Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cum previi in mod natural lasarea sanilor

Cum previi in mod natural lasarea sanilor

Orice femeie isi doreste sa aiba sani perfecti intreaga viata. Din pacate, insa, acest lucru nu prea este posibil. Lasarea sanilor este un proces natural care apare odata cu varsta, cand sanii isi pierd din elasticitate si fermitate. Sanii lasati pot

Orice femeie isi doreste sa aiba sani perfecti intreaga viata. Din pacate, insa, acest lucru nu prea este posibil. Lasarea sanilor este un proces natural care apare odata cu varsta, cand sanii isi pierd din elasticitate si fermitate.

Sanii lasati pot afecta serios respectul de sine al unei femei, care poate simti ca isi pierde din frumusete si nu mai este la fel de apreciata de sexul opus. Cunoasterea cauzelor care duc la lasarea sanilor si abordarea acestei chestiuni proactiv pot face o mare diferenta.

Din ce cauza se pot lasa sanii

Sanii nu au muschi, sunt facuti din grasime, tesut conjunctiv si glande producatoare de lapte, de aceea  au nevoie de ingrijire constanta pentru a ramane in forma buna. Desi lasarea sanilor incepe de obicei odata cu implinirea varstei de 40 de ani, ea poate avea loc si mai devreme. 

Dupa cum arata multe studii, spre sfarsitul  celui de-al treilea deceniu de viata, pielea femeii incepe sa-si piarda din elasticitate si da primele semne de imbatranire. Iar dupa cum arata Institutul de Educatie pentru Sanatatea Sanilor din Oregon, acest lucru este valabil mai ales in privinta sanilor, in special daca femeia a avut si o sarcina.

In afara de varsta si sarcina, alti factori care pot favoriza lasarea sanilor includ menopauza, pierderea sau luarea rapida in greutate, antrenamentul fizic solicitant, deficiente nutritive, fumatul, bronzul excesiv si utilizarea unui sutien nepotrivit.

Multe pareri sustin ca alaptarea duce la lasarea sanilor, ceea ce este complet FALS conform unui studiu din 2008 publicat Revista de Chirurgie Estetica, in care se arata ca alaptarea nu este un factor de risc pentru ptoza mamara (o denumire mai pretentioasa pentru lasarea sanilor). Adevaratul vinovat este de fapt sarcina in sine, pentru ca greutatea luata in timpul sarcinii poate duce la intinderea ligamentelor, care ulterior se lasa pierzandu-si elasticitatea. Aceasta problema se poate diminua prin luarea in greutate in limite normale pe perioada sarcinii.

Unele boli precum cancerul la san sau afectiuni respiratorii, ca tuberculoza, pot si ele sa duca la lasarea sanilor. La fel si consumul excesiv de nicotina, alcool si bauturi carbogazoase.

Exista in comert o mare varietate de creme si lotiuni care ajuta la mentinerea sanilor fermi si tonifiati. Daca preferi, insa, metode naturale, exista alternative simple si usor de folosit acasa, pe care le poti incerca.

Ce poti face pentru intarirea sanilor

Pentru mentinerea fermitatii sanilor poti incerca diverse metode, de la exercitii fizice pentru pectorali, masaj, masti, pana la uleiuri pe baza de plante si uleiuri esentiale.

Mentinerea unei greutati optime

Daca ai probleme cu greutatea si aceasta fluctueaza constant, ba slabesti, ba te ingrasi,  acest lucru se va reflecta si asupra sanilor tai. Pielea, in special cea din zona sanilor, isi pierde din elasticitate cand este intinsa. Iar cand pierzi in greutate, poti pierde mai multa grasime la nivelul sanilor comparativ cu restul corpului. Aceasta continua intindere si relaxare a pieii o face sa se lase si sa atarne, cu timpul.

Bea multa apa

Conform expertilor de la Spitalul Universitar din Wisconsin, pielea este compusa din celule care contin in cea mai mare parte apa. Insuficienta apei influenteaza aspectul pielii, facand-o pe cea a sanilor sa para terna si cutata. Cand corpul nu primeste o cantitate corespunzatoare de apa, pielea pare flasca, uscata si ridata. Acest lucru duce la o imbatranire prematura a pielii din jurul sanilor facandu-i sa-si piarda fermitatea si sa se lase.

Nutritie adecvata si sport

Alimentatia sanatoasa trebuie intotdeauna combinata cu miscarea, aceasta fiind singura cale de a reduce din greutatea corporala mentinand in acelasi timp fermitatea pielii. O greutate necorespunzatoare face sanii sa se lase. O pierdere brusca in greutate cu siguranta va face sanii sa-si piarda fermitatea.

Carentele nutritionale pot si ele sa cauzeze lasarea sanilor, pentru ca acestia au nevoie de nutrienti pentru dezvoltare si suport. O deficienta de proteine poate face ca muschii sanilor sa-si piarda rezistenta si fermitatea, favorizand lasarea acestora. Este important sa consumi alimente bogate nutritiv si cu un continut ridicat de proteine, vitamine, calciu, minerale, carbohidrati si grasimi esentiale etc. Printre alimentele care nu ar trebui sa-ti lipseasca din meniul zilnic se numara: rosii, morcovi, varza, broccoli, conopida si usturoi etc.

Rodiile

Rodia este un fruct considerat foarte util ca agent anti-imbatranire si previne lasarea sanilor. Uleiul din seminte de rodie este bogat in fitonutrienti si mentine fermitatea sanilor.

Aloe Vera

Aceasta planta uimitoare are proprietati naturale de intarire a pielii care pot preveni lasarea sanilor. Antioxidantii din aloe vera previn efectele negative ale radicalilor liberi si dau fermitate sanilor. Aplica gel de aloe vera pe sani si maseaza cu blandete, circular, timp de 10 minute. Lasa gelul pe piele inca 10 minute, apoi curata-l cu apa rece. Pentru rezultate eficiente repeta de 4 - 5 ori pe saptamana.

lasarea sanilor

#aloe vera #carente #masca #piele #piept #sani #sutien #ulei

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 secrete pentru a scapa de cicatrici
5 uleiuri naturale cu proprietati de protectie contra razelor UV
Tratarea naturala a mastitei, cea mai frecventa infectie a alaptatului
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101