Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. 5 lucruri despre grupa sanguina care ar putea sa iti schimbe viata

5 lucruri despre grupa sanguina care ar putea sa iti schimbe viata

Crezi ca a-ti cunoaste grupa sanguina este important doar pentru cazul unei transfuzii? Mai gandeste-te! Cercetarile indica faptul ca grupa sanguina este un factor genetic cheie care influenteaza multe zone  ale sanatatii si bunastarii. De-a lungul

Crezi ca a-ti cunoaste grupa sanguina este important doar pentru cazul unei transfuzii? Mai gandeste-te!

Cercetarile indica faptul ca grupa sanguina este un factor genetic cheie care influenteaza multe zone  ale sanatatii si bunastarii.

De-a lungul vietii, probabil ai observat ca unii oameni tind sa piarda mai usor in greutate, in timp ce pentru altii controlul greutatii este o permanenta batalie. Sau te-ai minunat de ce unii oameni sunt bantuiti de boli cronice, in timp ce altii raman sanatosi si plini de vitalitate pana la adanci batraneti. Foarte simplu, raspunsul este in grupa sanguina.

Cunoasterea grupei tale sanguine este un instrument important pentru intelegerea modului in care reactioneaza corpul la hrana, susceptibilitatea ta la boli, reactiile tale naturale la stres si mult mai multe. O singura picatura de sange contine o compozitie biochimica la fel de unica pentru tine ca si amprenta digitala.

Mai jos sunt cinci lucruri despre grupa sanguina care ar putea sa iti schimbe viata:

1. Grupa sanguina ar putea prezice susceptibilitatea la anumite boli.

Cercetarile au descoperit ca indivizii cu anumite grupe sanguine ar putea avea un risc mai inalt pentru anumite boli; studiile au gasit ca persoanele cu grupa O au un risc scazut de boli cardiace, dar un risc mai inalt de a dezvolta ulcere stomacale. Cei care au grupa A au risc mai inalt de infectii microbiene, dar femeile cu grupa A experimenteaza o rata mai inalta a fertilitatii. Alte cercetari au gasit ca oamenii cu grupa AB si B au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer pancreatic.

2. Oamenii cu grupe diferite de sange reactioneaza diferit la stres.

Oamenii cu grupa A au nivel inalt al hormonului de stres cortizol in corpurile lor si produc mai mult din acest hormon in situatii stresante. Pe de alta parte, cei cu grupa O au o reactie la stres de tipul “lupta sau fugi” care rezulta in supraproductia de adrenalina. Celor cu gupa O le ia mai mult sa se recupereze dupa stres, deoarece este mai dificil pentru ei sa evacueze adrenalina din corpurile lor.

3. Antigenii cu grupa ta de sange nu exista doar in sange!

Acestia sunt pretutindeni in corpul tau, in special pe suprafetele care interactioneaza cu mediul. Acestea includ tractul digestiv, de la gura pana la intestinul gros, ca si pasajele nazale si plamanii. Deoarece acesti antigeni de aceeasi grupa cu sangele sunt peste tot, ei influenteaza modul in care reactioneaza corpul la hrana pe care o mananci prin cativa factori. De exemplu: lectinele din anumite alimente se leaga de antigenii cu grupa ta sanguina si fac ca sangele sa se aglutineze (celulele sanguine se aduna in grupuri), acest lucru avand ca rezultat senzatii de oboseala, dureri de cap, probleme digestive, ale pielii, si o gramada de alte probleme de sanatate.

4. Bacteriile intestinale sunt in stransa legatura cu grupa sanguina

Oamenii cu grupe de sange diferite au bacterii intestinale de tipuri diferite, de fapt anumite bacterii au cu 50 000 mai multe sanse sa apara la oamenii cu una sau alta dintre grupele sanggrupa sanguinauine. Acest lucru isi are originea inca de la stramosii nostri, ale caror tracturi digestive s-au dezvoltat pentru a primi un tip de regim alimentar sau altul. De exemplu, microbiomul anumitor oameni s-a dezvoltat pentru a descompune mult mai eficient carbohidratii (grupa de sange A). Oamenii fara aceasta capacitate (grupa O) tind sa stocheze carbohidratii sub forma de grasimi. Acest lucru inseamna ca cei care au grupa sanguina A au tendinta de a arde mai lent carbohidratii si pot in general sa aibe mai multi in dieta lor. In verme ce cei cu grupa sanguina O ard carbohidratii mare repede si este bine sa-i evite si sa consume mai multe grasimi pentru energie.

