REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. La ce este bun Mango

La ce este bun Mango

MANGO (Denumirea stiintifica: Mangifera Indica) Un fruct foarte popular in multe parti ale lumii, mango face parte din aceeasi familie de plante impreuna cu fisticul si caju, care sunt pomi fructiferi tropicali si pot creste pana la 100 de metri in

MANGO (Denumirea stiintifica: Mangifera Indica)

Un fruct foarte popular in multe parti ale lumii, mango face parte din aceeasi familie de plante impreuna cu fisticul si caju, care sunt pomi fructiferi tropicali si pot creste pana la 100 de metri in inaltime. Fructul are o forma ovala, de aproximativ 5 centimetri lungime si este greu din cauza samburelui .

Mango are o nuanta de galben-auriu la maturitate, dar uneori mai are si petice de culoare verde. Fructul se afla in jurul samburelui si este dulce si suculent. Mango este si un ingredient nemaipomenit pentru marinate.A fost cultivat pentru prima data in India, cu multe secole in urma.

Cel mai bun mod de a alege un mango din magazin este dupa culoare si fermitate. Impingeti usor pe coaja fructului cu degetul mare. Daca e moale, e prea copt, daca este verde inseamnca ca nu este complet copt. Fructul este perfect atunci cand se simte usor moale la o presiune usoara. Daca este necopt, il puteti pastra la temperatura camerei - nu la frigider – si va deveni moale, dar, de asemenea, mai dulce. Pentru a accelera procesul de coacere, puneti-l intr-o punga de hartie, pentru cateva zile si verificati la intervale regulate.

Mango decojit si tocat poate fi pastrat in frigider intr-un container etans, timp de mai multe zile.

Beneficiile oferite de mango in sanatatemango

O cana de mango are in jur de 100 de calorii si ofera vitamina C in proportie de 100%, prin care promoveaza functia imunitara si stimuleaza formarea colagenului. Mango ofera si 35% din aportul necesar zilnic de vitamina A, importanta pentru vedere, cresterea oaselor, mentinerea membranelor mucoasei sanatoase si fermitatea pielii. Este demonstrat clinic, prin studii, ca mango ajuta la protejarea organismul de cancer pulmonar.

Mango ofera organismului nostru peste 20 de vitamine si minerale diferite, in plus contine si flavonoide, cum ar fi betacaroten, alphacaroten si beta-criptoxantina.

Consumul de fructe naturale bogate in caroten, precum mango, ajuta la protejarea organismului de cancer pulmonar si de cancerul cavitatii bucale. Potasiul din mango este o componenta importanta pentru a ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Vitamina B6 (piridoxina) este necesara pentru GABA (GABA sau acidul gamma-aminobutiric, este considerat a fi unul dintre cei mai importan?i mediatori inhibitori centrali), productia de hormoni in creierul tau. Aceasta controleaza, de asemenea, nivelul homocisteinei in sange, care poate fi daunatoare pentru vasele de sange si poate provoca un accident vascular cerebral. Necesar pentru producerea de celule rosii din sange, cuprul este un co-factor pentru multe enzime vitale, inclusiv citocrom c oxidaza si superoxid dismutaza.

O cana de mango asigura 12% fibre dietetice in dieta ta zilnica, care ajuta nu numai la mentinerea sistemului fara probleme, dar, de asemenea, scurteaza timpul de trecere a deseurilor pin colon si la reducerea riscului de cancer de colon. De fapt, mango s-a dovedit in studii clinice ca protejeaza impotriva cancerului de colon, san, prostata si impotriva leucemiei.

Informatii nutritionale

O portie de mango (165 de grame):

Per portie

Calorii……………………………………………………………………...100

Carbohidrati……………………………………………………………...25 g

Zahar……………………………………………………………………..….22 g

Fibre……………………………………………………………………..…..3 g

Proteine……………………………………………………………..……..1 g

Studiile efectuate pe mango

Oamenii de stiinta au testat mango in laborator si au constatat ca previne si opreste celulele canceroase din colon si san. Ei au aratat, de asemenea, un impact benefic asupra cancerului pulmonar, leucemie si cancerul de prostata, dar eficacitatea cea mai importanta a fost impotriva cancerului de colon, iar polifenolii din mango nu au afectat celulele normale.

Rezumat

Mango este gustos si suculent, cu mai mult de 20 de vitamine si minerale diferite. Avand originea in India, acum 5000 de ani, acest fruct tropical este acum cultivat in America de Sud si Centrala, Insulele Caraibe si in alte zone cu clima calda ale lumii.

Mango este un ingredient minunat in salate, singur sau impreuna cu alte fructe, cum ar fi portocale, mandarine, struguri, mere si ananas. Cantitatile impresionante de vitamina C, vitamina A si flavonoide, cum ar fi betacaroten, alphacarotene si beta-criptoxantina, sunt benefice pentru sanatatea functiei imunitare, tensiune arteriala normala, o vedere buna si oase puternice. In plus ofera protectie pentru cancerul de plamani, al cavitatii bucale, colon , san, prostata, leucemie si accident vascular cerebral.

Surse pentru acest articol:

http://www.sciencedaily.com/releases/2010/01/100111154926.htm

http://foodfacts.mercola.com/mango.html

http://www.mango.org/mango-nutrition

#acid pantotenic #beta-criptoxantina #betacaroten #mango #riboflavina #tiamina #vitamina C

Ce au mai parcurs alti cititori...

La ce este bun Papaya
Beneficiile consumului de kiwi
La ce este bun Spanacul

Ce spun cititorii despre "La ce este bun Mango"

maria30 November 2013 15:00Raspunde

Mango si rodia sunt preferatele mele. iar acum ca am aflat cat este mango de sanatos, am sa il consum cu incredere!:)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101