Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Iata care sunt cele mai bune filtre de apa

Iata care sunt cele mai bune filtre de apa

Achizitionarea unui sistem de filtrare a apei poate fi coplesitoare tinand cont ca exista atat de multe tipuri diferite intre care putem alege. In acest articol o sa intelegeti diferentele si argumentele pro si contra intre tehnologii de baza pentru

Achizitionarea unui sistem de filtrare a apei poate fi coplesitoare tinand cont ca exista atat de multe tipuri diferite intre care putem alege. In acest articol o sa intelegeti diferentele si argumentele pro si contra intre tehnologii de baza pentru filtrarea apei, astfel incat sa puteti lua o decizie de cumparare in cunostinta de cauza.

De ce sa folositi un filtru de apa?

V-ati intrebat vreodata cat de sigura este apa de la robinet, sau ati fost intrigati de gustul sau de dupa? Apa de la robinet contine clor si alti poluanti, iar un sistem de filtrare a apei este un punct bun de plecare pentru a elimina toate acestea. Acest articol te poate ajuta in a face alegerea filtrului de apa potrivit pentru casa ta.

Detaliile practice ale tipurilor si tehnologiilor de filtrare

Desi exista sute de branduri de filtre de apa pentru acasa, toate se bazeaza pe un numar mic de tehnologii pentru a indeparta impuritatile. Asta nu inseamna ca fiecare filtru care utilizeaza o tehnologie data este la fel de bun ca altul, dar inseamna ca puteti sa va faceti relativ usor o idee buna asupra argumentelor pro si contra generale ale diferitelor sisteme.

Cateva sfaturi de tinut minte:

Unele filtre folosesc o combinatie de tehnologii, in timp ce altele se bazeaza doar pe una.
Pentru a va asigura ca un filtru inlatura un anumit contaminant, verificati daca acesta este certificat pentru acel contaminant de catre o agentie de renume, independenta. De exemplu, unele filtre de carbon pot elimina cloramina, iar altele nu pot. Filtrele variaza foarte mult in calitate.

Unele filtre sunt etichetate "FSN certificate." FSN este o companie de renume pentru evaluarea produselor, dar certificarile sale nu sunt toate la fel. Se poate certifica faptul ca un filtru va imbunatati gustul apei si mirosul, dar nu garanteaza neaparat ca va elimina orice contaminanti specifici. Cititi eticheta.

Bazele tehnologiilor comune de filtrare a apei

Carbon/Carbon activ: Carbonul activ se leaga chimic si inlatura anumiti contaminanti din apa filtrati prin el. Filtrele de carbon variaza foarte mult in eficienta: unele elimina doar clorul si imbunatatesc gustul si mirosul, in timp ce altele elimina o gama larga de contaminanti, inclusiv azbest, plumb, mercur si compusi organici volatili (COV).

Cu toate acestea, carbonul activ nu poate elimina in mod eficient poluantii comuni "anorganici", cum ar fi arsenic, fluor, crom hexavalent, nitrat si perclorat. In general, filtrele de carbon sunt de doua feluri, bloc de carbon si carbon activ granulat.

Bloc de carbon: filtrele bloc de carbon contin carbune activ pulverizat, care ia forma de blocuri sub presiune ridicata. Ele sunt de obicei mai eficiente decat filtrele granulate cu carbon activ, deoarece acestea au o suprafata mai mare. Eficienta lor depinde in parte de cat de repede curge apa prin ele.

Carbon activ granulat: Aceste filtre contin granule fine de carbon activ. Ele sunt de obicei mai putin eficiente decat filtrele bloc de carbon, deoarece acestea au o suprafata mai mica de carbune activ. Eficacitatea lor depinde si de cat de repede curge apa prin ele.

Ceramice: Filtrele ceramice au gauri foarte mici de-a lungul materialul care blocheaza contaminantii solizi, cum ar fi chisturile si sedimentele. Aceste filtre nu elimina contaminantii chimici.

Deionizare: Aceste filtre folosesc un proces de schimb ionic care elimina sarurile minerale si alte molecule incarcate electric (ioni) din apa. Procesul nu poate elimina insa contaminantii non-ionici (inclusiv trihalometani si alti compusi organici volatili comuni) sau microorganisme.filtru apa

Distilare: Aceasta tehnologie incalzeste apa suficient pentru a o vaporiza si apoi condenseaza aburul inapoi in apa. Procesul elimina minerale, multe bacterii si virusi si substante chimice care au un punct de fierbere mai mare decat apa. Nu poate elimina clorul, trihalometanii sau produsele chimice organice volatile (COV).

