REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 24-26 MAI

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Grijile pot afecta serios starea ta de sanatate

Grijile pot afecta serios starea ta de sanatate

"Grija este dragoste in actiune," a spus odata, fondatorul Institutului Heartmath, Doc Childre. Capacitatea de a avea sentimente de compasiune si grija fata de fiintele umane si de alte creaturi vii este o expresie a iubirii care este minunata de a f

"Grija este dragoste in actiune," a spus odata, fondatorul Institutului Heartmath, Doc Childre. Capacitatea de a avea sentimente de compasiune si grija fata de fiintele umane si de alte creaturi vii este o expresie minunata a iubirii 

Prea multa grija.

IHM a avertizat de mai multi ani despre importanta echilibrarii sentimentelor de grija pe care le simtim sau experimentam pentru familie, prieteni sau altii din viata noastra, la locul de munca si in probleme legate de comunitatile noastre si in lume in general.

Poate va intrebati de ce avem nevoie de a echilibra grija noastra; la urma urmei, nu este si sentimentul de grija la fel ca si capacitatea noastra de a simti, fara margini? Acest lucru este valabil pentru multi oameni, si majoritatea obisnuieste sa exagereze cu grijile.

Atunci cand ne ingrijoram pentru  o ruda bolnava, un prieten care trece printr-operioada mai grea iar acestea cauzeaza sentimente negative si daunatoare pentru inima noastra, de genul anxietate, vina, furie etc..., acestea sunt semne de avertizare ca exageram cu ingrijorarea noastra. Este destul de obisnuit pentru fiecare dintre noi sa exageram cu grijile ocazional mai ales cand obiectul nostru de ingrijorare este cineva foarte apropiat.

"Ciclul acesta incepe prin faptul ca ne identificam cu o situatie, o problema sau o persoana de care ne pasa", IHM explica in cartea sa, Intelegand grija. "Cu alte cuvinte, ne vom identifica prea mult. Incepem sa exageram cu grijile noastre si sa dorim sa vedem lucrurile mergand intr-un anumit fel. Ne atasam prea tare de felul in care vrem ca lucrurile sa mearga. Drept urmare, suntem mai putin in stare sa ne controlam si devenim din ce in ce mai obsesivi. "

Este important sa verificam aceste sentimente in cazul in care incep sa puna in umbra ingrijorarea noastra, astfel incat aceasta sa nu afecteze negativ alte zone ale vietii noastre. "Destul de curios, atunci cand exageram cu grija noastra intr-o zona, de obicei ca rezultat va exista o lipsa de grija intr-o alta zona.E ca si cum am stoarce un balon de la un capat, astfel incat sa iasa la celalalt capat.  Aceasta lipsa de echilibru in ingrijorare este o mare parte din cauza stresului crescut si a epuizarii  pe care o vedem in indivizi si in societatea de astazi.."

grija

Ce trebuie sa facem?

Cei care simt nevoia de a oferi sentimente de compasiune si grija intr-un mod autentic dar si echilibrat isi dau seama ca aceasta este una dintre cele mai mari bucurii si recompense ale vietii. Este foarte important sa avem o masura de echilibru atunci cand experimentam aceste sentimente pentru a nu trece in starea de depresie si dependenta pe care o pot instala aceste situatii.

http://www.heartmath.org/ - grija

#grija #ingrijorare #inima

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 motive pentru care muzica este benefica pentru sanatate
Recunostinta face bine inimii si sufletului
Legatura neasteptata dintre sanatatea inimii si consumul de varza murata
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101