Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Ingrediente pe baza de petrol si din chit mastic in cartofii prajiti de la McDonald's

Ingrediente pe baza de petrol si din chit mastic in cartofii prajiti de la McDonald's

Grant Imahara, gazda show-ului Mythbusters (Distrugatorii de mituri), a facut-o din nou. De data aceasta, nu s-a apucat nici sa striveasca manechine, nici vreun experiment ce implica explozii. S-a concentrat asupra unui fel de mancare - daca se poate

Grant Imahara, gazda show-ului Mythbusters (Distrugatorii de mituri), a facut-o din nou. De data aceasta, nu s-a apucat nici sa striveasca manechine, nici vreun experiment ce implica explozii. S-a concentrat asupra unui fel de mancare - daca se poate numi mancare - de la McDonald's: cartofii prajiti.

Imahara s-a dus direct la fabrica lantului de fast food, cu o atitudine plina de admiratie fata de cartofi, si a aflat cu un sentiment de usurare ca principalul ingredient in cartofi sunt, intr-adevar, cartofii. Insa, ingredientele care au urmat sunt cel putin ingrijoratoare. Pe o lista de 19 ingrediente apar dimetilpolisiloxan, o forma de silicon prezenta in chitul mastic, TBHQ, o substanta chimica provenita din petrol si ulei de soia hidrogenat, care este o forma de grasime trans.(1)

Bine ca ai renuntat sa-i mai consumi. Si daca nu ai facut-o inca, ce mai astepti? Aceste ingrediente sunt cu totul nesanatoase, o mancare monstruoasa, care iti da peste cap intregul organism. Sa aruncam o privire mai atenta.

O leziune pe creier cu portia de cartofi?

Vani Hari, cunoscuta si ca "Food Babe", promotoarea unei alimentatii sanatoase care a demascat ingredientele folosite Subway in 2014 in painea lor, ce continea o substanta prezenta si in saltelele de yoga, este de parere ca dimetilpolisiloxanul trebuie evitat. Ingredientul din cartofii prajiti de la McDonald's este o substanta prezenta in izolantii folositi la acvarii, in agentii de eliminare a mucegaiului si balsamuri de par. In unele cazuri, explica ea, contine si formaldehida, o substanta extrem de toxica asociata cu leziuni pe creier, cancer, alergii si afectiuni autoimune.(2)

Sigur pentru consum, desi este un compus prezent in lacuri de vopseluri

Apoi mai este si problema cu TBHQ.

Cei care lucreaza in domeniul substantelor sintetice ii lauda asa-numitele calitatile. De exemplu, site-ul TBHQTertiaryButylhydroquinone.com spune ca este un "tip de fenol" "folosit pentru stabilizarea alimentelor, a grasimilor si a uleiurilor vegetale contra deteriorarii oxidative," care le prelungeste valabilitatea. Din pacate, site-ul mentioneaza ca se foloseste in aproape orice de la parfumuri pana la biodiesel. Mai rau decat atat, pretinde ca este sigur pentru consum.(3)

Site-ul declara:

Este folosit si ca inhibitor de coroziune in biodiesel. In parfumerie este folosit ca fixativ pentru a reduce rata evaporarii si a imbunatati fermitatea. Se adauga si in vopseluri, lacuri, rasine si aditivi pe terenurile petroliere. Atat Autoritatea pentru Siguranta Alimentara din Europa (EFSA) cat si Autoritatea Americana de reglementare a Alimentelor si Medicamentelor (FDA) au evaluat TBHQ si au decis ca este sigur pentru consum in concentratii permise in alimente.(3) 

cartofii mcdonald's

Sursa foto : http://goo.gl/fZpLG6

"Ucigasul tacut"

Si in final, sa ne uitam si la uleiul de soia hidrogenat.

Ca si TBHQ, se foloseste in industria alimentara pentru a prelungi valabilitatea produselor. Mai este denumit si "Ucigasul tacut," si pe buna dreptate. Un raport publicat de cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica de la Harvard si Spitalul Brigham and Women din Boston a aratat ca cel putin 100,000 de decese cauzate de boli cardiace care au loc anual in Statele Unite ar fi putut fi prevenite "daca oamenii ar fi inlocuit grasimile trans cu uleiuri mai sanatoase nehidrogenate polinesaturate sau mononesaturate."(4)

Acestea sunt toate substante chimice si nu fac bine sanatatii. Nu sunt naturale, sunt ingrediente folosite in chit mastic, sunt adaugate la rasini si joaca un rol important in distrugerea sanatatii. Asa ca informeaza-te bine inainte de a consuma orice fel de alimente, in special cele preferate de copiii tai.

Surse utilizate in acest articol:

(1) http://www.dailymail.co.uk/news/article-2920731/Don-t-try-home-14-ingredients-contained-McDonald-s-FRIES-including-petrol-based-chemical-form-silicone-Silly-Putty.html

(2) http://foodbabe.com/2013/10/22/sillyputty/

(3) http://tbhqtertiarybutylhydroquinone.com/

(4) http://downwithbasics.com/dangers-of-hydrogenated-oil

http://www.naturalnews.com/048553_french_fries_McDonalds_tertiary_butylhydroquinone.html#ixzz3UGFhzlc8 - cartofii MCDonald's

#cartofii MCDonalds #derivate din petrol #dimetilpolisiloxan #ingrediente #McDonalds

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ingredientele din Chicken McNuggets:mit sau realitate?
Adevaruri despre alimentatia fast food – ingredientele misterioase sunt substante chimice!

Ce spun cititorii despre "Ingrediente pe baza de petrol si din chit mastic in cartofii prajiti de la McDonald's"

21 March 2015 20:17Raspunde

DIN FERICIRE NU MANANC ASA CEVA , DIN LIPSA DE BANI

Alex16 March 2015 19:07Raspunde

However, he reassures viewers that these are both safe additives used for perfectly good reasons. Dimethylpolysiloxane, which Imahara struggles to pronounce, is added for safety reasons to prevent cooking oil from foaming. While tertiary butylhydroquinone (TBHQ) is applied as a food preservative. Imahara explains that there are numerous steps involved in the creation of McDonald's fries. aveti talent la a reinterpreta stirile preluate de pe alte siteuri, consultativa si cu un inginer in industria alimentara inainte sa presupuneti si generalizati.

19 March 2015 20:39Raspunde

O tampenie! Sa va fie rusine ca scrieti munciuni si ca bagati frica in oameni!

Nope16 March 2015 17:30Raspunde

Singura problema grava a acestui articol este ca Imahara a sustinut ca toate substantele acelea sunt complet ok,si avea dreptate.El nu a aratat lumii ca sunt toxici,ci din contra.Poate ar fi trebuit sa treceti pe la chimie si biologie in liceu,sa nu mai scrieti ineptii de genul asta

Alexander13 December 2017 03:26Raspunde

Dar de ce nu ne tii chiar tu o lectie de chimie daca tot ai invatat atat de bine?

Laurentiu16 March 2015 13:36Raspunde

Toate lucrurile astea au fost 'descoperite' de prin 2008 la noi aici in Romania de catre cei de la Slabute. Este un lucru bun ca s-au alaturat si ceilalti de peste hotare.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101