Blocul Fibredyne: Acesta este un tip de filtru de carbon bloc care pretinde sa aiba o capacitate mai mare de exploatare a sedimentelor decat alte filtre bloc de carbon.

Schimb ionic: Aceasta tehnologie trece apa peste o rasina care inlocuieste ionii nedoriti cu altii care sunt mai mult de dorit. O aplicatie comuna este de dedurizare a apei, care inlocuieste calciu si magneziu cu sodiu. Rasina trebuie sa fie "reincarcata" periodic cu ioni de inlocuire.

Filtre mecanice: Ca si filtrele ceramice, aceste filtre au multe gauri mici, care elimina contaminanti, cum ar fi chisturi si sedimente. Ele sunt adesea utilizate in combinatie cu alte tipuri de tehnologii, dar uneori sunt folosite si singure. Ele nu pot elimina contaminanti chimici.

Ozon: Ozonul distruge bacteriile si alte microorganisme si este adesea folosit in combinatie cu alte tehnologii de filtrare. Nu este eficient in indepartarea contaminantilor chimici.

Osmoza inversa: Acest proces impinge apa printr-o membrana semi-permeabila care blocheaza particulele mai mari decat moleculele de apa. Osmoza inversa poate elimina multi contaminanti care nu sunt eliminati de carbunele activ, inclusiv arsenic, fluor, crom hexavalent, nitrati si perclorat. Cu toate acestea, osmoza inversa nu elimina clor, trihalometani sau produsele chimice organice volatile (COV).

Multe sisteme de osmoza inversa includ o componenta de carbon activ care poate elimina acesti alti contaminanti. Calitatea poate varia foarte mult atat in sistemul de membrana cat si in filtrul de carbon utilizat in mod tipic. Consumatorii ar trebui sa fie, de asemenea, constienti de faptul ca filtrele de osmoza inversa folosesc de la 3 la de 20 de ori mai multa apa decat produc. Deoarece irosesc o parte din apa, acestea sunt cel mai utilizate pentru apa potabila si de gatit.

UV (ultraviolete): Aceste sisteme folosesc razele ultraviolete pentru a ucide bacterii si alte microorganisme. Ele nu pot elimina contaminantii chimici.

Filtre de dedurizare a apei: Aceste dispozitive folosesc de obicei un proces de schimb de ioni la niveluri mai mici de calciu si magneziu (care se pot dezvolta in instalatii si echipamente), la fel ca si bariu si anumite forme de radiu. Ele nu elimina cei mai multi din ceilalti contaminanti. Din moment ce dedurizarea apei inlocuieste de obicei calciu si magneziu cu sodiu, apa tratata are un continut ridicat de sodiu. Unele persoane pot fi sfatuite de catre medicii lor sa evita apa dedurizata. Din acelasi motiv, de asemenea nu este recomandata pentru udarea plantelor si gradinilor.

Principalele argumente pro si contra ale fiecarui tip de filtru

 

