Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Flori si plante terapeutice uitate folosite in medicina traditionala chineza

Flori si plante terapeutice uitate folosite in medicina traditionala chineza

Terapiile cu plante fac parte integrala din medicina traditionala chineza de mii de ani. Probabil ai auzit de anumite ierburi, folosite mai des, cum sunt ginsengul, lemnul dulce si radacina de rubarba. Exista, insa, si altele, inclusiv flori, la care

Terapiile cu plante fac parte integrala din medicina traditionala chineza de mii de ani. Probabil ai auzit de anumite ierburi, folosite mai des, cum sunt ginsengul, lemnul dulce si radacina de rubarba. Exista, insa, si altele, inclusiv flori, la care nu te-ai astepta. De cele mai multe ori ierburile (o combinatie de la una pana la 13 plante diferite) sunt puse in apa si fierte. Lichidul obtinut se strecoara si se bea ca un decoct.

Ierburile pot fi consumate si sub forma de pudra, concentrate uscate prin pulverizare, pastile sau chiar "pastile cu miere", care sunt obtinute prin combinarea ierburilor uscate sub forma de pudra cu decocturi concentrate si miere pentru a produce o pastila de plante.

7 specii de flori uitate, folosite in medicina traditionala chineza 

Caprifoi (Jin Yin Hua)

Cunoscuta popular sub denumirea de Mâna Maicii Domnului, aceasta planta este folosita in special pentru raceli, gripe si dureri in gat. S-a folosit chiar si in combinatie cu alte trei ierburi ca tratament pentru gripa porcina. Studiile arata ca floarea, in combinatie cu alte ierburi folosite pentru tratarea bronsitei acute, “a avut o actiune farmacologica intensa” si a demonstrat in acelasi timp efecte antivirale si antibacteriene puternice. Este, de asemenea, cunoscuta pentru actiunile sale antiinflamatorii.

caprifoi

Violeta (Zi Hua Di Ding)

Cunoscuta si ca violeta de pamant sau violeta chineza, aceasta are efecte antiinflamatorii si antipiretice (reduce febra). Este deseori folosita pentru eliminarea febrei, eliberarea toxinelor sau dizolvarea formatiunilor cutanate si este un remediu stravechi pentru muscaturile de sarpe. (pentru ca reduce umflarea si toxicitatea).

Violeta este asociata cu inima si ficatul si se foloseste uneori pentru infectii bacteriene.

violeta

Floarea de salcam (Huai Hua)

Cunoscuta ca Pagoda, acest remediu este folosit pentru sangerari, inclusiv hemoroizi si sangerare menstruala excesiva.

salcam

Aceasta planta medicinala este folosita pentru ochi uscati si iritati, presiune arteriala marita si dureri de cap. Florile de crizantema sunt deseori folosite in combinatie cu caprifoiul pentru a trata presiunea marita si arterioscleroza.

Se spune ca ajuta si ficatul si plamanii si de obicei se consuma sub forma de ceai. “Beneficiile pe termen lung al consumului de ceai de crizantema sunt confirmate de-a lungul istoriei medicinei chineze. Se spune ca previne imbatranirea si ca este preferata Taoistilor si a poetilor, desi beneficiile se obtin doar prin consumul sub forma de ceai pe perioade lungi de timp.

Se spune ca ‘luata pe o perioada lunga de timp, ajuta Qi-ul si sangele, face corpul mai usor si previne imbatranirea.’”

crizanteme

Sofranelul (Hong Hua)

Cunoscuta si sub numele de Carthamus, aceasta floare rosie este folosita pentru tratarea tulburarilor menstruale, revigorarea circulatiei si dizolvarea cheagurilor. Este utila si pentru bolile de inima, durerile articulare si negi plati.

Sofranelul face parte dintr-o grupa de ierburi chinezesti despre care s-a descoperit ca au potential pentru persoanele cu nivel ridicat de trigliceride in sange, factor de risc pentru arterioscleroza, diabet si hipertensiune.

Conform Consiliului Botanic American, , sofranelul face parte din grupa plantelor chinezesti care ajuta la imbunatatirea sangelui, stimuleaza circulatia, hranesc sangele, mareste volumul acestuia si are si proprietati antitrombotice.  Sofranelul “ajuta circulatia sangelui in arterele coronariene si reduce utilizarea de oxigen miocardic, ischemia si aritmia.”

