Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Plombele cu amalgam ar putea fi cauza ascunsa a problemelor tale de sanatate

Plombele cu amalgam ar putea fi cauza ascunsa a problemelor tale de sanatate

Vaporii de mercur sunt eliberati continuu din amalgamul dentar, ceea ce inseamna ca oamenii sunt in mod direct expusi la mercurul din gura lor. Eliberarea vaporilor de mercur poate fi intensificata de unele activitati cum ar fi mestecatul de guma, scrasnirea dintilor sau consumul de bauturi fierbinti. Mercurul este eliberat si in timpul fixarii, inlocuirii sau inlaturarii plombelor cu mercur.

Toate plombele argintii, numite si plombe cu amalgam, contin aproximativ 50% mercur si inca sunt folosite in occident.

In 2013, Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP) a organizat o conventie pentru a stabili luarea de masuri oficiale in vederea reducerii utilizarii de mercur, printre acestea numarandu-se si initiative de diminuare a utilizarii mercurului dentar. Conventia UNEP despre mercur va intra in vigoare pe 16 august 2017 si, din dorinta de a-si uni eforturile cu aceasta initiativa, Uniunea Europeana ia, de asemenea, masuri cu privire la mercurul dentar. Un nou regulament UE intentioneaza sa interzica utilizarea de amalgam pentru populatiile vulnerabile (femeile insarcinate sau care alapteaza, copiii sub 15 ani) si sa ofere un mediu de discutii despre fezabilitatea incetarii folosirii amalgamului dentar in Uniunea Europeana pana in 2030.

Inainte de ratificarea tratatului pentru mercur al UNEP din 2017, unele tari luasera deja masuri de protectie contra utilizarii mercurului dentar. Astfel, Norvegia si Suedia au interzis amalgamul dentar, in timp ce Danemarca, Estonia, Finlanda, Italia, Olanda si Japonia au raportat limitarea utilizarii acestuia la mai putin de 5% din restaurarile dentare. Cu toate acestea, plombele cu mercur sunt inca folosite pe larg in 45% din restaurarile dentare din intreaga lume, inclusiv in Romania

Vaporii de mercur sunt eliberati din aceste plombe in corpul uman, iar mercurul dentar este asociat cu multe riscuri pentru sanatate.

Vaporii de mercur sunt eliberati continuu din amalgamul dentar, ceea ce inseamna ca oamenii sunt in mod direct expusi la mercurul din gura lor.  Eliberarea vaporilor de mercur poate fi intensificata de unele activitati cum ar fi mestecatul de guma, scrasnirea dintilor sau consumul de bauturi fierbinti. Mercurul este eliberat si in timpul fixarii, inlocuirii sau inlaturarii plombelor cu mercur.

Studii stiintifice au asociat mercurul din plombele de amalgam cu Alzheimer, scleroza laterala amiotrofica (boala lui Lou Gehrig), rezistenta la antibiotice, anxietatea, tulburari din spectrul autistic, tulburarile autoimune, problemele cardiovasculare, sindromul oboselii cronice, depresia, pierderea auzului, infertilitatea, boala renala, scleroza multipla, Parkinson si multe alte probleme.

Masurile de siguranta pot reduce cantitatea de vapori de mercur eliberata in timpul inlaturarii plombei cu amalgam.

Unii pacienti solicita inlaturarea plombelor argintii din cauza unor defectiuni aparute, altii doresc inlocuirea acestora din motive cosmetice (plombele de culoare alba se potrivesc mai bine cu dintii) iar altii prefera sa renunte la plombele care contin mercur. Indiferent de motiv, procesul prin care plombele sunt inlaturate permite eliberarea unor vapori de mercur care pot fi inhalati si absorbiti in plamani, iar acest lucru poate avea un potential daunator asupra pacientilor, dentistilor, a personalului medical si a copiilor acestora.

Luarea unor masuri specifice de siguranta poate reduce o mare parte din efectele negative pe care expunerea la mercur le poate avea pe durata procesului de inlaturare a amalgamului. Este crucial pentru pacienti sa cunoasca aceste masuri de siguranta pentru a se asigura ca sunt luate pe durata inlaturarii plombelor cu amalgam.

Sursa utilizata: http://www.collective-evolution.com/2017/06/20/three-facts-you-need-to-know-about-dental-mercury/

#mercur #plombe dentare #amalgam

Ce spun cititorii despre "Plombele cu amalgam ar putea fi cauza ascunsa a problemelor tale de sanatate"

cori07 July 2017 22:18Raspunde

Dar coroanele metalice? Sunt periculoase pt sanatate?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101