Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. 5 beneficii uimitoare ale coriandrului

5 beneficii uimitoare ale coriandrului

Vechii greci foloseau uleiul esential de cilantro ca ingredient pentru parfum, iar romanii il foloseau pentru a masca mirosul carnii mucegaite. In ziua de azi cilantro a devenit una dintre ierburile aromatice cele mai folosite in intreaga lume. Aroma

Vechii greci foloseau uleiul esential de cilantro ca ingredient pentru parfum, iar romanii il foloseau pentru a masca mirosul carnii mucegaite. In ziua de azi cilantro a devenit una dintre ierburile aromatice cele mai folosite in intreaga lume. Aroma sa unica, insa, desi placuta pentru unii, altora le aminteste de ... sapun.

Dupa cum arata un articol publicat in New York Times, se pare ca unii dintre noi suntem predispusi genetic sa respingem gustul de coriandru proaspat. Cand frunzele acestuia sunt strivite, enzimele din planta elibereaza moleculele de aldehida, la care unele persoane pot fi sensibile. Aldehide similare sunt prezente si in sapun, de unde si asemanarea cu gustul acestuia.

Indiferent ca te numeri sau nu printre cei care iubesc planta de coriandru, poti incerca sa o incluzi in alimentatia zilnic. Iata si cinci motive dovedite stiintific pentru care e bine sa o faci.

1. Detoxifica de metale grele
Cilantro este un agent de chelare sau detoxifiant de metale grele remarcabil. Anumiti compusi prezenti in cilantro se leaga de metalele grele si amelioreaza senzatia de confuzie care apare in urma expunerii la mercur.

Conform unui articol publicat in revista "Cercetari in Acupunctura & Electroterapii", consumul de cilantro crud sau gatit, sau al sucului acestuia, accelereaza eliminarea de mercur si plumb din corp prin urina.

2. Calmeaza problemele digestive

In orice problema digestiva, se pare ca o cana de ceai din frunze proaspete de cilantro este cel mai bun remediu pentru o ameliorare instanta a disconfortului digestiv.

3. Are efect anti anxietate

Nu este niciun secret ca medicamentele care afecteaza mintea sunt daunatoare corpului si pot genera ganduri sinucigase. Din acest motiv, interesul pentru medicamentele pe baza naturala, derivate din plante, este tot mai mare pe zi ce trece. Cercetatorii de la Universitatea Suresh Gyan Vihar din Jaipur (India), au descoperit ca extractele de coriandru pot produce un efect anti-anxietate similar cu cel al diazepamului.

Una dintre cele mai bune metode de calmare a nervilor si prevenire a unor eventuale atacuri de anxietate este prin difuzarea aromei de ulei esential de cilantro in locuinta.

4. Activitatea sa puternic antioxidanta iti protejeaza pielea

Cilantro este cunoscut pentru capacitatea sa de protejare a pielii de efectele radicalilor liberi, care pot duce in timp la cancer sau alte boli de piele. Un studiu din 2011 a descoperit ca anumiti compusi prezenti in cilantro pot proteja keratinocitele umane de stresul oxidativ si contribuie la refacerea celulelor de piele afectate.

5. Are proprietati antidiabetice

Cilantro este o planta apreciata si in diabet, pentru proprietatile sale antioxidante si abilitatea de a reduce colesterolul si glicemia.

Un articol publicat in "Revista Stiintifica despre Alimente" a confirmat presupusele calitati antidiabetici ale plantei de cilantro pe un model de sobolan. Cand au comparat activitatea antidiabetica a coriandrului cu medicamentul clinic Glibenclamid, au observat ca cilantro a protejat functia ficatului si a avut activitate hipoglicemica, hipolipidemica si antioxidanta, care au ajutat sobolanii cu diabet zaharat.  

In plus, cilantro este o sursa excelenta de vitamina K, esentiala pentru cheagurile de sange si oase sanatoase. Contine, de asemenea, si mici cantitati de mangan si vitamine A si B-9 (folat).

Desi beneficiile enumerate mai sus sunt impresionante, acestea sunt doar varful icebergului. Daca ii poti tolera gustul, nu vei regreta daca decizi sa-l incluzi in alimentatia familiei tale. Toata partile plantei sunt comestibile, inclusiv semintele. Este o planta versatila, putand fi folosita de la smoothie si salate pana la sosuri si alte mancaruri gatite.

Cand cumperi semintele sau frunzele, incearca sa le alegi pe cele organice, pentru a evita pesticidele. Sau, de ce nu, incearca sa cresti propria ta planta de cilantro in gradina sau in ghiveci.

Sursa utilizata: http://www.naturalnews.com/054972_cilantro_healing_herb_health_benefits.html

#anxietate #chelarea metalelor grele #coriandru #diabet zaharat #probleme digestive
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101