meniu
Retete

Pizza raw

Pizza in varinata raw este un preparat extrem de delicios si sanatos pe care il puteti manca fara nici un fel de remuscare. Nu ingrasa, nu prezinta combinatii greu de digerat si nici n-ai zice ca nu e pizza clasica. Ingrediente :   &nb

pizza raw

 

Pizza in varinata raw este un preparat extrem de delicios si sanatos pe care il puteti manca fara nici un fel de remuscare. Nu ingrasa, nu prezinta combinatii greu de digerat si nici n-ai zice ca nu e pizza clasica.

Ingrediente :    

Blat:

• ½ cana de seminte de floarea soarelui hidratate 2 ore
• ½ cana de germeni de grau uscati
• 2 linguri de faina de hrisca
• 2 linguri de seminte de in rasnite
• 4 rosii proaspete
• O lingura de oregano
• 3 catei de usturoi
• 1 lingurita de boia de ardei dulce
• Sare neiodata

Mozzarella de caju:

• 1 cana de caju hidratat 4 ore
• 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
• 1 lingura de suc de lamiae
• Sare neiodata

Topping :

• 2 ciuperci champinion
• ½ ardei rosu
• ½ ardei galben
• 1 fir de ceapa verde
• 1 mana de masline Kalamata
• 5 rosii cherry

Sos de rosii:

• 2 rosii proaspete
• 2 rosii uscate hidratate timp de o ora in apa de izvor
• 2 catei de usturoi
• Cateva Frunze de busuioc
• 2 linguri de ulei de masline
• ½ lingurita de miere
• Sare neiodata
• Piper Cayenne ( optional, pentru cei ce iubesc gustul picant)

Mod de preparare

Blat: puneti toate ingredientele in robotul prevazut cu lama in “S” si procesati bine. Intindeti compozitia intr-o tava a deshidratorului intr-un strat subtire (maxim 0.5 cm), dati-i forma de pizza si portionati-o in cate felii doriti. Lasati la deshidratat 10 ore la 42 0 C. La jumatatea procesului de deshidratare intoarceti blatul pe partea cealalta.

Mozzarella de caju: scurgeti nucile de caju si introduceti-le in robotul prevazut cu lala in “S”, adaugati si restul ingredientelor si procesati.

Toppingul: marinati ciupercile foliate timp de o ora intr-o solutie facuta cu : 2 linguri de ulei de masline, o lingura de suc de lamaie si un praf de sare. Taiati ardeiul in cubulete, feliati maslinele si tocati ceapa.
puneti toate ingredientele in robotul prevazut cu lama in “S” si procesati.

Ungeti blatul cu mozzarella de caju si adaugati toppingul. Serviti cu sos de sosii.
Pentru topping puteti folosi orice combinatii va plac, posibilitatile sunt nelimitate.

Grozav de bun!
Reteta si imagini: Alina Barbu

 

Încearcă superalimentele raw, vegane, ecologice din magazinul nostru verde viu!

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#pizza #pizza raw #reteta #retete hrana vie

Ce au mai parcurs alti cititori...

Crackersi cu hrisca si morcovi

Crackersi cu hrisca si morcovi

Melcisori raw cu scortisoara

Melcisori raw cu scortisoara

Pizza super sanatoasa cu blat din conopida

Pizza super sanatoasa cu blat din conopida

Ce spun cititorii despre "Pizza raw"

Stamatescu Silvia02 August 2014 23:13Raspunde

Minunat! O voi incerca si"imbunatati"dupa plac! :) Poate asa...n-o sa-mi mai fie pofta de pizza... :)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.