Aici la ViataVerdeViu cautam cele mai bune remedii naturale pentru aproape orice. Sunt multe beneficii de sanatate ale otetului din cidru de mere, dar multi se plang ca nu il pot gasi la magazinele din apropiere. Daca ai aceasta problema, cel mai bine ar fi sa ti-l faci singur.
Aici sunt cateva retete pentru otet din cidru de mere, pe care ti-l poti face singur, si astfel sa ii obtii beneficiile minunate:
Reteta nr. 1
Aceasta reteta utilizeaza resturile de mere (coji, cotoare); lasa-le la aer, pana devin maronii. Adauga apa intr-un borcan, pana le acopera complet. In functie de cat otet vrei sa obtii, poti adauga ulterior mai multe resturi de mere, dar in acest caz nu umple borcanul complet cu apa.
Dupa adaugarea resturilor de mere, acopera gura borcanului cu o bucata de panza si tine-l intr-un loc intunecos si cald. Un dulap de bucatarie ar fi ideal. Dupa cateva zile, continutul borcanului va incepe sa se ingroase si va apare la suprafata apei o spuma gri.
Odata ce observi aceasta schimbare, inceteaza sa mai adaugi resturi de mere, si lasa borcanul pentru o luna la fermentat. Odata fermentarea terminata, gusta otetul pentru a te asigura ca este destul de tare pentru gustul tau. Odata ce esti satisfacut de gust, scoate resturile si pune otetul in sticla.
Citește și beneficiile consumului de mere
Reteta nr. 2
Aceasta reteta foloseste mere intregi. Este similara celei de mai sus, dar ia mai mult timp. Scoate cidrul din mere si pune-le intr-un recipient, in care poti sa mai adaugi si zahar. Umple partial recipientul cu apa, lasand un spatiu. Asigura-te ca pulpa merelor pe care le folosesti nu contine prea mult suc.
Poti adauga drojdie pentru a accelera procesul de fermentare, dar nu este obligatoriu. Drojdia poate fi obtinuta de la laboratoarele biologice sau de la vinarii/producatori de vin sau de la cei de bere.
Toarna lichidul intr-un recipient curat diferit de primul si lasa-l descoperit. Amesteca o zi da, una nu, si pastreaza recipientul ferit de lumina solara. Temperatura ideala pentru fermentare este intre 16-26 gr. Celsius. Va lua amestecului trei-patru saptamani pentru o fermentare completa.
Mirosul otetului devine foarte puternic spre sfarsitul celei de-a patra saptamani de fermentare. Lasa amestecul sa fermenteze pana atinge taria dorita. Pasul final este filtrarea otetului prin tifon/tesatura de bumbac. Filtrarea inlatura tulbureala si impiedica stricarea si fermentarea in continuare.
Insfarsit si la noi a aparut cidru de mere natural ! de la Cidre Royal. www.cidre.ro
"Aici la ViataVerdeViu cautam cele mai bune remedii naturale pentru aproape orice", scrieti Dvs. Lipsa/insuficienta asimilarii vitaminei B12 este reprosul nr.1,la adresa veganismului. Dati-ne ultimile NOUTATI,privind VITAMINA B12, in veganism/vegetarianism. Suntem convinsi ca tot mai multi romani va umaresc si va urmeaza sfaturile,strict personale si traduse, impreuna cu colectivul Dvs.,din literatura mondiala si de aceea RUGAM dati-ne ultimele NOUTATI din domeniu.