REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cele mai importante descoperiri despre sanatate din anul 2015

Cele mai importante descoperiri despre sanatate din anul 2015

2015 a fost un an important pentru pasionatii de sanatate; s-au publicat o multitudine de studii stiintifice, care cu siguranta ne afecteaza in mica sau mare masura deciziile de alimentatie si de stil de viata. Alimentele intens procesate creaza de

2015 a fost un an important din ceea ce priveste studiile si descoperirile pe care stiinta le-a facut in domeniul sanatatii si cu precadere al nutritiei; s-au publicat o multitudine de studii stiintifice, care cu siguranta ne afecteaza intr-o mai mica sau mai mare masura deciziile de alimentatie si de stil de viata.

Alimentele intens procesate creaza dependenta

In februarie 2015 un studiu efectuat la Universitatea din Michigan a confirmat ca produsele puternic procesate si pline de grasimi pot dezvolta dependenta. Studiul a mai determinat si care sunt alimentele sanatoase asupra carora avem mai mult control.

Dupa cum va imaginati probabil, in topul alimentelor care creeaza dependenta se afla pizza, ciocolata, chipsurile si inghetata, pe cand la polul opus s-au clasat castravetele,morcovii, merele, fasolea si orezul brun.

Somnul este important pentru pierderea in greutate si o sanatate optima.

In martie 2015, un studiu a aratat ca doar 30 de minute de somn pierdute pe noapte duc la cresterea in greutate si afecteaza negativ metabolismul.

In iunie 2015 Academia Americana a Societatii de Cercetare si Medicamente a Somnului a recomandat cel putin sapte ore de somn pe noapte pentru o sanatate optima.

Natura: cel mai bun remediu pentru sanatatea mintala

In martie 2015 revista medicala Procedurile Academiei Nationale de Stiinta ale Statelor Unite ale Americii a descoperit ca petrecerea timpului in aer liber si mai ales in natura ne transforma creierul si reduce riscul de boli mentale.

Studiul a implicat doua grupuri de oameni care s-au plimbat timp de 90 minute, un grup in mijlocul naturii si altul pe langa o autostrada aglomerata cu patru benzi. Cercetatorii au masurat ritmul cardiac si cel respirator, au facut scanari ale creierului si au rugat participantii sa completeze chestionare inainte si dupa plimbare. Au descoperit ca cei care s-au plimbat 90 de minute in natura au prezentat niveluri mai reduse de anxietate si o activitate mai redusa in acea zona a creierului asociata cu bolile mentale.

Bauturile carbogazoase au fost asociate cu un risc crescut de stop cardiac

Pe 1 septembrie 2015 rezultatele unui studiu de 6 ani, analizate si publicate de Societatea Europeana de Cardiologie, au asociat bauturile carbogazoase cu stopul cardiac. Cercetarile au fost efectuate de departamentul de cardiologie de la Universitatea Fukuoka din Japonia. A fost tinuta evidenta consumului de bauturi a peste 800.000 de oameni timp de sapte ani in Japonia. Cercetatorii au descoperit ca cei care au consumat cei mai multi bani pe bauturi carbogazoase erau si cei mai predispusi la stop cardiac.

Varsta biologica este mai importanta decat varsta cronologica 

Pe 28 iulie a fost publicat un studiu in care oamenii de stiinta au luat in evidenta bioindicatorii de imbatranire a unor persoane sanatoase din grupuri de varsta de 20 si de 30 de ani pentru a determina in ce masura varsta noastra biologica este legata de cea cronologica. In primul rand trebuie spus ca avem doua varste, varsta cronologica (determinata de anul nasterii) si varsta biologica (determinata de alegerile pe care le facem in privinta stilului de viata). Singura pe care o putem controla este varsta biologica. Cercetatorii au observat ca unii oameni imbatranesc mai repede decat altii, dupa cum se poate vedea dupa aspectul lor fizic. Rezultatele arata ca cei care arata mai tineri sunt, de fapt, mai tineri din punct de vedere biologic, dupa cum au aratat bioindicatorii.

Consumul zilnic de carne rosie, mezeluri si alte produse de carne procesata poate cauza cancer

La sfarsitul lunii octombrie, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca un mezelurile si carnea rosie cresc riscul aparitiei cancerului colorectal. Dupa indelungi cercetari si analize, au clasificat carnea rosie produse de carne procesata drept carcinogeni, incluzandu-le la aceeasi categorie de risc cu fumatul. Organizatia Mondiala a Sanatatii a evaluat riscul de cancer al consumului de carne rosie si carne procesata. Cercetatorii au concluzionat ca o portie de 50 de grame de carne procesata consumata zilnic mareste riscul de cancer colorectal cu 18 %.

Aromele din tigaretele electronice sunt daunatoare sanatatii

La inceputul lunii decembrie a fost publicat un studiu in revista Perspective de Sanatate asupra Mediului in care cercetatorii au analizat aromele folosite in zeci de tigarete electronice asociate anterior cu boli de plamani. Aromele chimice au dobandit notorietate la inceputul anilor 2000 cand s-a descoperit ca expunerea prin inhalare la aroma chimica diacetil este asociata cu o boala cunoscuta sub numele de "Plamanii Popcorn".

Bauturile indulcite artificial si fumatul pasiv asociate cu menstruatia prematura

In septembrie, s-a descoperit ca anumite bauturi pot declansa menstruatia prematura la fete. In cadrul studiului cercetatorii au selectat 2379 fete cu varste cuprinse intre noua si zece ani care nu avusesera inca ciclu menstrual. Acestia au descoperit ca bauturile indulcite artificial si cu continut de cofeina joaca un rol important in declansarea prematura a menstruatiei.

In iulie un alt studiu publicat in revista de specialitate PLoS One a descoperit o legatura intre fumatul pasiv si menstruatia prematura la femeile tinere. Studiul a fost efectuat pe 20.061 femei tinere care nu fumasera niciodata; rezultatele au aratat o legatura stransa intre expunerea pasiva la fumul de tigara si inceputul perioadei menstruale la femeile tinere.

Meditatia poate imbunatati semnificativ sanatatea

Studiul publicat in octombrie anul trecut a fost efectuat la Institutul Benson-Henry de Medicina pentru Corp si Minte  pe 4.400 de pacienti invatati sa practice tehnici de relaxare profunda . Un alt grup de control ce numara 13.000 de pacienti nu a practicat niciuna din aceste tehnici de relaxare.

Cercetatorii au descoperit ca dupa un an, tehnicile de relaxare au contribuit la scaderea vizitelor la medic cu 42 %, numarul analizelor medicale cu 44 % si numarul procedurilor cu 21 % in cazul grupului care a practicat meditatia . Numarul serviciile medicale folosite de al doilea grup au ramas neschimbate.

Surse: 

http://www.care2.com/greenliving/meditation-and-yoga-can-result-in-less-doctor-visits.html

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/09/150901095515.htm

http://www.pnas.org/content/112/28/8567.abstract

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/02/150220110126.htm

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150306082541.htm

#organizatia mondiala a sanatatii #sanatate #studii #descoperiri 2015

Ce au mai parcurs alti cititori...

Miscarea, un lucru necesar pentru existenta umana
Imbunatateste-ti sanatatea cu ajutorul respiratiei
7 moduri in care bauturile carbogazoase dietetice dauneaza sanatatii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101