LA COMENZI DE PESTE 50 LEI FACEM CINSTE CU LIVRAREA 12-14 APRILIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Mii de chimicale in apa imbuteliata

Mii de chimicale in apa imbuteliata

Cererea larg raspandita din partea consumatorilor pentru produse din plastic fara chimicale daunatoare, in special substanta chimica perturbatoare endocrina bisfenol-A(BPA) a dus la unele schimbari pozitive in modul in care sunt produse ambalajele pe

Cererea larg raspandita din partea consumatorilor pentru produse din plastic fara chimicale daunatoare, in special substanta chimica perturbatoare endocrina bisfenol-A(BPA) a dus la unele schimbari pozitive in modul in care sunt produse ambalajele pentru alimente, bauturi si apa.

Dar un nou studiu din Germania a descoperit ca alte mii de chimicale potential daunatoare se infiltreaza din produsele de plastic in alimente si bauturi, inclusiv o chimicala perturbatoare endocrina(CPE) cunoscuta ca dietilhexil fumarat, sau DEHF, care este total nereglementat.

Martin Wagner si colegul lui, Jorg Oehlmann, de la Universitatea Goethe din Frankfurt, impreuna cu o echipa de cercetatori de la Institutul Federal de Hidrologie, a aflat acest lucru dupa efectuarea de teste asupra a 18 produse cu apa imbuteliata, cautand prezenta diferitelor CPE.

Utilizand o combinatie avansata de bioevaluare si spectrometrie de masa de inalta rezolutie, echipa a identificat circa 24 520 de chimicale diferite prezente in apa testata.

apa imbuteliata

Dar motivul de majora ingrijorare si descoperirea de baza a studiului a fost DEHF, o chimicala plastifiant care este utilizata pentru a face sticlele de plastic mai flexibile. Potrivit rapoartelor, DEHF a fost clar identificat in apa testata ca cel mai consistent si evident vinovat de activitate anti-estrogena. In ciuda urmelor a mai mult de 24 000 de alte chimicale potential vatamatoare, DEHF a iesit in evidenta ca unica CPE inducand aceasta activitate specifica observata, o observatie producand mare ingrijorare.

Rezumatul studiului publicat explica faptul ca 13 dintre cele 18 produse cu apa imbuteliata care au fost testate au prezentata activitate anti-estrogena "semnificativa", in timp ce 16 din 18 mostre au fost gasite ca inhiband receptorii androgeni ai corpului cu un uimitor procent de 90%. In plus, celelalte 24 520 de chimicale in cantitati minuscule in afara de DEHF au fost si ele identificate ca prezentand activitate antagonista, ceea ce inseamna ca si ele sunt daunatoare sistemului hormonal.

Multe mii de chimicale perturbatoare endocrine utilizate in productia de plastic s-au dovedit nesigure pentru sanatate

Dar se pare ca DEHF nu este singurul ce provoaca daune sistemului endocrin, intrucat echipa nu a putut sa identifice aceasta chimicala ca fiind in mod specific anti-androgena. Aceasta situatie sugereaza ca mai exista inca o chimicala sau o combinatie de substante care se infiltreaza in apa imbuteliata si care interfereaza cu sistemul biochimic de semnalizare a corpului, care este desigur, responsabila pentru producerea de hormoni si utilizarea lor in corp.

"Am confirmat identitatea si activitatea biologica a DEHF si a izomerilor aditionali de dioctil fumarat si maleat, utilizand standarde autentice", raporteaza cercetatorii. "Intrucat DEHF este anti-estrogen, dar nu anti-androgen, concluzionam ca o CPE suplimentara si inca neidentificata  trebuie sa contribuie la efectul antagonist al apei imbuteliate".

Desi aceste descoperiri specifice privitoare la DEHF sunt deschizatoare de noi perspective, concluzia generala ce trebuie trasa din aceste cercetari este ca mai sunt necesare multe studii pentru a determina tipurile chimicalelor care ajung din plastic in apa si alimentele noastre, fara a putea mentiona masura acestor infiltrari. Si intrucat  U.S. Environmental Protection Agency (EPA - Agentia de Protectie a Mediului SUA), U.S. Food and Drug Administration (FDA - Agentia pentru Alimente si Medicamente SUA) si restul agentiilor guvernamentale cu siguranta nu vor ajunge sa efectueze aceste importante cercetari, este simplu - stiinta independenta va trebui sa isi asume aceasta sarcina.

"Aceasta lucrare este un 'tur de forta' in identificarea perturbatorilor endocrini din materialele de ambalare" spune Bruce Blumberg de la  University of California, Irvine, dupa cum este el citat in Chemistry World/Lumea Chimiei. Acest tip de analiza, adauga el, "va fi foarte important pentru viitoarea intelegere a identificarii chimicalelor la care suntem expusi in mod obisnuit si care dintre acestea pun riscuri, fiind perturbatoare endocrine".

Astfel, consumatorii constienti pot evita recipientele de plastic oricand este posibil si sa utilizeze doar recipiente de sticla sau otel in locul celor de plastic, pentru a evita aceste riscuri necunoscute.

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.plosone.org

http://www.rsc.org

http://www.medicalnewstoday.com - chimicale toxice

#apa #apa imbuteliata #chimicale #plastic

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 modalitati surprinzatoare de detoxifiere
Cate substante chimice folosim in fiecare zi pentru ingrijirea corpului?
Care este cea mai buna apa de baut?

Ce spun cititorii despre "Mii de chimicale in apa imbuteliata"

mihai12 February 2015 15:12Raspunde

prin topire plasticul din care este facuta sticla degaja substante nocive ,ele se combina cu apa si implicit ajung in organism. Partial ai dreptate domnucu nu te omoara imediat in timp

domuncu02 February 2015 00:23Raspunde

As dori sa-mi aratati si mie un studiu cu date concrete, publicat intr-o revista stiintifica, care sa dovedeasca acuzele pe care le aduceti. Resursele online sunt apa de ploaie. V-as sfatui sa nu va mai bateti joc de oameni si sa nu-i mai dezinformati. Apa imbuteliata nu contine nimic din ceea ce organismul uman nu are nevoie. Toate substantele pe care le-ati enumerat sunt niste aberatii - daca apa ar contine asa ceva, oamenii ar fi prezenti in spital zilnic.

george31 January 2015 20:48Raspunde

Am citit multe despre apa. Concluzia este ca este cea mai proasta inven?ie a omenirii ptr s?n?tate. Apa îmbuteliata este o apa moarta. Apa este un organism viu si trebuie tratat ca atare.

Max13 February 2014 15:26Raspunde

Foarte adevarat! Dar exista o solutie la aceasta problema! Acum cateva decenii dadeam bani grei sa avem apa la robinet si acum dam fuga la magazin si caram apa ca acum 100 de ani de la cismeaua din colt! De ce sa nu folosim ceea ce cu greu am obtinut -APA DE LA ROBINET-!

31 January 2015 14:13Raspunde

Daca in apa imbuteliata se gasesc atatea chimicale.atunci ce apa putem consuma? Apa de izvor.apa de la robinet..apa fiarta si racita..apa cu suc de lamaie.Caci logic.fara apa nu se poate trai.?? Adtept un raspuns rezonabil.Multumesc

Adrian31 January 2015 20:30Raspunde

Apa din fântâna este cea mai sigura. Tot ce se gaseste în comert, are ceva pentru a nu se strica pe termen lung.

Lili01 October 2015 15:22Raspunde

si ce fac cei care n-au fantani prin apropiere? :D

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101