5. O abordare generalizata a nutritiei nu functioneaza

Modele in alimentatie vin si pleaca, dar faptele sunt clare: nu oricine are aceleasi nevoi fundamentale de nutritie. Cu totii stim pe cineva care este strict vegetarian si o duce bine cu aceasta dieta, in timp ce altii jura pe dieta Atkins, sau altele similare, sarace in carbohidrati. Insa trebuie avut grija mereu ca mancarea sa fie una naturala cat mai neprocesata.

Dupa cum ai aflat, grupa sanguina afecteaza mai mult decat tipul de sange de care ai nevoie in cazul unei transfuzii – grupa sanguina este un factor genetic care joaca multe roluri in corpul uman. Alegerea alimentelor cu continut scazut de lectine si non-aglutinante, care creeaza un mediu ospitalier pentru flora ta intestinala “buna” si selectarea alimentelor care combat riscurile de boala specifice grupei sanguine sunt doi primi pasi buni spre crearea unui program nutritional individualizat special pentru tine.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://viataverdeviu.ro/despre-detoxifiere-si-cateva-retete/

http://www.mindbodygreen.com/0-10339/5-things-you-need-to-know-about-your-blood-type.html - grupa sanguina

#boli #dieta #grupa sanguina #sange #stres

Ce au mai parcurs alti cititori...

3 lucruri care iti afecteaza mirosul corporal
Beneficiile tehnologiei merita riscul la care ne expunem sanatatea?
Legatura dintre stres, magneziu si boli

Ce spun cititorii despre "5 lucruri despre grupa sanguina care ar putea sa iti schimbe viata"

23 September 2015 18:11Raspunde

Pacat ca acest articol se refera doar la grupele 0 si A , in conditiile in care grupele B si AB sunt mai , raspandite eu nu vad nici o continuare a articolului deci: :(

Elena23 September 2015 16:03Raspunde

Si daca am AB 4...ce sa mananc ?? Am incercat fel de fel de diete ..si tot ma ingras..si ma constip..induferent ce mananc si ce lichide beau...Nimic nu.i adevarat in acest articol !!!

19 January 2015 09:34Raspunde

Pentru grupa B3?mul?umesc

Miruna24 September 2014 16:36Raspunde

Nu inteleg. Deci grupa A, care arde mai lent carbohidrati, trebuie sa manance carbohidrati, iar O, care arde mai lent grasimi, trebuie sa manance grasimi. Nu ar trebui ca fiecare grupa sa manance ce arde mai repede? Daca sunt O, si sunt mai eficient in a arde carbohidrati, de ce n'as manca acesti carbohidrati? Daca as manca grasimi, mi s'ar incetini metabolismul si s'ar crea o falsa senzatie de satietate, deci mi'as infometa corpul. Pe de alta parte, daca as consuma mai multi carbohidrati, metabolismul mi s'ar accelera, as arde mai repede si creierul meu primeste semnalele de foamete la stomac. Daca as comsuma grasimi, mesajele ar fi bruiate. La fel este si cu proteinele. Nici nu pot fi metabolizate de corp, dar se digera mai lent si ajuta in slabit (pentru ca, creeaza o falsa senzatie de satietate, deci din nou, ar fi infometare). Nu vad care este logica, se mediatizeaza infometarea, si cand vin episoadele de hiperfagie (de la infometare), se da vina pe 'lipsa de disciplina'. Nu se poate vorbi de diciplina atunci cand corpul este infometat.

Alex22 September 2015 22:30Raspunde

Problema e ca daca arderile sunt foarte rapide, se creaza un spike glicemic, si corpul ca sa poata scapa de toata insulina ramasa in exces o stocheaza ca grasime. De aceea trebuie consumate alimente care sunt descompuse cat mai lent. Si nu grasimile / proteinele transmit un mesaj fals, ci tocmai carbahidratii pentru ca dupa acel spike, se creeaza o senzatie de oboseala si persoana e tentata sa manance iar carbohidrati simpli pentru ca vor rapid senzatia de energie, dar caloriile consumate anterior nu s-au ars. De fapt si cu carbohidratii e discutabil pentru ca sunt cei mai periculosi cei simpli (adica doar glucoza fara fibre care incetinesc descompunerea rapida) nu cei complecsi (contin si fibre), dar nici cei complecsi nu trebuie abuzati. Ca exemplu personal, nutritionismul mi-a spus ca ar fi suficient sa mananc maxim 2 banene medii pe zi, ca mi-ar asigura toata doza de "zahar" necesara. Si asta fara sa pun in calcul toate formele de zahar care se gasesc in mod natural in restul de alimente din lactate (lactoza), sau din legume (in special radacioanele) sau din produsele de panificatie.

onel28 May 2014 14:30Raspunde

"sa aiba" este forma corecta. Nu este corect "sa aibe"!

elena29 December 2013 15:47Raspunde

f interesant si de mare ajutor ne este ca sa stim cum sa ne pastram sanatatea,multumim

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101