Ce poate fi mai placut intr-o zi calda de vara decat sa te racoresti cu o inghetata parfumata din fructe?
Este un desert natural, foarte sanatos si incredibil de gustos.
Si pentru ca e imposibil sa o alegi pe cea mai buna…sa incercam mai multe arome!
Ingrediente
Inghetata de capsuni:
• 1 cana de caju hidratat 4 ore
• 2 cani de capsuni curatate si spalate
• 3 linguri de miere zaharisita
Inghetata de ciocolata:
• 1 avocado copt
• 1 lingura de cacao
• Sucul de la ½ portocala
• 1 lingura de miere zaharisita
• ½ lingurita pudra de vanilie
• 1 praf de sare
Inghetata de mango:
• 1 mango copt
• 1 lingura de miere (optional pentru ca mango este foarte dulce cand este copt)
Descoperă mierea de Manuka chiar aici.
Mod de preparare:
Inghetata de capsuni: introduceti in robotul prevazut cu lama in “S” nucile de caju si procesati-le bine, adaugati apoi capsunile si mierea si procesati din nou pana cand s-au transformat intr-o pasta fina. Puneti compozitia intr-un recipient si introduceti 2 ore la congelator.
Inghetata de ciocolata: curatati avocado si taiati-l cubulete, introduceti-l in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S”, adaugati si restul ingredientelor si procesati bine, pana cand se omogenizeaza. Puneti compozitia intr-un recipient si dati 2 ore la congelator.
Inghetata de mango: curatati mango, taiati-l cubulete si procesati-l bine in robotul prevazut cu lama in “S”. Puneti piure-ul rezultat intr-un recipient timp de 2 ore la congelator.
Cand inghetatele sunt gata, cu ajutorul unei linguri pt inghetata, luati din fiecare si aranjati-le frumos in cupe.
Reteta si imagini: Alina Barbu