Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 7 beneficii ale aurului coloidal - elixirul care te menţine sănătos şi energic

7 beneficii ale aurului coloidal - elixirul care te menţine sănătos şi energic

Aurul coloidal este un supliment care ajută la menţinerea sănătăţii şi vitalităţii organismului nostru. Află ce este aurul coloidal, ce beneficii are şi cum poate fi consumat!

De cele mai multe ori nu putem obţine doar din alimentaţie toate sustanţele nutritive de care organismul nostru are nevoie şi atunci apelăm la suplimente. Unul dintre acestea este şi aurul coloidal.

Deşi mai puţin cunoscut decât alte suplimente nutritive, folosirea aurului ca medicament nu este deloc un lucru nou. În Egiptul antic, aurul era utilizat în diverse elixiruri pentru purificarea trupului, a minţii şi a spiritului şi se credea că ajută la activarea energiei din corp şi încetinirea procesului de îmbătrânire.

Aurul lichid a fost inventat în 1857 de Michael Faraday, un chimist englez. Era cunoscut şi sub denumirea de aur activat. De atunci, aurului lichid i s-au atrebuit foarte multe utilizări, devenind foarte popular în secolul 19 ca tratament pentru alcoolism. Astăzi, aurului coloidal este utilizat în tratarea depresiei şi a dependenţei de cofeină, alcool sau tutun, pentru energizarea organismului, pentru îmbunătăţirea funcţiilor creierului sau pentru ameliorarea unor afecţiuni ale pielii.

Haide să vedem în continuare ce este aurul coloidal, ce beneficii are şi cum poate fi utilizat.

 

Cuprins

Weekend Inedit cu Transport Gratuit - Comandă minimă 50 lei! - blogPână la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogSare celtică blogComandă acum Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! blog
 

Ce este aurul coloidal?

Aurul coloidal este un supliment alimentar care conține nanopatricule (particule microscopice) de aur de 24 de carate, având o puritate minimă de 99,9%, suspendate în apă distilată ultrapură.

Aurul coloidal utilizabil pentru uz intern, obținut prin procesare electrochimică la înaltă tensiune, are culoarea roz, cu ușoare tente roșii sau purpurii. De reţinut este faptul că această culoare poate fi sesizată foarte bine mai ales dacă stratul de lichid este destul de gros, de ordinul centimetrilor, în funcție de concentrație.

Produsele incolore sunt în general false, neconținând aur sau conținând, eventual, doar o cantitate foarte mică, sub 1 mg/litru.

Aurul coloidal de culoare violet sau indigo conține particule mari, de la 50-60 nm (violet) la 80-100 nm (indigo).

Cum acţionează aurul coloidal?

Într-o formă uşor de asimilat pentru organismul uman, aurul se găseşte în cantităţi extrem de reduse, în alge şi în coaja violetă a fructelor şi a legumelor (prune, struguri, vinete etc.). De aceea, suplimentarea cu aur coloidal este binevenită oricând deoarece acesta are un rol foarte important pentru sănătatea noastră.

În organism, aurul coordonează activitatea sistemului neuro-vegetativ, stimulează secreţia de adrenalină şi de cortizon de la nivelul glandelor suprarenale, stimulează sistemul reticuloendotelial, favorizează procesele de oxidare, stimulează diviziunea celulară şi creşterea, împiedică coagularea sângelui (ca proces biologic) etc. Carenţa de aur, care, ca şi în cazul argintului, este în principal una de natură informaţională, poate determina: bufeuri de căldură, tulburări de ritm cardiac, hiper-termie, tromboză, embolie, tahicardie, hipertensiune arterială, inflamaţii, reacţii autoimune, stomatită, colită, hemoroizi, sângerări, reumatism articular, rinită, abcese, acnee rozacee etc.

Înapoi la cuprins

7 Beneficii ale aurului coloidal

Câteva dintre cele mai importante beneficii ale utilizării aurului coloidal sunt: scăderea stresului, a anxietății, a stărilor depresive, creșterea voinței, a capacităţii de momorare, precum și îmbunătăţirea stării generale de sănătate. Totodată, aurul este utilizat în medicina modernă pentru menţinerea sănătăţii articulațiilor, dar mai ales în boli grave cum ar fi artrita reumatoidă, deși, din păcate, el este utilizat în special sub formă de compuși de aur, care prezintă foarte multe efecte secundare. 

