Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Cum sa meditezi ca un profesionist - ghidul incepatorului

Cum sa meditezi ca un profesionist - ghidul incepatorului

Fa-ti timp un minut (sau 10 sau 30) ca sa meditezi! Aceasta metoda de incarcare pozitiva a corpului si a mintii merita cu prisosinta o parte din timpul tau. Meditatia a devenit tot mai populara o data cu mediatizarea sa pe canalele de TV sau in publ

Fa-ti timp un minut (sau 10 sau 30) ca sa meditezi! Aceasta metoda de incarcare pozitiva a corpului si a mintii merita cu prisosinta o parte din timpul tau.

Meditatia a devenit tot mai populara o data cu mediatizarea sa pe canalele de TV sau in publicatii de renume.

Desi meditatia si constientizarea prezentului sunt practici stravechi, e posibil ca pentru multi sa ridice cateva semne de intrebare. De ce mediteaza lumea? Cum gasesc timp pentru asta? Cand ar trebui sa o fac? Si cum sa incep?

Oamenii mediteaza din diferite motive, insa unul dintre acestea este pentru a da creierului o pauza binemeritata. Deconectarea de rutina zilnica si concentrarea pe respiratie reface in mod natural starea de constiinta. Gandurile sunt o prezenta permanenta in minte, chiar si atunci cand te uiti la TV, citesti sau dormi. Meditatia, insa, permite acestora sa se opreasca, invigorand intreaga fiinta la un nivel foarte profund.

Nu trebuie sa te preocupe perioada de timp alocata meditatiei sau stabilirea unui moment anume al zilei pentru ea. Sunt persoane care isi incep ziua cu 5-15 minute de meditatie in pat sau intr-un loc insorit. Isi stabilesc intentiile pentru ziua respectiva si se deschid catre posibilitatile pe care ziua le poate oferi. Altii simt nevoia unei refaceri in mijlocul zilei si stau linistiti sau isi folosesc o aplicatie pentru meditatie pe telefonul mobil. Meditatia te poate ajuta sa-ti recapeti puterea de concentrare sau sa faci tranzitia de la energia de la munca la cea necesara activitatilor casnice. Si mai exista si acei practicanti care aloca timp inainte de culcare special pentru meditatie, pe care o fac in liniste sau pe fondul unei muzici relaxante. Aceasta practica iti asigura un somn linistit la orice varsta.

Asa ca poti incepe! Alege-ti un moment al zilei care consideri ca ti potriveste tie cel mai bine. Poti opta pentru un ghid de meditatie pe telefon timp de 10 minute in mijlocul zilei. Si, daca iti place, o repeti si a doua zi. Practicarea regulata a meditatiei aduce mari beneficii sanatatii si starii de bine in general.

meditatia

Sursa foto : http://goo.gl/CFSCXn

Urmatorul aspect: Confortul. Trebuie sa porti ceva lejer care sa nu te distraga in timpul meditatiei. Daca esti intr-un spatiu personal, scoate-ti pantofii, descheie-te la pantaloni sau desfa nodul cravatei. Trebuie sa te concentrezi asupra respiratiei sau a mantrei (formula sacra si educationala, folosita in practica meditatiei) in timp ce meditezi, nu asupra hainelor care te strang. Apoi trebuie sa alegi cum vei sta. Preferi sa stai pe scaun sau pe ceva moale pe covor? Te poti inveli cu o patura ca sa nu te ia frigul. Indiferent ce porti si pe ce stai, trebuie sa te simti foarte comod. Altfel, in loc sa te eliberezi de ganduri, nu vei face altceva decat sa te gandesti la cat de incomod stai.

Si, in cele din urma, respiratia. Elementul definitoriu al meditatiei este respiratia. Nu trebuie sa tragi aer in piept cu lacomie. Pus si simplu te concentrezi asupra inspiratiei si expiratiei si urmaresti ritmul lor firesc. Poti pune muzica relaxanta in fundal sau poti asculta indrumari pentru meditatie, insa respiratia este in centrul atentiei. In timpul meditatiei, lasa gandurile sa intre si iasa din minte. Nu te simti frustrat daca te surprinzi gandindu-te la ceva anume. Se intampla oricui. Insa, in loc sa simti ceva negativ, ramai neutru si lasa gandurile sa plece; te vei ocupa de ele dupa ce termini meditatia.

Gandurile vor continua sa vina si sa plece. Accepta-le si lasa-le sa treaca asa cum trece un flux de apa. Cu timpul nu te vor mai distrage la fel de mult ca la inceput, mai ales daca te concentrezi mai mult asupra respiratiei si mai putin asupra gandurilor.

Trebuie sa ai rabdare dupa meditatie. Acorda-ti suficient timp pentru a reveni in corpul tau dupa aceasta pauza mentala. Savureaza noul nivel de constientizare si incearca sa mentii acest sentiment de prezenta constienta cat de mult poti. Nu vei observa o diferenta foarte mare dupa prima meditatie, insa cu timpul vei dobandi o stare de calm interior pe care o vei putea mentine pe parcursul intregii zile. Cand te simti pregatit, poti invita si alte persoane sa mediteze impreuna cu tine.

Namaste!

Sursa utilizata:

http://www.care2.com/greenliving/how-to-meditate-like-a-pro-a-beginners-guide.html#ixzz3YIuNm6hI - meditatia

#carbune #Meditatia #respiratia

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce se intampla in creier cand meditezi
7 cauze pentru care iti este greu sa meditezi
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101