste ingrediente deosebit de sanatoase
cu ce as putea sa inlocuiesc zaharul de cocos? nu gasesc in Kyiv astfel de zahar, dar doresc sa fac acesti apetisanti melcisori pentru baiatul meu. Va multumesc
Melcisorii arata foarte apetisant. Voi incerca si eu aceasta reteta cat de curand!
Arata deliciosss :)