Sofranel

Floarea de Magnolie(Xin Yin Hua)

Daca suferi de o congestie nazala sau o sinuzita cronica, floarea de magnolie este remediul de care ai nevoie. Un ceai de plante cu flori de magnolie si alte ierburi chinezesti s-a dovedit a imbunatati sinuzita cronica dupa un consum de sase saptamani.

Extractul din petale de magnolie fermentat s-a dovedit de asemenea promitator ca antioxidant natural si agent anti-cancer.

magnolie

Floarea de soc: O alta floare din medicina traditionala care merita incercata

Florile de soc (care dau si fructele de soc) sunt bogate in flavonoide, minerale, compusi fenolici, uleiuri volatile si multe altele. In medicina traditionala greaca florile de soc sunt folosite ca diaforetice (pentru stimularea transpiratiei, lucru de mare ajutor cand corpul incearca sa elimine un virus).

In Germania floarea de soc este folosita pentru tratarea racelilor comune, iar in SUA si Canada floarea de soc poate fi combinata cu coada soricelului si frunze de menta sub forma de ceai pentru tratarea racelilor si a gripei. Conform Consiliului Botanic American:

“Flavonoidele si acizii sai fenolici contribuie la efectul diaforetic. S-a demonstrat ca are actiune antiinflamatorie, antivirala si diuretica in studiile in vitro. Flavonoidele si triterpenele par sa fie principalii constituenti activi biologic.

Comisia E [in Germania] a aprobat administrarea pentru uz intern a florii de soc pentru raceli. Compendiul Britanic de Plante enumera utilizarile sale pentru raceli comune, stari febrile si ca diuretic. Avizul Standard German pentru ceaiul din flori de soc o denumeste un medicament diaforetic pentru tratarea febrei in racelile comune sau pentru afectiuni catarale.”

Floarea de soc se foloseste in mod traditional ca tonic pentru intarirea imunitatii. Este bine cunoscuta si pentru ca mareste sanatatea tractului bronhial si a plamanilor. Daca te confrunti cu o raceala sau o gripa, incearca sa bei un ceai fierbinte din flori de soc (in combinatie cu coada soricelului, tataneasa, tei, menta si ghimbir, dupa preferinte) pentru ca induce transpiratia si elimina virusii. Mai mult, asa cum a spus Herb Wisdom:

“Cele mai comune utilizari [ale florii de soc] sunt pentru raceli si gripa, infectii ale sinusurilor si alte tulburari respiratorii. Ca supliment, floarea de soc are si proprietati diuretice si laxative si ajuta la ameliorarea constipatiei ocazionale.

Floarea de soc are proprietati antibacteriene si antivirale si poate ameliora alergii si stimula functia sistemului imunitar. Aplicata pe piele, floarea de soc poate reduce durerile si umflaturile de la nivelul articulatiilor cauzate de forme de artrita si se foloseste pentru impiedicarea sangerarii.

Pentru uz oral, floarea de soc se poate utiliza ca o apa de gura antiseptica sau pentru gargara. Floarea de soc reduce, de asemenea, nivelul de zahar din sange, similar cu felul in care actioneaza insulina.

floarea de soc

Odata cu amploarea luata medicina alopata imediat dupa Primul Razboi Mondial, stiinta plantelor medicinale a inceput sa scada in topul preferintelor, ramanand cunoscuta sub denumirea de medicina populara. In loc sa priveasca natura ca o sursa de vindecare, asa cum a fost de sute de ani, oamenii au inceput sa considere medicamentele si alte metode de vindecare "moderne" ca superioare.

Surse:
http://www.theepochtimes.com/n3/1723849-7-flowers-used-in-chinese-herbal-medicine/
http://www.acupuncturetoday.com/herbcentral/viola.php
http://cms.herbalgram.org/expandedE/Elderflower.html?ts=1446534885&signature=4c7a7341181d150db20a8a5a95ce9bf3

#flori #medicina traditionala chineza #muguri de pin

Ce au mai parcurs alti cititori...

Albinele, protectoarele umanitatii si gardienii planetei
Tipuri de namol terapeutic
Cum sa scapi de oboseala cu ajutorul plantelor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101