Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cauzele subtile ale afectiunilor digestive

Cauzele subtile ale afectiunilor digestive

Stomacul are legatura cu receptia si digerarea emotiilor. Aceasta functie solicita o atitudine de deschidere, acceptare si devotament. Daca cineva si-a interzis capacitatea pentru a simti în viata sa constienta, stomacul va trebui sa elibereze emotiile.

In ideea de a va deschide catre sentimente si impresii, idei si opinii si sa le integrati în mod constient este nevoie de mai multa încredere în sine. Datorita lipsei  de încredere aveti dificultati în acceptarea sentimentelor, în special, ale furiei si agresivitatii si, de asemenea, va este greu sa faceti fata conflictelor. În schimb, preferati sa înghititi lucrurile si sa le lasati pe ele sa va manânce.

Deschideti-va spre tot ceea ce viata v-a adus si continua sa va ofere. Odata ce ati început sa întelegeti ca exista un sens în spatele a tot ceea ce se întâmpla (si veti fi capabili sa întelegeti numai daca veti fi deschisi si receptivi)  nu veti mai simti lucrurile atât de apasatoare in stomacul vostru. Veti învata, de asemenea, sa va întoarceti spre viata, cu toate impresiile si experientele si veti fi capabili sa va acceptati sentimentele si sa le exprimati liber.

 

Lipsa apetitului

Lipsa apetitului este un indiciu ca va este teama de noi impresii si ca refuzati sa acceptati procesul digestiei care se manifesta odata cu acestea. Este cât se poate de evident ca ceva va  strica apetitul. Lumea este plina de  noi si  interesante impresii, si  daca le întoarceti spatele veti trai numai pe jumatate. Încercati sa cresteti fluxul interior pentru a primi impresii si apetitul se va dezvolta de la sine.

 

Ulcerul gastric

Ulcerul gastric îl gasim la o persoana care nu poate sa-si exteriorizeze sentimentele si agresivitatea, iar acestea se întorc înspre ea însasi. Este un fel de autodistrugere pentru stomac, care începe sa se digere pe el însusi. Acceptati-va sentimentele si nu mai evitati conflictele. Deschideti-va  spre  impresiile  din  afara  si  în  mod  constient  digerati-le  si acceptati-va, totodata, si  agresiunea. Admiteti ca sunteti dornic de protectia din copilarie cum ar fi dorinta de a fi iubit si de a se avea grija de voi.

 

Arsuri gastrice

Daca va înghititi furia iar si iar, sucul gastric va deveni foarte acid într-o încercare inconstienta de a va exterioriza sentimentele, ceea ce va duce la senzatia de arsura. În acelasi timp aceasta creeaza o presiune care previne cantitatea viitoarei mese. Înghitirea hranei va deranjeaza. Realizati ca exista un sens pentru orice în viata, incluzând modul în care reactionati. Întelegerea acesteia va va da în viitor, un sentiment de încredere si securitate, care va va fi de ajutor în a va exprima nevoile si furia (daca mai este acolo) mult mai liber.

 

Greata (si vomitatul)

Greata indica totdeauna respingerea a ceva ce am gasit ca este prea greu de digerat nu numai în sensul fizic al cuvântului. Daca mâncam prea multe alimente sau avem multe idei, nu vom fi în stare sa le digeram suficient, iar voma ne previne ca  ne încarcam prea tare.Greata si vomitatul în timpul sarcinii, în general, înseamna lipsa dorintei de a recepta sperma la conceptia copilului, dar mai poate însemna respingerea propriei feminitati, sau chiar a copilului însusi.

Oricare ar fi cazul fiti un pic mai constienti de ce anume înghititi si fiti sigur ca este digerabil. Daca sunteti incapabili sa schimbati situatia în care va aflati, deschideti-va mai mult si veti fi capabili sa receptionati mai mult. Multumiti corpului dumneavoastra pentru ceea ce va spune. 

 

Tractul intestinal

 

Generarea de gaze

Aceste simptome sunt  adesea datorate faptului ca nu puteti sau nu vreti sa înghititi ceva. În acelasi timp, exista o lipsa de dorinta de a admite aceasta si de asemenea, prin înghitirea aerului, simulati actul real al înghitirii. O alta cauza poate fi faptul ca ati înghitit prea multe lucruri pe care nu le-ati agreat, nu v-ati împacat si acum sunteti pe punctul de a exploda. Trebuie sa fiti mai selectiv si sa intrati în contact numai cu ceea ce doriti si ceea ce puteti digera corespunzator. Acceptati-va asa cum sunteti, incluzând orice limite puteti avea si învatati sa spuneti “nu”. Veti fi capabil sa va relaxati din nou si  fluxul vietii va trece prin voi mult mai usor.

