Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Fluorul, elementul care calcifica sufletul

Fluorul, elementul care calcifica sufletul

Descoperirea Studiile publicate in 2001 au aratat ca depozitele de fluor de la nivelul glandei pineale se acumuleaza odata cu varsta si sunt asociate cu o calcifiere marita a glandei. Unsprezece cadavre ale unor adulti in varsta au fost disecate si g

Descoperirea

Studii publicate in 2001 au aratat ca depozitele de fluor de la nivelul glandei pineale se acumuleaza odata cu varsta si sunt asociate cu o calcifiere marita a acestei glande. Unsprezece cadavre ale unor adulti in varsta au fost disecate si glandele pineale ale acestora analizate:

"S-a gasit o corelatie pozitiva intre fluorul pineal si calciul pineal (r = 0.73, p<0.02), insa nicio corelatie intre fluorul pineal si fluorul de la nivelul oaselor. La batrânete, glanda pineala a acumulat mult mai mult fluor iar proportia de fluor/calciu este mai mare decat cea a oaselor."

Ce este glanda pineala?

Glanda pineala este o glanda mica endocrina de la nivelul creierului vertebratelor, denumita uneori "cel de-al treilea ochi "1 pentru ca este un organ fotosensibil, localizat central cu trasaturi celulare similare cu retina din corpul uman. 

Intr-un articol din libraria nationala de medicina din America,  este descris rolul glandei pineale in termeni mai tehnici:

"Rolul fotoreceptorilor non vizuali este de a sincroniza functiile periodice ale organismelor vii cu perioadele de lumina din mediu pentru a contribui la supravietuirea variatelor specii in biotopi diferiti."  (1)

Rolul cel mai cunoscut al glandei pineale este cel de producere a hormonului melatonina din serotonina (stimulata de absenta luminii) care afecteaza tiparele de somn/veghe si ritmurile sezoniere /circadiene. In forma de con de dimensiunea unui bob de mazare, este localizata aproape de centrul creierului, intre cele doua emisfere si are o structura unica, ea nefiind protejata de bariera sange-creier. Acest lucru explica si de ce doar ea este expusa la calcifiere prin expunerea la fluor.

Mai mult decat o glanda endocrina

Din punct de vedere tehnic glanda pineala la mamifere este un tesut neural, iar celulele din interiorul glandei pineale - pinealocitele - au caracteristici asemanatoare cu ale celulelor fotoreceptori din retina.

Acest lucru a condus la concluzia ca ar trebui reclasificata:

"Dupa parerea noastra, principala tendinta din literatura de azi cu privire la functiile pineale - considerand organul doar o glanda endocrina obisnuita - deviaza de la aceasta baza structurala si histochimica." (2)

Glanda pineala a fost in centrul atentiei inca din timpurile stravechi. Galen a descris-o in al 3-lea secol, in timp ce filozoful René Decartes (1596-1650) a spus despre glanda pineala ca este "lacasul sufletului." Motivatia pentru care a ajuns la aceasta concluzie este foarte interesanta: 

"In opinia mea aceasta glanda este lacasul sufletului si locul unde se nasc toate gandurile noastre. Motivul pentru care cred acest lucru este ca nu pot gasi nicio alta parte a creierului, in afara de aceasta, care sa nu fie dubla. Daca putem vedea un singur lucru cu doi ochi, auzi o singura voce cu doua urechi, si, pe scurt, nu putem avea decat un singur gand odata, cu siguranta este nevoie ca perceptiile care intra prin cei doi ochi sau prin cele doua urechi, si asa mai departe, sa se uneasca unul cu celalalt intr-o parte anume a corpului inainte sa ajunga la suflet. Si este imposibil de gasit un alt loc in intregul cap in afara de aceasta glanda; in plus, aceasta este situata in locul cel mai potrivit pentru acest scop, in mijlocul tuturor concavitatilor; si este inconjurata si se sprijina de micile ramificatii ale arterelor carotidei care aduc spiritele in creier." (Sursa: Wikipedia)

Decartes a fost unul dintre putinii filozofi care aveau experienta in vivisectie si anatomie, si care a evidentiat corect natura unica a locatiei glandei pineale in creier si in circulatia sangelui. 

