Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Blog
  4. Lasă hrana să-ți fie medicament

Lasă hrana să-ți fie medicament

Descoperă povestea impresionantă a brandului românesc născut din dorința de a da mai departe toată cunoașterea despre puterea vindecătoare a plantelor.

"Lasă hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrana" - această deviză a lui Hipocrate a reprezentat punctul de plecare pentru fondatorii unui brand foarte apreciat de suplimente naturale din magazinul nostru verde viu.

Povestea lor ne-a impresionat și, totodată, ne-a arătat că orice încercare din viața noastră vine cu lecție importantă pe care trebuie să fim deschiși să o primim. De aceea, am considerat că o asemenea poveste trebuie să o facem cunoscută.

 

Claudiu și Camelia fac parte din categoria antreprenorilor autentici, motivați de rezolvarea unor probleme și de servirea consumatorilor, cu mult înainte de a ajunge la detaliile financiare.

 

Începutul călătoriei în fascinanta lume a nutriției inteligente

Claudiu și Camelia sunt părinții a doi copii minunați. Pasiunea lor pentru nutriție și sănătate a apărut acum 13 ani, când s-au lovit de o situație complet nouă și extrem de greu de gestionat. Copilul cel mare, care pe atunci avea doar 2 ani și jumătate, pentru o ”răceală”, a primit tratament de la medic două antibiotice, unul după celălalt. În câteva zile a slăbit foarte mult, iar corpul lui micuț nu mai tolera aproape niciun aliment. 

În acel moment au realizat că ceva nu funcționează, că ceva lipsește din sistemul medical și au început să caute informații pentru a-și putea ajuta copilul. Au început să studieze tot ce le pica în mână, și fiecare carte sau articol îi ducea tot mai aproape de nutriție, îi ducea tot mai aproape de adevărata cauză a ”răcelilor”, care nu erau altceva decât o încercare a corpului de a scăpa de toxine. Eliminarea mucusului, amigdalele inflamate, toate au aceeași cauză: mâncarea inadecvată speciei din care facem parte, mâncarea chimizată și superprocesată, mâncarea moartă, fără viață, care secătuiește corpul de energie și de nutrienți, nu îl ajută să se regenereze, așa cum ar trebui. 

Înțelegând tot mai mult că organismul uman nu are nevoie de antibiotice, ”anti-viață”, ci de probiotice, ”pro-viață”, au realizat că doar printr-o nutriție curată și hrănitoare pot ajuta corpul să fie sănătos, să aibă o stare de funcționare cât mai bună. Așa au început să consume tot mai multe fructe și legume crude, în smoothie-uri, salate și sosuri de tot felul, pline de viață și culoare.

 

Experiențele revelatoare ce i-au condus spre puterea vindecătoare a plantelor

În anul 2009, Claudiu și Camelia au avut privilegiul de a sta 3 săptămâni în India, în Dharamshala, la învățăturile lui Dalai Lama. Acolo au avut parte o experiență binecuvântată, transformatoare, care i-a determinat să deschidă ochii spre o altă lume, o lume interioară, de care până atunci nu avuseseră habar. 

Întorși în România, au început să consume pudre din plante, folosite ca remedii străvechi în medicina tradițională. Le adăugau în smoothie-urile pe care le consumau la micul dejun și se simțeau tot mai bine. Astfel, au ajuns să descopere tot mai mult puterea vindecătoare a plantelor și au încercat să completeze golul lăsat de medicina modernă cu învățături care s-au păstrat de-a lungul mileniilor în diverse culturi, combinate cu știința de ultimă oră în domeniul nutriției.

Însă, încrederea în puterea vindecătoare a plantelor a devenit de nezdruncinat când, în 2013, Claudiu și Camelia au ajuns la clinica doctorului Jiang Feng, ”Pădurea de caiși”, de pe muntele Galben, în provincia Anhui, China. 

Acolo au avut ocazia să vadă vindecări miraculoase, într-un timp record, ale unor bolnavi considerați incurabili de medicina clasică. Chiar ei înșiși au fost beneficiarii direcți ai puterii plantelor, pentru că erau ajunși acolo după multiple pierderi de sarcina. După 6 biluțe de ”medicamente” din plante, încărcate cu energia oamenilor și a locului, și o luna de ceaiuri din plante, au putut concepe al doilea copil, un copil robust, care până în prezent nu a primit niciun antibiotic sau alt fel de tratament alopat, un copil plin de vitalitate și energie.

Au urmat apoi incursiuni extrem de benefice în budism, șamanism, ayurveda, medicina chineză, medicina tibetană, chi-kung, reiki, cheile genelor, human design, nutriție sportivă, nutriție regenerativă, noua medicină germană, chiropactică, meditații, stări de conștiința extinsă.

 

Aceste experiențe revelatoare i-au determinat pe cei doi soți să-și dorească tot mai mult să poată oferi și celorlalți oameni cunoașterea pe care o dobândiseră pentru vindecare și sănătate optimă. Așa s-a născut și a crescut conceput Rawboost - produse naturale pentru o hrană inteligentă.

