Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cat de sigur este rujul tau preferat?

Cat de sigur este rujul tau preferat?

Daca pe eticheta rujului tau preferat - sau a altor produse cosmetice - nu gasesti plumb sau arsenic, nu te grabi sa le consideri "sigure". In cadrul unui studiu, in continutul fiecarui produs cosmetic testat, s-a descoperit cel putin un metal greu toxic sau cu potential nociv.

Industria cosmetica este una aducatoare de profituri importante in occident, insa legea nu-i obliga pe producatori sa-si testeze produsele inainte de a le scoate la vanzare.

Rujurile, deodorantele, sampoanele si alte produse de ingrijire personala nu numai ca nu sunt testate, dar, de multe ori, nici nu includ pe lista de ingrediente tot ce contin.

Acest lucru inseamna ca femeile care se dau cu ruj de cateva ori pe zi ar putea inghiti de-a lungul vietii cantitati mari de plumb, precum si multe alte componente chimice, necunoscute.

Substantele chimice nu sunt doar inghitite, pot fi absorbite si prin piele si nu se regasesc numai in produsele cosmetice.

Până la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogTransport gratuit la  Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! - blogSare celtică blog

Metalele grele sunt frecvent folosite in produsele cosmetice

Un studiu efectuat de o organizatie de protectie a mediului din Canada a testat 49 articole de machiaj diferite, printre care 5 fonduri de ten, 4 creme corectoare, 4 pudre, 5 farduri de obraz sau autobronzante, 7 rimeluri, 2 tusuri de ochi, 14 farduri de ochi si 8 rujuri si luciuri de buze.

Testele au dovedit ca aproape toate produsele prezentau o contaminare serioasa cu metale grele:

Majoritatea produselor contineau, in medie, patru din cele opt metale grele pentru care s-au facut teste (arsenic, cadmiu, plumb, mercur, nichel, beriliu, taliu, seleniu).

Lucru mult mai grav, fiecare produs continea, in medie, doua din cele patru metale considerate a prezenta cele mai mari riscuri pentru sanatate (arsenic, cadmiu, plumb, mercur).

Niciunul dintre produse nu avea pe lista de ingrediente metalele grele.

chimicale ruj

Plumbul si alte metale maresc riscul de cancer

Plumbul este doar unul dintre metalele prezente in rujuri. Intr-un studiu publicat in "Perspective privind Sanatatea Mediului", cercetatorii au gasit urme de sapte alte metale in 24 de luciuri de buze si opt rujuri.

Femeile din acest studiu au declarat ca folosesc rujul chiar si de 24 de ori pe zi. Si, desi producatorii pretind ca e vorba de cantitati minuscule, acestea se acumuleaza in timp. Cele sapte urme de metale gasite in produsele cosmetice sunt cadmiu, aluminiu, crom, cupru, cobalt, titan si mangan.

Plumbul era prezent in 75% dintre produsele de ingrijire a buzelor, iar in 15 dintre mostre, intr-o concentratie mai mare decat cea aprobata prin lege la bomboanele pentru copii.

Desi concentratia de plumb din ruj a atras atentia si in trecut, cantitatea de oligo minerale, precum aluminiu, cadmiu, cobalt si mangan, prezenta un indice relativ de ingerare mult mai mare decat plumbul, conform acestui studiu.

Cercetatorii au recomandat ca si concentratia acestor oligo minerale sa fie analizata, pentru ca frecventa cu care rujul este folosit in fiecare zi reprezinta inghitirea sau absorbtia unei cantitati ce reprezinta 20% din doza zilnica permisa de aluminiu, cadmiu, crom si mangan, din apa.

Cadmiu, de exemplu, este un metal cu potential carcinogen. Studii anterioare au descoperit cadmiu in biopsiile de cancer la san si teste de laborator au dovedit ca este folosit de celulele de cancer in procesul de multiplicare. Aceste metale sunt folosite pentru pigmentarea rujului.

Rujul mareste increderea de sine

Daca nu esti pregatita sa renunti la ruj, nu esti singura. Rujul este un simbol al feminitatii, o modalitate prin care experimentezi culori si iti pui in practica simtul esteticului sau prin care iti maresti increderea de sine.

Cercetatorii au testat 42 de studente, pe care, in diverse circumstante sociale, le-au rugat sa-si imagineze ca sunt machiate sau nemachiate. In situatiile in care si-au imaginat ca sunt machiate, studentele au fost mult mai sociabile si au dat dovada de mai multa incredere in sine.

Intr-un studiu in care oamenii au fost rugati sa priveasca diverse fotografii, femeile machiate au fost percepute ca fiind mai sanatoase, mai atragatoare, mai increzatoare si cu sanse mai mari de angajare. Un alt studiu a aratat ca e nevoie de doar 250 de milisecunde pentru a decide ca o femeie machiata este mai atragatoare decat una nemachiata. 

Nu doar femeile sunt influentate de utilizarea produselor de ingrijire. Barbatii care au folosit un spray cu miros intens au fost considerati de femei mai atragatori decat cei la care mirosul a fost insesizabil. Barbatii care au folosit produse parfumate au parut mai plini de incredere si, prin urmare, au fost mai placuti la vedere. 

 

 

SURSE

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/08/31/lead-in-lipstick.aspx

#cancer #cosmetice #metale grele #piele

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 afectiuni care se citesc pe piele
Soarele si vitamina D
6 beneficii ale propolisului
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101