"Cel de-al treilea ochi" este si un simbol foarte frecvent utilizat in literatura orientala si este impamantenit in structura anatomica si functia glandei pineale.

Pietre de calciu in creier

Calcifierile glandei pineale la o disectie seamana cu pietrisul si sunt compuse din calcit (carbonat de calciu) si/sau hidroxiapatita de calciu, aceasta din urma fiind similara cu dintii sau osul. (3) 

Calcifierea glandei pineale este asociata cu o serie de boli in literatura medicala:

  1. Alzheimer
  2. Tulburari bipolare
  3. Tulburari circadiene
  4. Dezechilibre hormonale: melatonina scazuta
  5. Insomnie
  6. Dureri lombare
  7. Parkinson
  8. Schizofrenie
  9. Tulburari ale somnului
  10. Accident vascular

https://cdn.viataverdeviu.ro/vvv/D/blog/2016/02/glanda-pineala.jpg

Fluorul - o neurotoxina "terapeutica"?

Acum ca s-a stabilit ca expunerea la fluor (F) contribuie la calcifierea glandei pineale, ramane o intrebare: care sunt efectele acestor modificari tisulare? 

Prozac este un exemplu tipic pentru felul in care fluorul afecteaza personalitatea/sufletul. Acest medicament (substanta numita fluoxetina) este aproximativ 30% fluor pe greutate si este promovat ca "antidepresiv," desi un important efect secundar al utilizarii acestuia si /sau al renuntarii la el este suicidul cauzat de depresie. 

Psihiatria moderna trateaza deseori tulburarile depresive - "noaptea cea neagra a sufletului"- ca pe o tulburare organica a creierului si urmaresc cresterea serotoninei prin orice mijloc medicamentos necesar. Fluorul si fluoxetina, de fapt, isi indeplinesc "efectele terapeutice" pentru care sunt destinate prin otravirea glandei pineale. Studiile pe animale confirma ca atunci cand soarecilor li s-a inlaturat glanda pineala, au incetat sa mai reactioneze la fluoxetina. (4)

Probabil principalul motiv pentru care Prozac produce efecte pozitive la persoanele care il folosesc (care sunt, de fapt, otravite cu el) este ca disociaza persoana respectiva de conflictele psiho spirituale pe care in mod normal ar trebui sa le suprime pentru a mentine aparenta de sanatate si functionalitate in societate, deci controlul si nu sanatatea este scopul unui astfel de "tratament."

Daca Prozac si alte surse de fluor din mediu se depoziteaza in glanda pineala, accelerand transformarea tesutului pineal functional in calciu, este posibil sa functioneze prin dezumanizarea si aplatizarea afectului celor care sunt sub influenta sa?

Cum putem preveni calcifierea glandei pineale?

Eliminarea expunerii la fluor este prioritatea #1. Putem incepe prin a fi atenti la formele sub care se furiseaza pe neobservate: in Teflon, alimente si bauturi produse cu apa din retelele publice, apa de la robinet din anumite tari, laptele praf, medicamente ce contin fluor cum este Prozac, pasta de dinti etc.

Exista si studii despre substante naturale care reduc toxicitatea fluorului, precum si cercetari care arata ca magneziul siliciul si fitatul au o valoare potentiala de reducere a calcifierii glandei pineale.

Sursele utilizate pentru acest articol:

(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11962759

(2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1351408

(3) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7645736

(4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15094477

 http://www.greenmedinfo.com/blog/fluoride-calcifier-soul

#calcifiere #calciu #fluor #glanda pineala

Ce au mai parcurs alti cititori...

Detoxifica si mentine sanatatea glandei pineale si echilibrul melatoninei
Calciul organic: raportul calciu / fosfor
Care este cea mai buna sursa de calciu?

Ce spun cititorii despre "Fluorul, elementul care calcifica sufletul"

Tryggvasson28 May 2018 16:10Raspunde

Librăria națională? Ai auzit vreodată de o „librărie” națională? Pe ce lume trăiești? Și care e logica, în context, dincolo de experiența personală? Ești sigură că nu era vorba de biblioteca națională?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101