 

În prezent, Claudiu și Camelia sunt nutriționiști certificati și studiază nutriția funcțională, nutriția care nu mai are la bază vechea paradigmă de numărare a caloriilor, ci are ca punct de plecare nutriția personalizată, care elimină produsele ce produc inflamații - nutriția regenerativă. 

 

Smart Food - suplimente naturale pentru o hrană inteligentă

În continuare, Claudiu și Camelia ne-au povestit cum au reușit să integreze tot ce învățaseră până atunci în produsele Rawboost.

Și-au dorit de la bun început ca numele brandului să transpună cât mai bine în cuvinte ceea ce reprezintă produsele lor. Numele ales, Rawboost, se referă la hrana inteligentă plină de energie vie, care hrănește deopotrivă corpul, mintea și spiritul. 

Hipocrate spunea că sănătatea începe din intestine, 80% din sistemul imunitar aflându-se aici. Sănătatea începe cu o detoxifiere profundă, la nivel celular, cu decolmatarea cu ajutorul plantelor și a alimentației raw-vegane a sistemului limfatic, cu hrănirea corectă a microbiomului, despre care ultimele cercetări arată că ne echilibrează din toate punctele de vedere. 

Scopul produselor Rawboost este să corecteze pe termen lung deficiențele nutriționale, ajutând corpul să revină la nivelul optim de echilibru acido-bazic, care este cheia menținerii sănătății noastre.

Suplimentele Rawboost nu conțin vitamine sau minerale adăugate, produse de sinteză, deoarece adaosurile creează dezechilibre. Fructele și legumele consumate ca întreg lucrează în sinergie. Natura ca întreg, nu doar reacții chimice  separate, aceasta înseamnă vitalitate remarcabilă!

Când au înțeles că multe dintre plante se completează reciproc, Claudiu și Camelia au creat mixuri de superalimente, îndulcite cu zahăr din cocos, care are un indice glicemic scăzut, și grăsimi din cocos, care sunt foarte sănătoase și ajută inclusiv la eliminarea grăsimilor acumulate în țesuturi. 

Produsele Rawboost sunt obținute prin deshidratarea la temperaturi mici sau prin procesul de freeze dried, un procedeu care păstrează toate proprietățile produsului proaspăt și care nu deteriorează structura moleculară a acestuia.

Gama de mixuri pentru sportivi a fost creată mai ales dintr-o necesitate personală, sportul fiind una dintre preocupările curente ale celor doi soți, dar care a întâlnit și necesitățile altor sportivi, sătui să consume cutiile de prafuri de sinteză de pe piață. 

La început au fost doar mixurile de proteine, după care au descoperit deliciosul și sănătosul lapte praf de cocos, care a făcut ca produsele Rawboost să se diferențieze de produsele similare de pe piață.

O delicioasă Go Maca, dimineața sau înainte de antrenament, care aduce vitalitate în corp prin utilizarea unor plante care sporesc energia într-un mod natural și sănătos, fără cofeină, sau un mix de proteină vegetală completă Pro Veg, pentru a înlocui o masă sau după 1-2 ore de activitate fizică intensă, sunt doar două dintre produsele ready-to-drink create cu iubire și din iubire de natură, de sănătate și de semeni.

Alături de aceste produse destinate cu precădere sportivilor, au creat și mixuri terapeutice, precum:

Pentru copii, dar și pentru iubitorii de ciocolată, cei de la Rawboost au creat Choco Coco, o ciocolată caldă delicioasă și foarte sănătoasă, fără adaosuri și fără proteină animală.

În continuare, cei doi ne-au spus că lucrează la rețete noi de milkshake-uri și granola, pline de vitamine și fibre din natură.

Sperăm ca povestea celor de la Rawboost să te inspire și să te motiveze în alegerea unui stil de viață sănătos, a unei hrane curate, vii, care să fie un adevărat combustibil pentru buna funcționare și regenerarea corpului tău.

Detoxifiat și deparazitat de alimente, gânduri și emoții nocive, hrănit cu hrană vie, gânduri de bucurie și iubire, corpul nostru are o uimitoare capacitate de regenerare.

Dacă vrei să afli mai multe despre produsele Rawboost, te invităm să le descoperi aici.

 

#povestea rawboost #nutritie regenerativa

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 motive pentru care spirulina este urmatorul mare superaliment
Suplimentarea cu Chlorella reduce riscul de anemie, edem si proteinurie din timpul sarcinii
50 de motive pentru a bea in fiecare zi suc din iarba de grau

Ce spun cititorii despre "Lasă hrana să-ți fie medicament"

Caranda Mihaela18 March 2022 08:16Raspunde

Interesant . De învățat și asimilat.

Stef Nicoleta11 November 2021 23:34Raspunde

Super

Danci Dumitru05 February 2021 08:25Raspunde

Ceva foarte interesant și totodată benefic.

Aurelia Oprea03 February 2021 21:32Raspunde

M ar interesa pentru mine

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101