Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Blog
  4. Numarul victimelor accidentului de la Fukushima este in continua crestere

Numarul victimelor accidentului de la Fukushima este in continua crestere

'Numarul victimelor ce vor muri de cancer in Japonia ca urmare a exploziei de la Fukushima poate ajunge la un milion" - arata un raport recent Un socant raport recent arata ca impactul accidentului nuclear de la Fukushima asupra riscului de cancer pe

'Numarul victimelor ce vor muri de cancer in Japonia ca urmare a exploziei de la Fukushima poate ajunge la un milion si poate afecta nu numai Japonia, ci intreaga lume" - arata un raport recent.

Topirea focarelor nucleare de la centrala din Fukushima-Daiichi care a inceput in Martie 2011 a dus la aparitia unui numar de cazuri de cancer de tiroida de 230 de ori mai mare in zona administrativa a prefecturii Fukushima si ar putea fi cauza a pâna la un milion de cazuri noi de cancer in Japonia pe viitor, ca urmare a impactului radioactiv.

Conform noului raport, informatiile furnizate de un grup de medici de renume japonezi  si TEPCO (compania care administreaza centrala nucleara) confirma legatura directa dintre cazurile numeroase de cancer din Japonia si accidentul nuclear. Citat de site-ul Enenews.com, Arnie Gundersen, inginer sef la Fairewinds, a declarat in 2015:

"Au trecut aproape 5 ani de la accidentul de la Fukushima-Daiichi, dar vestile bune din Japonia intarzie sa apara. Doua rapoarte emise recent de Japonia, unul de specialisti japonezi din domeniul medical si al doilea de Compania Energetica din Tokyo – TEPCO – au admis ca vor fi multe cazuri de cancer in Japonia, mai multe decat de obicei, datorita emisiilor radioactive generate de topirea celor trei focare de la Fukushima Daiichi... Sunt de parere, ca multi dintre colegii mei, ca vor fi cel putin 100.000 de cazuri si se va ajunge pana la un milion ca urmare a acestui accident... Al doilea raport primit din Japonia arata ca incidenta cancerului la tiroida este de aproape 230 de ori mai mare decat in mod normal in zona Fukushima... Concluzia? Cazurile de cancer diagnosticate deja in Japonia nu sunt decat varful aisbergului. Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar ce este mai rau abia urmeaza sa vina."

Continutul noului raport contrazice nivelul de expunere si efectele radiatiilor, subestimat in mod constant de Agentia Internationala de Energie Atomica, TEPCO si guvernul japonez. S-a explicat in articole anterioare ca sistemul de masurare a riscului de radiatii din ziua de azi se bazeaza pe o stiinta invechita si o serie de informatii prelevate de la supravietuitorii bombei atomice de la Hiroshima, dezvoltat inainte de descoperirea ADN-ului si cunoasterea unei magnitudini cu sase ordine mai mari de genotoxicitate cauzata de ceea ce se cunoaste drept inductie de fotoelectroni asociata cu o expunere de radioizotopi de doza redusa, adica incorporarea in tesuturile umane a unor doze extrem de reduse de radionuclizi precum plutoniu-239, uraniu-238 si alte peste o suta produse de un produse secundare ale reactiilor nucleare care produc energie nucleara. 

Fukushima

Modelele de risc de radiatie nucleara folosite de industria nucleara si de stabilimentele medicale pe care le folosesc si retelele de mass media si guvernele lumii, au fost dezvoltate in principal de savanti in fizica nucleara in anii 1950, inainte de descoperirea ADN-ului, si se bazeaza pe tipul de expunere la radiatii externe produse de energii puternice, precum cea de la explozia nucleara de la Hiroshima.

Nu numai Japonia, ci intreaga lume trebuie sa fie preocupata

La un an de la topirea focarelor de la Fukushima un articol publicat arata ca "Plutoniul de la Fukushima a facut inconjurul intregii planete":

Un studiu recent publicat in Revista de Radioactivitate de mediu confirma ca emisiile radioactive ca urmare a dezastrului nuclear de la Fukushima au ajuns in Europa (Lituania) si contin plutoniu, cel mai letal element creat de om (nanogram cu nanogram) existent.

Dupa cum arata autorii studiului, concentratiile de radioizotopi masurati arata ca au avut loc "miscari masive de aer dinspre Japonia peste Pacific, America de Nord si Atlantic catre Europa Centrala dupa cum au aratat prognozele." Acest lucru inseamna ca fiecare regiune aflata in directia aerului - adica jumatate din partea de nord a planetei - este posibil sa fi fost expusa la plutoniu intr-o anumita masura; un lucru cu atat mai ingrijorator cu cat se considera ca nu exista un nivel de siguranta, iar efectul daunator (pe scara timpului uman) al acestuia nu scade in timp: jumatate din perioada de viata a plutoniului-239 este de 24.200 de ani, iar cea a uraniului-238 este de 4.460.000,000 ani, adica mai mult decat viata planetei.

In mod sigur ca, in prezenta unor radioizotopi antropogeni ca plutoniu-239, care au puterea de a afecta sistemele biologice timp de sute de mii de ani, implicatiile pentru sanatate ale acestora si ale altor accidente nucleare sunt profunde. 

Chiar si daca nu ne confruntam cu dezastre nucleare de genul topirii integrale sau partiale a reactoarelor, majoritatea cetatenilor nu sunt constienti de faptul ca reteaua de energie nucleara emite substante puternic carcinogene in mediu, fiind asociate in mod direct cu rate crescute de leucemie la copiii din apropierea acestor unitati nucleare care "functioneaza corespunzator " si musamalizate de Comisia de Reglementare Nucleara decenii intregi.

Cum putem preveni pe viitor dezastrele nucleare?

In primul rând, sa nu mai fim dependenti de energia nucleara. Acest lucru se poate face prin reducerea consumului de energie de acest gen si/sau utilizarea de surse de energie alternativa si pe termen lung.

Sa nu uitam ca fracturarea hidraulica produce reziduuri radioactive care se elibereaza direct in mediu. Fabricile alimentate de carbune produc si ele reziduuri puternic radioactive, despre care se crede ca se folosesc in proiecte de convertire geoingineresti pentru "a combate modificarea climatica".  

Energia solara si eoliana sunt optiuni mai bune, insa au ceea ce se cheama probleme de "energie inglobata", adica necesita o cantitate mare de energie conventionala si materiale de constructie mai mult sau mai putin toxice pentru a fi produse. De aceea energia din surse alternative este esentiala, insa aceasta a fost pâna acum mai tot timpul reprimata datorita faptului ca reprezinta o "amenintare" pentru generatia energiei produse din surse fosile si nucleare, generatoare de profituri uriase.

Si, nu in ultimul rand, daca sunteti preocupati de expunerea la radiatii sau la nivel scazut de radioizotopi va recomandam sa efectuati cercetari despre alimente si substante naturale care atenueaza toxicitatea radioactiva cauzata de astfel de dezastre nucleare.

Surse

http://www.fairewinds.org/nuclear-energy-education/cancer-on-the-rise-in-post-fukushima-japan

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22206700

http://fukushimaupdate.com/

#cancer #fukushima

Ce au mai parcurs alti cititori...

Expunerea la lumina artificiala in timpul noptii poate creste riscul de cancer
Savantii americani descopera ca de fapt chimioterapia sporeste cresterea tumorala
Cat de sigur este rujul tau preferat?
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101