 

Apendicitele

Ca proces inflamator, apendicitele indica faptul ca exista o urgenta, o problema acuta care blocheaza fluxul vietii, în mod frecvent asociata cu o frica de viata. Opriti întoarcerea în trecutul vostru si viata îsi va relua cursul.

 

Spasmele intestinale

Crampele si colicile indica frecvent o tensiune care se refera la cum o persoana îsi gireaza fazele dezvoltarii sale. Trebuie sa învatati sa lasati deoparte acele lucruri care nu mai sunt valide pentru dezvoltarea voastra. Tensiunea va slabi ea însasi sau nici macar nu va fi nevoie sa interveniti. Lasati-o sa treaca , Fiti deschisi pentru nou, permiteti vietii sa va învaluie.

 

Colita ulceroasa

Probabil ca ati avut parinti foarte meticulosi si stricti. Ati avut parte de experiente de reprimare si umilire, cu rezultatul ca va este teama de a va arata propria personalitate si adesea jucati un rol doar ca sa faceti placere altora. Asa cum aveti o excesiva si puternicadorinta de afectiune, va atasati prea puternic de altii în loc sa traiti propria viata. Fiti voi însiva! Puteti sa va acceptati si sa va iubiti, va veti elibera de dependenta de altii si veti ajunge sa realizati ca viata este placuta.

 

Diareea (cazurile acute sau cronice)

Frica este în mod uzual implicata în cazurile de diaree. În anumite cazuri reprezinta o usurare a ceva pe care, în loc sa îl acceptam si sa îl digeram îl tot caram cu noi. Toate experientele si impresiile au ceva frumos si sunt folositoare pentru voi. Deschideti-va fara teama si permiteti-le sa ramâna înauntrul vostru.

 

Hemoroizi

Aceste simptome arata ca înfruntati probleme pe care trebuie sa le lasati deoparte, ca ceva va oprima, ceva pe care nu puteti sau nu vreti sa îl eliberati. Încercati sa priviti constient indiferent ce este lucrul care va sperie si faceti-o fara frica. Nu reluati pas cu pas provocarea,  lasati-o  sa treaca  fara  sa  va  condamnati.  Atâta  timp  cât  puteti  accepta provocarea pe care o aveti, veti simti lumina si o inima deschisa si capabila sa traiasca aici si acum fara nevoia de hemoroizi.

 

Probleme digestive (în general / intestinul subtire)

Intestinul subtire analizeaza si evalueaza mâncarea pe care o mâncam si este, de aceea, un simbol  al  analizei  si  digestiei  impresiilor si  criticilor.  Frica  fundamentala este,  de asemenea, tipica pentru probleme de acest fel, în special frica de a nu fi capabil de a primi îndeajuns. Probabil ca simtiti o lipsa a securitatii voastre si aveti multe de criticat.

Daca reusiti sa adoptati o atitudine mai deschisa veti fi capabili sa va confruntati mult mai usor cu toate impresiile noi, fara sa suferiti din punct de vedere fizic. Învatati sa nu luati în serios probleme minore si devotati-va jocului vietii cu mai mult entuziasm.

 

Constipatia (intestinul gros)

Constipatia  este  o  manifestare  frapanta  a  unei  probleme  psihologice  la  nivelul fizicului.

Adeseori are legatura cu lacomia si zgârcenia si asteptati sa manipulati lucruri, în special lucruri materiale. Aveti probabil, dificultati în a lasa sa treaca vechile idei, precum si adevarul de a lasa problemele represive sa iasa la suprafata.

Sunteti constipat atât mental cât si fizic si nu puteti lasa anumite lucruri în trecut, asa cum situatia dumneavoastra o arata. Lasati la o parte trecutul si frica voastra si   opriti-va în a reprima lucruri pe care le gasiti inconfortabile sa va confruntati cu ele. Permiteti fluxului vietii sa treaca prin voi cu generozitate si veti gasi siguranta pe care o cautati.

 

Ulcerul duodenal

Directionarea agresivitatii împotriva voastra iar si iar va spori tensiunea, frica, anxietatea si presiunea care vor începe sa va manânce. Care este cea mai buna cale de a stapâni, o agresiune? Sa o exteriorizati, ceea ce trebuie facut numai daca altii nu sunt raniti în acest proces, sau doar sa o constientizati si sa o trimiteti în lumina. Dupa un timp agresiunea dumneavoastra va arde de la sine, iar durerile fizice vor începe sa dispara.

