A bea ceai nu este o practica ce o poti face doar la pranz. Britanicii l-au baut cu sfintenie de sute de ani, oamenii din Orient chiar de mai mult timp. Dar ceaiul nu este doar un alt lichid ce te ajuta sa iti stingi setea. Multe ceaiuri din plante sunt cunoscute ca avand puteri de vindecare cu bataie lunga. Si atunci de ce sa nu faci mai multe lucruri in acelasi timp, sa te bucuri de aroma intensa a unui ceai care pe deasupra are si proprietati minunate pentru sanatate ?
Beneficiile de sanatate ale ceaiurilor din plante sunt foarte cuprinzatoare si complet naturale, ajutand la orice, de la refluxul gastric la nivelul fluctuant al zaharului din sange, de la crampe la stomac pana la depresie.
Ceaiul din plante si puterile lui vindecatoare
Ceaiul de brustur (Arctium lappa – scaiete, lipan)
Ceaiul de brustur a fost indelung cunoscut pentru puterea lui de a regulariza nivelul zaharului din sange. Pacientii cu probleme de ficat au fost frecvent sfatuiti de doctorii lor sa bea regulat ceai de brustur ca masura preventiva. Brusturele este de asemenea cunoscut ca un purificator al sangelui.
Ceaiul de musetel
Acesta este unul dintre cele mai populare dintre toate ceaiurile din plante. Musetelul ajuta la diferite afectiuni de stomac precum refluxul gastric (arsura la inima). Mai poate fi folosit cu succes la problemele de anxietate si cele de natura nervoasa. Altii au mers pana-ntracolo incat sa afirme ca poate ajuta si la raceala. Musetelul a fost un favorit al bautorilor de ceai pentru ani si ani ca relaxant inainte de culcare. Mai multe despre ceaiul de musetel puteti citi aici: 6 lucruri pe care poate nu le stiai despre ceaiul de musetel
Ceaiul de damiana
Damiana a fost laudata ca un ajutor pentru cei ce sufera de depresie. Mai serveste si ca diuretic si stimulent. Ceaiurile din plante precum damiana si alte ceaiuri facute din florile de papadie merg bine ca expectorante, si imbunatatesc functionarea generala a ficatului. Damiana mai este cunoscuta si ca un bun afrodisiac.
Ceaiul de fenicul (chimen dulce, molura)
Ceaiurile de fenicul sunt binecunoscute pentru ajutorul dat crampelor la stomac. Dar ceea ce nu stie multa lume este ca feniculul mai ajuta si la luarea in greutate, si este prescris de multi doctori pacientilor de cancer. Ceaiul de fenicul ajuta la sporirea poftei de mancare a celor ce-l beau.
Ceaiul de ghimbir
Ceaiul de ghimbir este foarte folositor pentru a combate raceala sau alte simptome ale acesteia. Este de asemenea folosit pentru inlaturarea alergiilor, in aceste cazuri este recomandat a se bea ceai de ghimbir zilnic.
Ceaiul verde
Acesta ar putea fi cel mai faimos dintre toate ceaiurile. In anii recenti, ceaiul vede a fost peste tot, si astazi il vezi in majoritatea magazinelor. Proprietatile vindecatoare ale ceaiului verde sunt multe si cuprinzatoare cuprinzand:
• Sporeste fluxul sanguin
• Lupta cu virusul gripei
• Coboara nivelul zaharului din sange
• Micsoreaza colesterolul
• Lupta impotriva infectiilor bacteriene
• Functioneaza ca un puternic antioxidant
Puteti citi mai multe despre ceaiul verde aici: Acum te poti bucura cu adevarat de o ceasca de ceai verde
Ceaiul de paducel (gherghin)
Ceaiul de paducel este cunoscut ca ajutand la curatirea sangelui si micsorarea nivelului de zahar total. Mai este folosit si la complicatiile hepatice si este faimos ca avand o actiune rapida. Paducelul are efecte deosebite asupra inimii si este recomandat in deaosebi in astfel de afectiuni.
Ceaiul de lamaita (Mellisa officinalis, roinita)
Cunoscuta pentru capacitatile ei de a trata multe tipuri de probleme stomacale, ca si ajutand la ridicarea moralului celor care il beau regulat. Lamaita mai este folosita cu succes si in tinerea la distanta a tantarilor.
Ceaiul de rozmarin
Acest ceai aromat ajuta la imbunatatirea circulatiei, in acelasi timp usureaza durerile articulare si de cap. Mai contine proprietati antiseptice, astfel incat poate fi utilizat ca apa de gura pentru a alina ulcere si la gargara pentru a usura iritatiile in gat. Este folosit si pentru crestearea parului fiind un bun stimulant pentru sangele din scalpul capului.
Din fericire si la noi in tara in ultimii ani a inceput sa se dezvolte o cultura a consumului de ceai in mod recreational sau chiar de preventie si nu numai atunci cand avem probleme. Atunci cand va achizitionati ceai aveti grija sa o faceti cu atentie. Stati departe de pliculetele de ceai deoarece acestea contin doar un fel de praf de ceai ramas in urma ambalarii iar acele pliculete sunt stropite cu chimicale. Mergeti pe varianta plantelor intregi sau maruntite. O firma serioasa pe care o recomandam este firma CTS Corner din Iasi - http://www.ctscorner.ro/
In Constanta daca vrei sa bei un ceai bun in oras o puteti face la Bistraw. Voi unde va beti ceaiul?
Sursele pentru acest articol includ:
http://blendhappy.com/herbal-tea-benefits/
http://rbgsocialclub.wordpress.com
http://www.herbal-treatment-remedies.com/rosemary-tea.html
http://www.naturalnews.com/040501_herbal_teas_healing_natural_remedies.html ceaiul
Ultima gama de ceaiuri descoperita se numara printre preferatele mele. Marca Jacob Hooy, olandeza, foarte variata, delicioasa. Recomand! Www.rolplant.ro