Noi cercetari deschizatoare de drumuri in ce priveste potentialul vitaminei C in lupta impotriva cancerului au atras atentia in paginile jurnalului de specialitate Science Translational Medicine/Stiinta Medicinei Translative [facand trecerea de la cea conventionala la una diferita]. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Kansas a testat efectele vitaminei C data in doze mari intravenos pe un grup de subiecti umani si a gasit ca duce efectiv la eradicarea celulelor canceroase, lasand in acelasi timp intacte celulele sanatoase.
Construindu-si proiectele pe cercetarile anterioare ale caror pionier de la sfarsitul anilor 1970 a fost Linus Pauling, un chimist de la Universitatea de Stat din Oregon, care astazi este recunoscut ca cel mai fervent adept al terapiei cu vitamina C (castigator a doua premii Nobel pentru domenii diferite), s-au desfasurat noi cercetari implicand injectarea de doze masive de vitamina C in celulele ovariene umane. Testele au fost efectuate intr-un laborator si in vitro, dar si direct, atat pe cobai, cat si pe un grup de 22 de subiecti umani.
Potrivit BBC News, testele au aratat rezultate favorabile pentru toate cele trei modele, intrucat vitamina ce a vizat eficient celulele canceroase ovariene, simultan evitandu-le pe cele sanatoase. Beneficiile dozelor masive de vitamina C au mai fost observate in comparatie cu tratamentele conventionale de chimioterapie, care distrug toate celulele, atat sanatoase, cat si maligne, ducand in cele din urma la moartea pacientului.
“Pacientii cauta alegeri sigure si putin costisitoare in ce priveste controlul bolii canceroase” a declarat privitor la descoperiri dr. Jeanne Drisko, co-autoare a studiului, catre BBC News. “Vitamina C administrata intravenos are acest potential bazat pe cercetarile stiintei fundamentale si a datelor clinice anterioare”.
Cercetatorii admit ca sunt improbabile teste ulterioare si suplimentare ale vitaminei C administrate intravenos, deoarece companiile producatoare de medicamente nu pot breveta vitaminele.
Urmatorul pas pentru acest tip de cercetari ar implica in mod tipic aplicarea acelorasi parametri unui test clinic la scara larga pe subiecti umani, pentru a vedea daca rezultatele pot fi reproduse si confirmate. Desi acest nou studiu este indiscutabil convingator luat in mod independent, obstacolele in calea dobandirii unei largi acceptari includ reproducerea rezultatelor pe un esantion mult mai mare de subiecti umani.
Insa acest lucru s-ar putea de fapt sa nu mai aiba loc. Iar motivul, spune echipa de cercetatori, este ca un asemenea test clinic impune o finantare majora provenind in mod obisnuit de la companiile farmaceutice interesate in dezvoltarea unui medicament brevetat. Cu alte cuvinte, companiile producatoare de medicamente sunt cu greu interesate de promovarea beneficiilor medicinale ale substantelor naturale precum vitamina C, care ar decima industria anticanceroasa multimiliardara, daca s-ar raspandi veste despre beneficiile ei.
“Deoarece vitamina C nu are potentialul de a fi brevetabila, dezvoltarea ei nu va fi sprijinita de companiile farmaceutice”, spune Qi Chen, autorul principal al noului studiu. “Credem ca a sosit timpul pentru ca agentiile de cercetare sa sprijine in mod viguros teste clinice bine gandite si meticuloase cu vitamina C administrata intravenos”.
Raspunsul industriei medicale conventionale de-a lungul anilor la aceste descoperiri si la altele similare a fost nimic altceva decat unul ironic, ceea ce era de asteptat. Acceptarea faptului ca timp de zeci de ani aceasta industrie a trecut pacientii cu cancer prin stramtoarea chimioterapiei, a celei cu radiatii si a operatiilor chirurgicale – cu rezultate profund dezamagitoare – ignorand in acelasi timp alternativele naturale ale luptei cu cancerul, precum vitamina C, este o pilula greu de inghitit pentru aceasta puternica si profitabila industrie, care ar dori mai degraba ca toata lumea sa ignore astfel de descoperiri, decat sa se gandeasca in mod critic la ele.
“Ascorbatul este procesat de catre corp in moduri diferite, atunci cand este administrat oral, fata de modul intravenos de administrare”, scrie Heidi Ledford pentru revista Nature despre aceasta diferenta gresit inteleasa in mod obisnuit. Iar complexul medical-industrial, se pare, corupe in mod intentionat discutia despre vitamina C prin incurcarea efectelor distincte ale acestor trasee de livrare foarte diferite.
“Dozele orale [de vitamina C] actioneaza ca antioxidanti, protejand celulele de deteriorarile cauzate de compusii reactivi care contin oxigen. Dar vitamina C administrata intravenos poate avea efectul opus, prin favorizarea formarii unuia dintre acesti compusi: peroxidul de hidrogen (apa oxigenata). Iar celulele canceroase sunt deosebit de susceptibile la deteriorarile pe care le fac astfel de compusi reactivi ce contin oxigen”
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.nature.com
http://www.bbc.co.uk
http://lpi.oregonstate.edu
http://science.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/043972_vitamin_C_cancer_treatment_intravenous_injections.html - vitamina c
Poate experienta mea in aplicarea terapiilor alternative, inclusiv doze mari de vitamina C intravenos, va fi cuiva de ajutor. http://jurnaldecobai.blogspot.ro/2015/01/terapia-cu-vitamina-c-intravenos.html Multa sanatate!
Sunt in stadiul iv de aproape un an. As vrea sa aflu mai mult
b17ro.ro
http://www.sciencebasedmedicine.org/the-return-of-the-revenge-of-high-dose-vitamin-c-for-cancer/
De unde procuram vitamina c ? Cea sintetica din farmacii ?
Vitamina C sintetica nu poate avea astfel de efecte benefice. Va recomanda vitamina C1000 naturala de www.calio.ro Veti gasi acolo si alte solutii naturale.
fara stres. si euam trecut prin asa ceva, fara frici sau programe. asta e. fiul meu a evoluat f bine. doar ca eu i.am dat lapte praf. aduna cate opinii vrei, dar apoi fa ce simti tu ca e mai bine pt puiul tau.
Buna ziua, am o intrebare care nu are nicio legatura cu subiectul. Sunt o proaspata mamica de 35 de zile, imi alaptez copilul, dar din pacate nu am destul lapte. Eu sunt raw vegana de 1 an, intrebarea mea este cum sa -i completez copilului necesarul de lapte? De la alta mamica care mananca foarte prost sau sa-i dau lapte de capra bio, prospat muls, nefiert ? Va multumesc !