Este atat de simplu de preparat iaurtul din nuci! Nu necesita decat putina rabdare, iubire si un strop de curiozitate. Se prepara in blender, poate fi folosit alaturi de salata sau ca atare, ca desert.
Ingrediente - 2 portii
- 2 cesti migdale crude
- 2 cesti apa sau apa de la nuca de cocos (vezi aici de ce este recomandata)
- o jumatate de lingurita de sare (de mare/ de himalaya/gema - rasnita)
- o lingurita de praf probiotic (se gaseste in magazinele naturiste)
- o lingura seminte [dovleac/floarea-soarelui] - optional
- cateva smochine deshidratate si zmeura (proaspata sau congelata) pentru ornat
Preparare
Lasati migdalele la inmuiat in apa timp de 10-12 ore, avand grija sa schimbati apa cel putin o data la 6 ore. Scurgeti si clatiti migdalele.
Amestecati-le in blender cu cele doua cani de apa sau apa de nuca de cocos, adaugati sarea si praful probiotic pana obtineti o consistenta cremoasa.
Puneti amestecul intr-un vas pentru iaurt sau un borcan pe care il acoperiti cu un tifon. Lasati amestecul sa stea intre 6 si 8 ore, la temperatura camerei.
Adaugati semintele (noi am folosit de dovleac). La final ornati cu fructele uscate si zmeura.
Informatii nutritionale (per portie)
Calorii ....................................................... 393
Grasimi..................................................... 72 gr
Proteine ................................................... 33 gr
Sodiu ........................................................1152 mg
Fibre ........................................................ 21 gr
Sa aveti pofta si sanatate!