Tip Descriere Pro Contra
Recipient/ Dispenser mare Recipientele sau dispenserele mari sunt de obicei echipate cu un filtru de carbon activ care poate elimina contaminanti si poate imbunatati gustul si mirosul. Modele variaza, iar multe reduc clorul, plumbul, mercurul si (mai putin frecvent) produsele secundare de dezinfectie. Acest tip de filtru functioneaza bine pentru filtrarea apei potabile si poate fi stocat in frigider. Ieftin. Nu necesita instalare. Disponibil in marimi si stiluri diferite. In cazul in care filtrele sunt inlocuite in mod regulat, costul anual ar putea fi egal cheltuielii filtrului robinetului montat, pe blat sau sub chiuveta . Poate necesita schimbari frecvente ale filtrului. Filtrarea este lenta.
Montat pe robinet Filtrele montate pe robinet se ataseaza in capatul robinetului. Cele mai multe pot fi pivotate intr-o pozitie de „on” sau „off”, permitandu-ti sa colectezi apa pentru baut sau gatit. Acest tip de filtru foloseste de obicei un filtru de carbon activ care poate indeparta substantele contaminante si imbunatatii gustul si mirosul. Modelele pot varia, dar majoritatea reduc clorul, plumbul, mercurul si (mai putin frecvent) produsele secundare de dezinfectie. Relativ ieftin. Usor de instalat. Permite utilizatorului sa comute intre apa filtrata si apa nefiltrata. Filtrare estesuficient de rapida pentru a umple vase de gatit.Nu functioneaza cu toate tipurile de robinete.Poate incetini debitul robinetului.De obicei trebuie sa se schimbe filtru mai frecvent decat filtrele pe blat sau
sub chiuveta.
Pe blat Filtrele pe blat de obicei stau pe tejghea, cu o linie de conectare direct la robinet. Un comutator va permite sa schimbati intre apa filtrata si nefiltrata. Vei colecta apa filtrata de la un canal de scurgere in plus sau robinet de pe unitatea de filtrare. Modele utilizeaza o gama de tehnologii, inclusiv carbune activ si osmoza inversa. Eficacitate variaza foarte mult intre modele, dar multe filtre pe blat vor reduce o gama larga de contaminanti. Poate permite utilizatorului sa comute intre apa filtrata si nefiltrata. In general necesita modificari relativ rare ale filtrului.
Ideal pentru filtrarea atat a apei de baut cat si de gatit.
Necesita instalare si, eventual,
modificarea instalatiilor. Poate fi costisitoare,
desi nu intotdeauna.
Sub chiuveta Filtrele sub-chiuveta sunt montate sub chiuveta din bucatarie, unde sunt legata la linia de alimentarea cu apa. Unele modele au un cioc separat sau robinet de colectare a apei.
Modelele folosesc o gama larga de tehnologii, inclusiv carbon activ pentru osmoza inversa. Eficacitate variaza foarte mult intre modele, dar mai multe de filtre sub-chiuveta vor reduce o gama larga de contaminanti.
Ideal pentru filtrarea apei potabile si de gatit. Plasat in afara vederii,
sub chiuveta. De obicei necesita schimbarea filtrului relativ rar.
Necesita instalarea si posibil modificarea instalatiilor. Poate fi costisitoare,
desi nu intotdeauna.

In sectiunea de comentarii de mai jos, spune-ne ce sistem de filtrare a apei folositi si de ce!

Surse utilizate:

www.foodmatters.com

#apa #apa de legume #filtru de apa #filtrul #osmoza

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 greseli pe care le faci in detrimentul sanatatii fara sa-ti dai seama
7 modalitati de detoxifiere zilnica, fara sucuri
Singurele 7 obiceiuri de care ai nevoie pentru o viata completa

Ce spun cititorii despre "Iata care sunt cele mai bune filtre de apa"

Miha08 July 2022 23:58Raspunde

Am AQUEENA, Zepter. Apa e ok, nu are gust, miros. Dar dacă o las într-o siclă/într-un oahar, peste o jumătate de oră, are puțin gist de "apă veche", puțjn stătută. Nu am testat apa, dar știu că scoate tot, chiar și mineralele bune. Păreri? Mulțumesc.

Liviu28 February 2020 14:55Raspunde

De 16 ani folosesc filtrul eSpring de la Amway care combina mai multe tehnologii,practic nu exista un alt sistem la fel de sofisticat si de performant.Multumesc,o zi buna.

Marius06 April 2020 20:57Raspunde

Salut,Liviu ! Cat costa schimbarea filtrului si la ce interval il schimbi ?

Catalin01 May 2017 18:12Raspunde

Am instalat de curând un purificator de apa edel wasser de la Zepter și pot sa spun ca am făcut o algere foarte buna.Spun cu toată convingerea ca de când beau apa pura, am o stare generala foarte buna eu fiind suferind de o hepatita cronica persistenta,veche de cca 40 de ani.Nu fac reclama acestui produs dar vreau sa recomand și pentru cei care sunt în situația mea, sa monteze acasă un purificator de apa care are o influenta bună asupra sănătății, în mod special pentru cei ce suferă de afecțiuni hepatice.

ioio29 March 2017 18:44Raspunde

Cea mai buna , moderna si eficienta solutie pentru apa potabila este de a folosi apa din retea impreuna cu un filtru bazat pe tehnologia verde, cum ar fi AQUA SOFT NATURAL. Este vorba de un filtru instalat la intrarea apei in locuinta(dupa apometru) bazat pe o filtrare extrem de eficienta (care prinde toate impuritatile solide din apa - nisip, pamant, produse de coroziune) completata cu tehnologia magnetica care capteaza fizic metale grele- fier, mangan, plumb, etc si schimba forma de cristalizare a carbonatului de calciu si magnezium dintr-o stare pietroasa intr-o stare nisipoasa. Astfel, fara a schimba cartusul de filtrare (deci fara costuri suplimetare), fara chimicale daunatoare, fara energie suplimentara, fara a elimina sarurile din apa , fara a elimina calciul si magneziul (care sant absolut necesare corpului)(iar apa este cea mai buna sursa a lor), cu o mentenanta minimala si reducere masiva a pierderilor de energie , puteti obtine o apa curata de inalta calitate. Pentru tratarea apei de put trebuie adaugat elemente de tratament in functie de calitatea apei respective

