Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Vrei sa reduci efectele bolilor renale? Mergi mai mult pe jos 

Vrei sa reduci efectele bolilor renale? Mergi mai mult pe jos 

Uneori solutiile simple sunt cele mai bune pentru vindecarea a ceea ce ne supara. Asta este ceea ce au gasit noile cercetari pentru aceia care sufera de boli de rinichi. Se pare ca doar prin faptul ca merg mai mult pe jos, suferinzii de boli renale p

Uneori solutiile simple sunt cele mai bune pentru vindecarea a ceea ce ne supara. Asta este ceea ce au gasit noile cercetari pentru aceia care sufera de boli de rinichi. Se pare ca doar prin faptul ca merg mai mult pe jos, suferinzii de boli renale pot alina multe dintre efectele bolilor.

Potrivit unui nou studiu care a fost publicat in Jurnalul Clinic al Societatii Americane de Nefrologie/Clinical Journal of the American Society of Nephrology – CJASN, mersul pe jos ar putea ajuta la prelungirea vietii, simultan cu reducerea riscului de a avea nevoie de dializa sau transplant de ficat.

Pacientii care sufera de boli renale cronice  nu se implica in mod obisnuit si regulat in destule activitati fizice, au spus cercetatorii. Che-Yi Chou, doctor in medicina, Chiz-Tzung Chang, (Spitalul Universitatii Medicale din China, in Taiwan), si colegii lor au presupus ca o activitate asa de simpla precum mersul pe jos ar putea ajuta la imbunatatirea conditiilor suferinzilor de boli renale cronice, daca nu chiar a rezultatelor.

“Mersul pe jos ca exercitiu fizic este asociat cu imbunatatirea sanselor de supravietuire a pacientului si un risc mai scazut de dializa”

Echipa de cercetatori a examinat 6 363 de pacienti cu boli renale cronice in stadiile 3 si 5 in cadrul programului de boli renale cronice al Spitalului din cadrul  Universitatii Medicale din China in perioada iunie 2003 si mai 2013. Echipa a spus ca pacientii au avut o medie de varsta de 70 de ani, si fiecare a fost monitorizat pe o durata medie de 1,3 ani.

Dupa cum a fost notat de Medical Xpress:

<blockquote

Doar putin peste 21% dintre pacienti au raportat ca mersul pe jos este forma lor cea mai obisnuita de exercitiu fizic. In timpul monitorizarii, cei care au mers pe jos au avut o sansa cu 33% mai mica sa moara, si cu 21% mai mica sa aiba nevoie de dializa sau transplant de rinichi. Cu cat mergeau mai mult, cu atat aveau beneficii mai mari. Comparati cu cei care nu mergeau pe jos, pacientii care mergeau de 1-2, 3-4, 5-6 si cel putin 7 ori pe saptamana au avut sanse mai mici cu 17%, 28%, 58%, si 59% sa moara pe durata studiului. Ei au mai si avut sanse mai mici cu 19%, 27%, 43%, si 44% sa aiba nevoie de dializa sau transplant.

Cercetatorii au mai gasit ca prezenta altei afectiuni sau comorbiditati, precum boala cardiovasculara si diabetul, producea rezultate similare ca diferente intre pacientii ce practicau mersul pe jos si cei ca nu il practicau.

“Am aratat ca pacientii boli renale cronice cu comorbiditati au fost capabilimersul pe jos sa mearga, daca vroiau asta, si ca mersul ca exercitiu fizic este asociat cu imbunatatirea sanselor de supravietuire si un risc mai scazut de dializa”, a spus dr. Chou. “O perioada minima de mers pe jos – doar o data pe saptamana pentru mai putin de 30 de minute – pare sa fie benefica, dar mersul mai frecvent si mai prelungit ar putea furniza un efect si mai binefacator”.

Calitatea generala a vietii este si ea importanta

Circa 60 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de boli renale cronice.

“Sansa ta de a avea o boala renala cronica sporeste cu varsta; sporeste dupa varsta de 50 de ani si este cea mai comuna boala la adultii peste 70 de ani”.

Dar, spun cercetatorii, calitatea vietii afecteaza si ea incidenta acestir boli. Intr-un studiu facut de Anna Porter, doctor in medicina de la Universitatea statului Illinois, din Chicago si de colegii acesteia pe 1 091 afro-americani cu boli renale cronice hipersensibile care s-au inscris in Studiile de Cohorta si Testele Clinice Afro-Americane al Bolii Renale si Hipertensiunii, calitatea vietii legata de sanatate, incluzand sanatatea fizica si mentala, au fost examinate prin monitorizari.

Pe durata unei decade de monitorizare, scorurile mai scazute privitoare la sanatatea fizica si mentala au fost legate de riscuri sporite de a experimenta evenimente cardiovasculare sau de a muri datorita cauzelor legate de boli cardiace, ca si cu o mai inalta incidenta a progresiei boli renale cronice si riscului de deces datorita cauzelor legate de boli renale.

“Calitatea vietii este extrem de importanta pentru pacienti si are impact asupra bolii renale”, a spus Porter. “Pentru a-i servi mai bine pe pacientii nostri, doctorii au nevoie sa dobandeasca o mai buna intelegere a impactului negativ pe care il are boala de rinichi asupra calitatii vietii, si sa recunoasca asocierea dintre calitatea vietii si alte efecte”.

Surse utilizate:

http://medicalxpress.com/news/2014-05-profound-benefits-patients-kidney-disease.html

http://medicalxpress.com/news/2014-04-poor-quality-life-contribute-kidney.html#inlRlv

#boli renale #efecte #Mersul pe jos #rinichi #vindecare

Ce au mai parcurs alti cititori...

13 beneficii uimitoare ale mersului pe jos
4 efecte surprinzatoare ale consumului de fastfood
5 semne ale unei posibile afectiuni renale, pe care e bine sa nu le ignori
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101