Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Asculta-ti inima - Tehnica Coerentei Rapide

Asculta-ti inima - Tehnica Coerentei Rapide

Cand nu stii ce sa faci, intreaba-te “Ce-mi spune inima sa fac?". Exista o tehnica pe care o aplica psihoterapeutii, ajutandu-se de doua scaune. Pacientul sta pe unul dintre scaune si este rugat de psihoterapeut sa vorbeasca cu vocea inimii adresandu

Cand nu stii ce sa faci, intreaba-te “Ce-mi spune inima sa fac?". Exista o tehnica pe care o aplica psihoterapeutii, ajutandu-se de doua scaune. Pacientul sta pe unul dintre scaune si este rugat de psihoterapeut sa vorbeasca cu vocea inimii adresandu-se mintii sale imaginare, care sta pe celalalt scaun. Apoi pacientul face schimb de locuri si vorbeste cu vocea ratiunii, adresandu-se inimii imaginare care sta pe scaunul opus.

Este ca si cum ar vorbi doi oameni diferiti. Persoana care vorbeste din inima exprima sentimente sincere si autentice, totul raportat la prezent. Mintea vorbeste luand in calcul pareri, temeri, lucruri care trebuie si nu trebuie facute. Pacientii sunt rugati sa schimbe scaunele pana in momentul in care inteleg ce au de facut. Deseori pacientul realizeaza ca vocea inimii este cea care exprima ceea ce vrea el cu adevarat, o voce care exprima mai multa intuitie si capacitate mai mare de intelegere.

Nu intamplator se intampla acest lucru. Ceea ce este fascinant este ca inima are ea insasi un creier mic. Da, inima omeneasca, pe langa alte functii, poseda efectiv un creier al sau cu peste 40,000 de neuroni care pot simti, invata si pot avea amintiri. Creierul inimii trimite mesaje creierului capului despre cum se simte corpul si multe altele. Acest lucru a fost stabilit in urma unor cercetari stiintifice si pare logic. Inima a parut sa aiba mereu felul ei de a sti.

Pana in anii '90, cercetatorii au presupus si multi specialisti in domeniu au fost astfel invatati, ca doar creierul trimite informatii si instructiuni inimii, dar acum se stie ca functioneaza in ambele directii. De fapt, sistemul nervos intrinsec al inimii, creierul inimii, este o retea complexa de diverse tipuri de neuroni, neurotransmitatori, proteine si celule de sprijin, precum cele gasite in creierul propriu-zis. Studiile au aratat ca inima comunica cu creierul in cateva feluri si actioneaza independent de creierul cranian.

Un mod important in care inima poate comunica cu creierul si poate influenta mintea este atunci cand inima este coerenta – generand un tipar stabil, sinusoidal prin ritmul sau. Cand ritmul inimii este coerent, intregul corp, inclusiv creierul, incepe sa simta tot felul de beneficii, printre care o minte mai clara si o intuitie mai agera.

Desi mintea si creierul comunica in mod constant, putem face ca inima sa comunice in mod intentionat cu creierul si corpul in moduri benefice. Cand simtim emotii sincere si pozitive, precum grija, compasiunea si aprecierea, inima proceseaza aceste emotii si ritmul inimii devine mai coerent si mai armonios. Aceste informatii sunt trimise catre creier si intreg corpul pe cai neurologice, biochimice, biofizice si energetice. Poti atinge acest stadiu coerent in care mintea si inima sunt perfect aliniate si poti profita mai bine de propria ta intuitie in mai putin de un minut. Necesita putina practica pentru a determina comunicarea la cerere, dar devine tot mai usor si mai rapid cu cat exersezi mai des.

inima

Iata cum poti folosi Coerenta Rapida a matematicii inimii pentru tehnica de luare a deciziilor:

Pasul 1: Concentreaza-ti atentia asupra inimii.

Concentreaza toata atentia asupra zonei inimii, in centrul pieptului. Daca preferi, primele dati cand incerci, poti pune mana pe piept pentru a te concentra mai usor in acel punct.

Pasul 2: Respiratia inimii.

Respira adanc, dar normal ca si cum respiratia ar intra si ar iesi din zona inimii. Continua sa respiri pana cand gasesti un ritm interior natural cu care te simti confortabil.

Pasul 3: Simte inima.

Pe masura ce esti atent asupra inimii si asupra respiratiei, activeaza un sentiment pozitiv. Evoca un sentiment pozitiv, un moment in care te-ai simtit bine si incearca sa retraiesti sentimentul. Unul din modurile cele mai usoare de a crea un sentiment pozitiv ar fi sa-ti amintesti un loc special unde ai fost sau dragostea simtita pentru un prieten apropiat sau un membru al familiei sau un animal la care ai tinut. Acesta este cel mai important pas.

  • In aceasta stare, intreaba-te care ar fi cel mai eficient mod de a reactiona la aceasta situatie, unul care sa minimizeze un eventual stres.
  • Asculta ce-ti spune inima. Fii atent la primele sentimente si senzatii pe care le simti. Poate iti ofera o perspectiva noua asupra lucrurilor sau iti spune sa renunti sau sa ai rabdare?
  • Scrie ceea ce iti spune inima, chiar daca pare prea simplist.
  • Acum compara ceea ce ai scris la punctul #1 cu ceea ce ti-a spus inima. Care dintre cele doua raspunsuri pare mai bun? Care este mai usor, pare mai firesc si are mai multa logica?

Ceea ce incurca pe multi este mintea care exprima ce par a fi argumente rationale care tulbura emotiile, dar intelepciunea inimii este atat de clara, ofera liniste sufleteasca si te ajuta sa te simti impacat cu situatia. Atunci cand compara ceea ce au scris la #1 si la #5, deseori oamenii observa ca inima vorbeste mai intelept; mintea vorbeste mai irational si mai emotional.

Sa ai mintea si inima in armonie una cu cealalta este un mod de viata mult mai eficient, mai firesc si care aduce mai multa claritate si fericire in viata. Ori de cate ori ai nevoie, cere inimii tale indrumarea necesara. Intuitia ei este clara - iti va arata mereu calea corecta. Nu te va lasa sa actionezi in virtutea unor emotii negative. Foloseste Tehnica Coerentei Rapide ori de cate ori ai nevoie sa iei o decizie importanta.

In ultima vreme, tot mai multe persoane din domenii de activitate variate vorbesc tot mai mult despre inima. Oamenii par sa inteleaga cat au de castigat daca se lasa calauziti de intelepciunea inimii, care ii va conduce numai spre implinire si bucurie. Acest lucru nu poate decat sa umple inimile de bucurie.

Inima ta cum gandeste? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos!

Surse : 

https://www.heartmath.org/resources/downloads/science-of-the-heart/
http://www.ted.com/conversations/17643/is_the_heart_overlooked_when_i.html
http://mohamedghilan.com/2012/02/10/intelligence-is-it-in-the-brain-or-the-heart/
http://www.care2.com/greenliving/let-the-wisdom-of-your-heart-guide-you-2.html - inima

 

#inima #Tehnica Coerentei Rapide #inima gandeste

Ce au mai parcurs alti cititori...

Inima are propriul sau creier numit inima inteligenta
Sase sunete care vindeca: al patrulea sunet pentru vindecarea inimii
Alimentatia vegana mai buna decat operatia de inima
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101