Andrei01 November 2016 12:51Raspunde

Folosesc un sistem de filtrare coreana de calitate premium de la Hyundai UFL cu varianta de alcalinizare si ionizare a apei. La robinet am o apa cu mult clor, dupa ce am montat acest filtru pur si simplu simt ca beau o apa proaspata, fara gust sau miros si foarte limpede. va recomand!

Aurica03 May 2016 22:31Raspunde

Detin un filtru e-spring . Este vonsiderat filtrul nr 1 in lume conform euromonitor interna?ional. Are un filtru de carbon activ si o lampa cu ultraviolete. Elimina peste 140 de contaminati si 99.99% din bacterii si virusi. Un sfat....nu va luati filtre cu osmoza inversa .acestea produc apa diatilata saracita de mineralele si sarurile atat de necesare organismului. Este o apa curata doar H2O insa este o apa cu ph acid ceea ce va dauna enorm sanatatii. Daca cineva vrea mai multe detalii despre filtrul e.spring ma poate contacta la adresa de email aurica.covaciu74@yahoo.com

soso28 April 2016 10:42Raspunde

http://olx.ro/oferta/filtru-apa-carbon-activ-ID6a0Su.html

Ramona16 April 2016 22:18Raspunde

@Adevar "Peste tot numai mincinoși cum au trăit stră stră stră stră si așa mai departe v-ați gândit la asta înainte să dati bani pe prostiile lor inventate." Stră-stră-stră-bunicii noştri au avut norocul să nu cunoască rețeaua de ”apă potabilă” cu urme de clor, rugină, bacterii, metale grele și nici apa îmbuteliată, ambalată în PET-uri, stătută, care de cele mai multe ori este tot apă de robinet, varianta cu bani. Ghinionul nostru este că trebuie să plătim prea mult pentru o sursă de apă curată.

Adevar06 April 2016 22:19Raspunde

Peste tot numai mincinoși cum au trăit stră stră stră stră si așa mai departe v-ați gândit la asta înainte să dati bani pe prostiile lor inventate.

FLORIN16 February 2016 11:02Raspunde

Folosesc un sistem de filtrare de la Cleansui Mitsubishi fabricat in Japonia.Este un aparat foarte performant si usor de utilizat, retine impuritati pana la 0,01 microni. La robinet am o apa cu mult clor, dupa ce am montat acest filtru pur si simplu simt ca beau o apa proaspata, fara gust sau miros si foarte limpede.Inainte sa-l iau am citit ca unii clienti chiar au facut analiza la apa la DSP, unde au avut rezultate foarte bune.

ilie lupsor20 September 2015 18:15Raspunde

Informatii foarte utile ,felicitari pentru articol.

Tudor Mihai31 August 2015 13:55Raspunde

Detin un filtru e-spring . Este vonsiderat filtrul nr 1 in lume conform euromonitor interna?ional. Are un filtru de carbon activ si o lampa cu ultraviolete. Elimina peste 140 de contamina?i si 99.99% din bacterii si virusi. Un sfat....nu va luati filtre cu osmoza inversa .acestea produc apa diatilata saracita de mineralele si s?rurile atat de necesare organismului. Este o apa curata doar H2O insa este o apa cu ph acid ceea ce va dauna enorm sanatatii. Daca cineva vrea mai multe detalii despre filtrul e.spring ma poate contacta la adresa de email mgitudor@yahoo.com. S?n?tate va doresc

29 April 2015 22:56Raspunde

Filtrul Espring ! Cel mai bun sistem de tratare al apei !

Costi23 March 2015 21:49Raspunde

Eu va propun sistemul gravitational de apa Waterfall pe care-l folosesc de mai bine de 4 ani si cu care am experimentat apa in diferite moduri.Cine doreste detalii sa-mi scrie la costifm2011@gmail.com

Catalin C20 April 2015 23:03Raspunde

Buna seara,de mult timp as vrea sa-mi pun un filtru sau altceva ca sa filtrez apa de la robinet. O intrebare care o mai am este: gustul apei care este ,ca din cate am citit pe forumuri si pe net se cam schimba gustul apei(unii zic ca este de nebaut,are un gust oribil, alti zic altfel,in bine). Si ce filtreaza (Sistemul de Apa PI / Vie – NIKKEN PIMAG WATERFALL®)sau nu este acelasi pe care il detineti si dumneavoastra?

