Multi cred ca daca s-au rasfatat ocazional cu mancare nesanatoasa, pot echilibra acest lucru sarind peste mesele din timpul saptamanii sau investind ceva mai mult timp in rutina zilnica. Adevarul este ca urmarile acestui mod de alimentatie pot aparea in moduri cu totul neasteptate, deseori peste ani de zile, pe masura ce toxinele se aduna in organism si pot da boli grave precum cancerul sau diabetul.
Utilizarea excesiva a ingredientelor chimice toxice din ultimile decenii a facut ca aceste consecinte ale unor indulgente alimentare sa fie atat de fatale. Pentru a-si mari profitul, producatorii de alimente folosesc produse chimice care au aceleasi efecte pe care o are utilizarea nicotinei in industria de tigari, dand astfel nastere unei substante ce da o dependenta mai mare si este in acelasi timp si cauzatoare de mai multe morti.
Ingredientul misterios numarul 1
Raspunde la urmatoarele intrebari pentru a intelege cat de mult stii despre adevaratele rezultate ale gustarilor de tip fast-food: Ce a fost conceput intr-un laborator din 1908 si este in prezent folosit in aproape orice produs, mai putin deserturi, din meniul KFC?
Ce “condiment” a inceput Statele Unite sa fabrice dupa Al Doilea Razboi Mondial cand au aflat ca ratiile soldatilor din tabara adversa contin aceasta substanta?
Cand standardul “incadrat in parametri normali de siguranta” a fost stabilit in 1958, ce substanta a fost adoptata fara sa i se testeze in niciun fel siguranta?
Ce aditiv alimentar, atat de prezent in restaurantele de fast-food, incat il gasim si in salate deseori, a fost strans legat de obezitate, depresie, migrene, confuzii mentale, ameteli, anxietate sau atacuri de panica, rigiditate, dureri de articulatii, pierderea echilibrului, vorbire neclara, diaree, vedere neclara sau ADHD?
Ce substanta chimica alimentara iubesc producatorii sa foloseasca in asa masura incat au dezvoltat o lista lunga de sinonime pentru a-i ascunde prezenta fata de consumatori?
Daca ati raspuns MSG(monoglutamatul de sodiu) la toate cele de mai sus, va puteti premia cu medalia de aur pentru o buna cunoastere a chimicalelor alimentare.
Ingredientul misterios numarul 2
Ce indulcitor popular, prezent in cele mai multe bauturi racoritoare si "bauturi sportive" este fabricat printr-un proces ce utilizeaza glutaraldehida, un balsam chimic?
Ce ingredient cu gust dulce, gasit in produse diverse precum placintele coapte cu mere de la McDonald's, in vitaminele pentru copii si sosurile de salate din comert, este frecvent contaminat cu mercur datorita metodei prin care este produs in fabrici?
Ce aditiv alimentar furnizeaza calorii dar din punct de vedere chimic nu potoleste foamea, facand astfel oamenii sa manance mai mult decat au nevoie? Aceasta deoarece substanta respectiva nu stimuleaza secretia insulinei si nici nu reduce hormonul foamei grelina, iar oamenii continua sa manance determinand corpul sa transforme ceea ce ei mananca in grasimi.
Daca stii ca raspunsul la cele 3 intrebari de mai sus este sirop de porumb bogat in fructoza inseamna ca esti bine informat. Ceea ce este o mare realizare, tinand cont de dezinformarea pe care o promoveaza producatorii de alimente, guvernul si principalele puncte de aprovizionare legate de acest sirop ca fiind inofensiv. Fiti atenti, insa, deoarece industria alimentara pune la cale o schimbare de nume pentru acest ingredient, posibil “zahar de porumb” sau alta denumire astfel incat sa poata in continuare profita de proumbul American subventionat.
Ingredientul misterios numarul 3
Care din urmatoarele fast food-uri NU contin dimetilpolisiloxan, un agent de anticoagulare:
a) McDonald's Chicken McNuggets
b) McDonald's Fish Filet Patty
c) Wendy's Natural Cut Fries
d) KFC BBQ Baked Beans
e) KFC Biscuit
f) Niciunul din cele de mai sus
Raspunsul corect este "f" niciunl din cele de mai sus. (Sunt mari sanse, daca copilul tau a inghitit niste creta, sa dai fuga la urgenta. Ar fi bine probabil ca oamenii sa inceapa sa faca la fel si atunci cand copiii lor consuma fast food-uri)
Sursa:
www.naturalnews.com - ingrediente fast food