Iată, aşadar, care sunt beneficiile de care te poţi bucura atunci când foloseşti aurul coloidal ca supliment alimentar:

1. Îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi memorare

Multe teste au arătat că persoanele care luau în mod constant suplimente cu aur coloidal au sesizat o îmbunătăţire semnificativă a performanţei de scriere.

De asemenea, este cunoscut faptul că aurul coloidal creşte capacitatea de concentrare şi vigilenţa. Cu ajutorul suplimentelor cu aur coloidal creierul îşi păstrează claritatea, ceea ce ne permite să fim mai atenţi, mai eficienţi şi să avem un randament ma bun la şcoală sau la muncă.

Aurul coloidal este foarte benefic mai ales pentru cei care se pregătesc pentru un examen sau pentru persoanele cu efort intelectual susţinut, deoarece îmbunătăţeşte memoria şi, astfel, informaţiile sunt asimilate mai uşor.

Studii controlate de laborator au arătat că, în cazul consumului anumitor doze de aur coloidal zilnic, timp de minimum o lună, se evidențiază o creștere a coeficientului de inteligență (I.Q.) cu o medie de 20%, creștere care are o latență de cel puțin două luni după încetarea tratamentului.

2. Creşte nivelul de energie al organismului

Aurul coloidal ajută la energizarea organismul şi menţinerea unei stări generale bune. Este foarte recomandat celor care au stări frecvente de letargie sau slăbiciune, dar şi persoanelor obosite, stresate, cu un program zilnic încărcat, şi femeilor aflate la menopauză. De asemenea, sportivii sau cei care se antrenează pentru un concurs pot lua aur coloidal, deoarece acesta contribuie nu doar la energizarea organismului, ci creşte voinţa şi vigilenţa.

3. Ajută în tratarea depresiei

Deşi nu ne dăm seama, depresia este una dintre cele mai grave boli ale lumii de azi. Pentru tratarea acesteia, pe lângă terapie şi medicamente antidepresive, se poate opta pentru anumite suplimente naturale, cum este şi aurul coloidal. S-a constatat că, în combinaţie cu terapia, aurul coloidal este foarte util în tratarea depresiei, îmbunătăţind semnificativ starea pacienţilor.

Aurul coloidal are un efect minunat de armonizare a corpului nostru, pe toate planurile. De aceea este benefic persoanelor care suferă dezechilibre emoționale sau mentale, de tipul anxietății, depresiei, frustrărilor, tristeții sau stărilor de teamă nejustificată și sensibilitate acută. Stările vibraționale joase, negative, pot fi îmbunătățite prin tratamentul cu aur coloidal.

Descoperă gama completă de Minerale coloidale cu puternice efecte antibacteriene!

4. Ajută în tratarea artritei reumatoide

Studiile arată că argintul coloidal este eficient în ameliorarea durerilor la pacienţii cu artrită.

Într-un studiu publicat în ediția din 1997 a revistei Journal of Nutritional and Environmental Medicine, medicii Guy E. Abraham și Peter B. Himmel au explorat utilizarea aurului coloidal pentru a trata pacienții cu poliartrită reumatoidă. Cercetătorii au descoperit că la pacientii care primiseră tratamente cu aur coloidal intensitatea dureriii a fost mai mică decât la cei cărora li se administrase placebo.

Citeşte şi despre Argintul coloidal: utilizări, beneficii, administrare

Înapoi la cuprins

5. Este benefic în prevenirea şi tratarea tumorilor

Institutul Naţional al Cancerului, parte a Institutului Naţional de Sănătate al USA, a finalizat recent un studiu privind utilizarea aurului coloidal în tratamentul pacienţilor cu tumori solide avansate. În timpul studiului, pacienții au primit aur coloidal intravenos. Unii pacienți au primit tratamente regulate timp de trei săptămâni, în timp ce alții au primit doze crescânde în decurs de trei săptămâni. Studiul a constatat că aurul coloidal poate ajuta la stabilizarea creșterii tumorilor la unii pacienți sau la prevenirea apariției tumorilor noi.

6. Reglează digestia

Aurul coloidal reglează funcția sistemului digestiv prin stimularea procesului de eliminare a deșeurilor toxice din organism. Este recomandat adesea în dietele de detoxifiere sau de slăbit, întrucât o funcționare defectuoasă a sistemului digestiv poate fi o cauză a îngrășării necontrolate.