Costi29 April 2015 12:49Raspunde

Buna ziua, filtrul gravitational de apa PiMag Waterfall filtreaza apa de la robinet si in cazuri de exceptie poate filtra apa din alte surse.Scrieti-mi un email si va trimit experiemente.Intr-adevar gustul apei se schimba intrucat nu mai are gust de clor si alte cele iar apa are mult mai multi parametri decat gustul sau compozitia.

ionut23 March 2015 20:19Raspunde

Eu folosesc Pimag Waterfall care in afara de eliminarea poluantilor, produce o apa alcalina cu pH peste 8 , incarcata energetic si ceea ce este foarte important, cu o structura foarte aproape de cea ideala. Exista experti care afirma ca structura este mai importanta decat compozitia. Aici le avem pe ambele! Este copia unui izvor din Japonia, apa se purifica prin cadere, fara curent electric, fara presiune, trecand prin mai multe straturi printre care si carbune activ, argila, ceramica, kdf, argint, apoi intra in contact cu roci vulcanice si cu un camp magnetic de 7,83 Hz. ESte foarte aproape , din punct de vedere al structurii si a incarcarii energetice , de apa din organism. Nu se monteaza la retea , se poate transporta oriunde , iar ca pret, este in jur de 1100 Lei, cu consumabile care se inlocuiesc dupa 1000 litri (aproximativ 6 - 9 luni) si care costa in jur de 250 lei. Se observa efecte imediat dupa ce bei (prin teste de flexibilitate sau rezistenta crescuta). La plante efectele sunt spectaculoase. Pentru spalat, pentru ca in timpul unui dus intra in organism peste un litru de apa, folosesc capul de dus pimag ultra shower care elimina clorul si o mare parte a poluantilor, imbunatatind de asemenea structura apei, cu efecte benefice asupra pielii. Investitia se amortizeaza repede, iar starea sanatatii se imbunatateste.

Dana12 February 2015 00:40Raspunde

De 10 ani folosesc Sistemul de Tratare al apei potabile casnice eSpring pentru mai multe motive, dar cel mai important pentru mine cand am ales a fost certificarea de catre NSF International care imi garanteaza indeplinirea concomitent a 3 importante standarde: 42, 53 si 55. Pe masura ce au trecut anii sunt tot mai multumita de alegerea facuta; iar incepand cu 2014 a fost certificat si pentru standardul NSF/ANSI 401. Iar cand siguranta ce o ofera familiei mele e insotita si de economie la bugetul casei, pot afirma ca am facut cea mai buna alegere pentru noi. :)

ilie eugenia12 February 2015 13:28Raspunde

da,dar citi isi pot permite pretul,si schimbarea cartusului in fiecare an care depaseste 750 lei?

ispasgeorgeta13 March 2016 22:36Raspunde

Cei 750 lei va ofera 5000 litri de apa filtrata.Folositi apa si la mancare!Apa de la robinet prin fierbere nu elimina metale grele ,oua de Giardia,anumiti virusi,etc.

cristiana tanase24 November 2014 16:54Raspunde

eu folosesc filtrul de apa AQUARION care este si cel mai performant. investitie ptr 20 de ani.o adevarata uzina.

Mary23 November 2014 15:19Raspunde

Îmi place articolul! As vrea sa îmi spune?i ce ?ti?i despre sistemul de filtrare al apei de la Amway??? Se nume?te Espring! Întrune?te 3 condi?ii: 1-filtru de carbon.activ 2- lampa de ultraviolete ?. 3 sistemul electronic incapsulat care monitorizeaz? permanent calitatea apei ?i gradului de umplere al cartu?ului, de altfel ?. Lucru care se înlocuie?te Mul?umesc

23 November 2014 15:18Raspunde

Îmi place articolul! As vrea sa îmi spune?i ce ?ti?i despre sistemul de filtrare al apei de la Amway??? Se nume?te Espring! Întrune?te 3 condi?ii: 1-filtru de carbon.activ 2- lampa de ultraviolete ?. 3 sistemul electronic incapsulat care monitorizeaz? permanent calitatea apei ?i gradului de umplere al cartu?ului, de altfel ?. Lucru care se înlocuie?te Mul?umesc