 

Diabetul

La baza acestor îmbolnaviri sta în mod frecvent o dorinta de dragoste, si în acelasi timp, o inabilitatea de a se lasa iubit. Va lipseste dulceata vietii si tânjiti dupa dragostea pe care sunteti incapabili sa o oferiti. Lasati sa treaca trecutul si acceptati ca distractia, jocurile si dragostea si afectiunea sunt baza fundamentala a vietii.

 

Ficatul (în general)

Cele mai importante functii ale ficatului sunt metabolizarea (a carbohidratilor si proteinelor) si dezintoxicarea. Totodata, el analizeaza ceea ce este benefic pentru corp si ceea ce nu este benefic. Astfel, din punct de vedere psihologic si al nivelului spiritual ficatul are legatura cu evaluarea si judecata, la fel si cu masura, proportia si excesul. Ficatul converteste hrana animala si proteinele vegetale în proteine umane, unde substantele ramân aceleasi.

Astfel, acest organ creeaza forme adecvate în afara slabirii, si este, de aceea, un simbol al domeniului de maxima evolutie si dezvoltare. În timpul procesului aminoacizii care reprezinta substanta de baza, ramân nealterati cu toate ca structura si forma de manifestare sunt schimbate. În acelasi fel multiple forme de viata sunt numai manifestari ale acesteia. Ficatul este o expresie a vietii si este asociat cu religia, recunoasterea sursei vietii (potrivit lui Dethlefsen).

Daca aveti probleme cu ficatul ar trebui sa va întrebati unde faceti excese în zona vietii dumneavoastra si ce nu este bun, daca nu va otraveste. Aveti standarde de a judeca  cu masura sau sunteti nestiutori în privinta multor lucruri si va plângeti din cauza  lor?  Sunt  idealurile  voastre  prea  înalte?  Ce  spuneti  despre  relatiile  cu  Sinele? Adevarul este simplitate, asa ca debarasati-va de tot ceea ce este prea mult pentru voi si regasiti libertatea, întelegerea dragostea si încrederea care sunt în voi.

Icterul

Exagerati lucrurile sunteti foarte fixisti si aveti puternice opinii colorate. Deveniti mult mai toleranti îndreptati-va spre afara si oferiti dragostea si simpatia voastra tuturor persoanelor. Icterul încearca sa va spuna ca sa renuntati la atitudinea unilaterala.

Hepatita

Hepatita este un indiciu al unui conflict acut. Întrebati-va unde aveti lipsa în obiective si de unde furia, teama si resentimentele care au rasarit în voi. Indiferent care ar fi raspunsul, ele va forteaza acum sa va odihniti si va impun restrictii. Folositi acest timp bine si îndepartati totul, inclusiv criticismul, furia si vechile idei. Aceasta este schimbarea pentru un nou început. (A se vedea Problemele ficatului).

Ciroza ficatului

Daca ati citit interpretarile la problemele ficatului descrise mai înainte veti fi capabil sa recunoasteti care  sunt  cauzele  si  conditiile  legate  de  îmbolnavire.  În  acest  caz,  iata, problemele respective au escaladat si au ajuns la un nou stagiu. În aparenta nu vreti sa învatati din simptomele anterioare si nu trageti consecintele necesare. Nimic nu s-a schimbat în sine, în viata voastra, în privinta opiniilor care va privesc. Corpul vostru va cheama, poate pentru ultima data, sa va schimbati.

Dacă te confunți cu produse digestive poti pncerca Gut Restore de la Your Super, un mix de superalimente care conține enzimă digestivă bromelaină benefică pentru o digestie mai ușoară.

Cauzele subtile ale afectiunilor aparatului circulator

Cauzele subtile ale afectiunilor aparatului respirator

Cauzele subtile ale afectiunilor zonei capului

 

SURSE

Sursa: Louise L Hay - Cauzele emotionale ale bolilor

#afectiuni #digestie #emotii #sentimente #stomac #vindecare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ierburi aromatice si mirodenii pentru a elimina simptomele de balonare, arsurile gastrice si alte probleme digestive
11 lucruri surprinzatoare despre sistemul digestiv
De ce chioraie stomacul si când ar trebui sa te ingrijoreze acest lucru?
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101