7. Contribuie la vindecarea afecțiunilor cutanate 

Consumul de aur coloidal ajută la catifelarea pielii și la redarea strălucirii naturale a acesteia. Se poate aplica și extern, pentru un efect de întinerire a pielii. În plus, persoanele care suferă de afecţiunii ale pielii, precum: eczeme, infecții micotice, erupții cutanate, răni, arsuri ale pielii etc., pot urma un tratament extern cu aur coloidal. Acesta conține colagen, care întârzie procesul de îmbătrânire.

Înapoi la cuprins

Cum se administrează aurul coloidal?

Aurul coloidal se administrează prin ingerare directă. Se recomandă menținerea lui în gură timp de 5-10 minute, ceea ce va duce la o sporire semnificativă a absorbției lui în organism. Se poate administra şi prin diluare în apă plată, cât mai slab mineralizată, băută pe parcursul întregii zile, care poate fi menținută sublingual un timp, înainte de a fi înghițită. 

Doza de întreținere este de 1-2 linguri, de 1-3 ori pe zi. 

Se pot utiliza cantități mai ridicate, în special în cazul în care există anumite probleme la nivelul articulațiilor, la nivel cerebral sau la nivel circulator. Cantitățile maxime utilizate sunt de circa 8-10 linguri pe zi, de către o persoană adultă. Fiind un produs nontoxic, cantitățile ridicate nu reprezintă în general o problemă. Cu toate acestea, este bine ca fiecare să își stabilească o doză optimă, prin teste succesive.

În cazul copiilor, dozele precizate se vor reduce proporțional cu greutatea corporală (față de cea a unui adult).

Aurul coloidal nu se administrează direct din sticlă. 

Descoperă gama completă de Minerale coloidale cu puternice efecte antibacteriene!

Posibile efecte adverse şi precauţii

Aurul coloidal nu prezintă în mod normal efecte adverse. Cazurile de alergii la metale, de obicei, nu se aplică și aurului. Totuși, în cazul în care există o asemenea suspiciune, se poate testa compatibilitatea produsului pe o porțiune sensibilă a pielii.

Aurul coloidal nu este toxic și nu interacționează cu alte medicații. Utilizat în doze moderate, de 20-50 ml de aur coloidal cu concentrația de 5-10 mg/litru zilnic, nu există risc de supradozare. 

Extrem de rar, aurul coloidal poate crea stări de agitație mentală sau nervozitate. În acest caz, se va reduce mult doza sau se va dilua mult produsul și se va crește gradat doza/concentrația.

Înapoi la cuprins

Cum se depozitează aurul coloidal?

Aurul coloidal se depozitează, de preferință, ferit de lumina solară directă, dar refrigerarea nu este necesară.

Nu este sensibil la câmpuri electromagnetice normale: GSM, TV, calculatoare, sisteme audio.

Durata de viață este foarte mare, mult mai mare decât cea precizată pe etichetă. În condiții ideale, ea poate fi de ani, sau chiar zeci de ani.

Totuși, în anumite condiții, dificil de cuantificat, este posibilă schimbarea culorii produsului. În această situaţie, el își va schimba culoarea în violet sau în indigo. Fenomenul arată doar aglomerarea în macroclusteri, care se vor desface în mediul cu pH ridicat din intestinul subțire. Dacă însă produsul s-a depus în totalitate, devenind incolor, el nu mai poate fi utilizat în mod eficient.

Dacă vrei să urmezi un tratament cu aur coloidal este important să alegi un produs de calitate, sigur, şi să respecţi doza recomandată pe etichetă sau prospect. Poţi începe cu doze mai mici, diluate în apă, pentru a vedea cum reacţionează organismul tău la acest produs.

Articol scris de Alina Mihalache - echipa Viaţa Verde Viu

*Acest material are scop informativ şi nu înlocuieşte sfatul medicului.

 

SURSE

https://www.livestrong.com/article/258442-colloidal-gold-benefits/

https://traceminerals.org/top-10-colloidal-gold-benefits-and-uses/

https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/18628/aur-coloidal-proprietati-miraculoase-indicatii-terapeutice/

https://www.pure-alchemy.ro/index.php/articole-menu/aur-coloidal

#aur coloidal #aur coloidal beneficii

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 lucruri pe care sa nu le faci dimineaţa pentru a avea o zi reusita
Modurile nebanuite in care frica iti afecteaza sănătatea
Ce ar trebui să conţină o trusă medicală cu remedii naturale pe care sa o ai mereu in casa
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101