Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. 7 momente simple ale zilei pe care le putem umple de sens pentru copiii nostri

7 momente simple ale zilei pe care le putem umple de sens pentru copiii nostri

Copiii au o lume cu totul necunoscuta in fata lor si o exploreaza asa cum stiu ei mai bine, in felul lor dezordonat, prostut si incredibil. Iar parintii sunt cu adevarat norocosi daca reusesc sa ia parte la descoperirile lor. "Copiii sunt programati

Copiii au o lume cu totul necunoscuta in fata lor si o exploreaza asa cum stiu ei mai bine, in felul lor dezordonat, inocent si uimitor. Iar parintii sunt cu adevarat norocosi daca reusesc sa ia parte la descoperirile lor.

Copiii sunt programati sa fie curiosi si sa faca descoperiri. Ei isi folosesc in mod instinctiv toate cele cinci simturi si asa isi pot forma primele impresii despre mediul in care traiesc.

Iata cateva oportunitati de care putem profita pe parcursul unei zile pentru a le satisface aceasta curiozitate innascuta. Si nu uita, atat timp cat ii oferi micutului tau iubire, ceea ce faci este foarte bine.

1. Petreceti timp impreuna in bucatarie.

Copiii isi dezvolta obiceiuri alimentare mai sanatoase daca sunt implicati in prepararea mancarii, asa ca lasa-ti bebelusul sa se simta in largul lui in bucatarie. Lasa-l sa se joace cu ingredientele, sa puna gura pe un avocado pentru a-i decoperi textura sau sa simta gustul unui morcov.

Prepararea unor mese sanatoase impreuna cu copiii le da acestora posibilitatea sa se familiarizeze cu ingrediente nutritive si le dezvolta obiceiuri alimentare echilibrate. In plus, vor fi mai putin mofturosi daca sunt expusi de mici la o mare varietate de arome si texturi. Dezordinea si podeaua patata par un pret destul de mic pentru toate aceste beneficii.

2. Formati-va in ritual de dimineata care sa va placa.

Poate ca nu e cazul sa iti incepi ziua cu incantatii catre soare, insa o poti face intr-un fel plin de inspiratie alaturi de bebelusul tau! Deschide geamul sau da draperiile la o parte si arata-i copilului tau soarele, ploaia, zapada sau vantul, incurajandu-l sa atinga geamul si sa simta daca e rece sau cald. Este un ritual care le va astampara curiozitatea cu privire la lumea exterioara, iar contactul cu lumina naturala ii poate ajuta sa doarma mai bine.

3. Profita cat poti de mult de plimbarile in aer liber.

De ce sa te grabesti? Plimbarile cu carutul in aer liber sunt o ocazie minunata pentru bebelusul tau sa exploreze lumea. Primul lucru pe care un nou nascut il invata este sa recunoasca fetele parintilor, iar orice vine dupa aceasta experienta este de-a dreptul incantator pentru ei. Asa ca lasa-ti micutul sa descopere o vietate necunoscuta sau miscarea vantului. Sa vezi lumea prin ochii copilului tau inseamna sa te intorci la un mod de viata mai simplu - unul in care orice noua descoperire este un motiv de entuziasm.

4. Nu pierde nicio ocazie de a te plimba in aer liber.

Razele soarelui strecurandu-se printre copaci sau miscarea lina a frunzelor purtate de vant sunt suficiente pentru a stimula mintea copilului tau si a-i capta atentia. Joaca in aer liber s-a dovedit ca poate face multe pentru copii, de la intarirea imunitatii la protejarea lor de stres si anxietate, asa ca nu te teme sa-ti lasi copilul sa se joace prin praf si sa se murdareasca.

5. Fa jucarii din "nimicuri".

Foloseste obiectele casnice - lingurile de lemn, cutiile de carton sau capacele - pe post de jucarii si lasa-ti micutul sa le manuiasca, sa bata toba cu ele sau sa le "guste". Pentru copii orice lucru se poate transforma in joaca. Iar daca te implici in joaca lor si faci o fata mirata sau zambesti larg este perfect, pentru ca expresiile faciale exagerate s-au dovedit a imbunatati capacitatea bebelusilor de a intelege emotiile si de a le folosi.

6. Fa din orice iesire o aventura.

Bebelusul tau nu stie ca ai venit pentru a mia oara la magazin; pentru el este doar a sasea oara! Lasa-l sa savureze culorile si sunetele din magazin si lasa-l sa se joace cu cumparaturile din cos. Fii atent cand iti arata ceva de pe raft, pentru ca acest gest este una dintre primele forme de comunicare. Bebelusul tau pare fascinat de untul de arahide? Arata-i borcanul si lasa-l sa-l descopere.

7. Transforma obiceiurile sanatoase in momente amuzante.

In loc sa incerci sa-ti distragi bebelusul de la "activitatile obligatorii", incearca sa nu uiti ca pentru ei totul poate fi o joaca. Foloseste joculete pentru a transforma ora de baie in spectacol sau fredoneaza un cantecel cand va spalati pe dinti. In definitiv, obiceiurile sanatoase incep din copilarie.

Sursa utilizata: http://www.mindbodygreen.com/0-27173/these-7-everyday-moments-are-packed-with-lessons-on-mindfulness.html

#activitati copii #bebelus #copii #copii si parinti #educatie #natura #obiceiuri sanatoase #alimentatie copii

Ce au mai parcurs alti cititori...

Orele în aer liber stimulează capacitatea de învăţare a copiilor
Cum contribuie joaca libera si timpul petrecut in natura la dezvoltarea copilului
5 lucruri pe care părinţii nu ar trebui să le spună niciodată copiilor, conform specialiştilor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101