Ion Sarlea25 August 2014 10:16Raspunde

Un element foarte important este structura apei, adica modul in care sunt grupate moleculele. Daca urmariti un documentar extraordinar pe youtube : apa , vedeti importanta structurii apei. Chiar un cercetatator spune ca structura apei este mult mai importanta decat compozitia. Apa de la robinet purificata, apa imbuteliata sau apa de la dozator prezinta o structura pe care organismul nu o recunoaste si trebuie sa cheltuie energie pentru a o transforma. Astfel , doar o mica parte din apa bauta intra in metabolism , restul doar trece prin organism si se elimina, fara sa hidrateze. Cea mai buna sursa de apa este in unele izvoare din munti, dar bauta imediat, pentru ca in timp isi pierde structura benefica. Pentru ca nu putem avea acces permanent la astfel de surse de apa, este bine sa folosim un aparat care purifica performant (inclusiv clor, metale grele, compusi chimici organici si altele), dar care transmite apei energia magnetica a pamantului si energia soarelui, elemente vitale care asigura o structura optima a apei de baut. Aparatul lucreaza gravitational (fara sursa de curent, UV, sau alte elemente care afecteaza structura apei) Pentru detalii , inclusiv testare si degustare, contactati-ma la tel. 0723866273 sau isarlea@yahoo.com

Adina V25 August 2014 08:59Raspunde

Amway e o porcarie, l-am folosit cativa ani doar pentru ca am dat o groaza de bani pe el. Apa era mai plina de impuritati decat inainte de filtrare (din masuratori la laborator). Acum folosesc Zepter si sunt foarte multumita, desi un pic ingrijorata ca reziduul sec este sub 20 adica ma gandesc sa nu fie prea demineralizata pt ca inteleg ca optimul ar fi pe la 50, adica exact cat are apa Bucovina

Doina28 August 2014 11:48Raspunde

Espring de la Amway este chiar foarte bun si are certificare NSF International (eu nu am auzit de "FSN"!?). Studiati informatiile de pe site-ul acestui organism independent si veti vedea ce spun cei care sunt impartiali. In ce priveste "masuratori de laborator" efectuate de dumneavoastra trebuie sa stiti ca aceste teste se fac intr-un recipient steril care trebuie pastrat la o anumita temperatura si nu pentru mult timp. Pentru ca analiza sa fie concludenta recoltarea trebuie facuta de cei care urmeaza sa proceseze analiza. Tocmai pentru ca acest filtru elimina printre multe altele si clorul din apa,este conceput pt.a se folosi ca si sursa instant si proaspata de apa, direct de la robinet si ai un debit excelent ca sa nu stai pana te plictisesti ca sa-ti umpli un pahar cu apa. Oricum cea mai sigura apa este cea pe care o bei direct de la robinetul la care este montat un sistem de tratare a apei eficient si nu cea pastrata in diverse recipiente, cu atat mai putin in PET-uri. Eu folosesc acest sistem de aproape 10 ani si sunt foarte multumita de el si chiar m-am informat in legatura cu ce stie sa faca si cat este de eficient. Pentru mine este important ca elimina cei mai multi contaminati din apa dintre toate sistemele si distruge in prportie de 99,99% microorganismele existente in apa. In plus, este economicos. Singurul dezavantaj este ca nu elimina nitritii si nitratii din apa dar acestia se regasesc in apa din fantana si pe mine nu ma deranjeaza pt.ca eu l-am montat la chiuveta din bucatarie care este racordata la reteaua publica care nu contine nitriti si nitrati.

Luiza24 February 2018 01:14Raspunde

Si eu folosesc filtrul de la Amway de 6ani. Este f bun, iar pretul pe litrul de apa este de 0.20lei.

ADINA24 August 2014 00:24Raspunde

Ar fi interesant sa gasim aparat pt . producere apa alcalina si apa BEV ????? STIE CINEVA CE E?

Cristina n23 August 2014 22:46Raspunde

Folositi cu incredere purificatorul de apa zepter EdelWasser, se poate testa , nivel foarte scazut nitritii si nitratii , sub 0.45

Mihaela23 August 2014 22:19Raspunde

Noi folosim un siste de la Aqua Welt de care suntem foarte multumiti.

daniela23 August 2014 22:08Raspunde

Folosesc cel mai bun aparat de tratare a apei ...nr 1 in vanzari in lume...eSpring de la Amway

adi24 August 2014 01:40Raspunde

cel mai bun aparat din lume e life m13 nu mai deruta lumea daniela

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101