Desi institutiile statului impun vaccinul pentru virusul Papilloma uman (HPV) in efortul de a scadea rata imbolnavirilor de cancer cervical, avem deja la indemana o optiune naturala, eficienta si lipsita de efecte secundare – cu alte cuvinte, regimul alimentar. De la un regim alimentar bazat pe alimente cu index glicemic redus la zmeura si turmeric, dieta este o aparare puternica, accesibila si eficienta impotriva cancerului cervical. In continuare va prezentam patru obiceiuri alimentare pe care trebuie sa le adoptati pentru a va asigura o stare buna de sanatate.
Solutii alimentare pentru a te feri de un cancer cervical
Alegerea alimentelor cu un index glicemic scazut este una dintre cele mai bune metode de prevenire a cancerului, inclusiv cancerul cervical. In nenumarate randuri cercetatorii au aratat cum un consum de alimente usor digerabile, cu index glicemic ridicat, precum zaharul, carbohidrati rafinati si cartofi, mareste substantial nivelul insulinei si factorul de crestere insulinic (IGF) – doi hormoni care duc la cresterea si dezvoltarea tumorilor. Alegerea alimentelor care se digera lent (legumele si fructele fara amidon, leguminoasele si alimentele integrale) vor contribui la stabilizarea glucozei din sange si la mentinerea insulinei in limite sanatoase.
Evitarea consumului de proteine in exces este o alta practica alimentara care reduce riscul de cancer. De la inceputul secolului, cercetatorii au descoperit ca un sistem principal de aparare al corpului impotriva multiplicarii celulelor maligne este pancreatina - o combinatie de enzime pentru digestia proteinelor produsa de pancreas. Atunci and se consuma prea multe proteine, aceste enzime sunt distrase de la misiunea lor importanta de a tine sub control celulele canceroase. Pentru o protectie optima, este recomandat ca cel putin 12 ore in fiecare zi sa nu se consume proteine.
In plus, s-a demonstrat ca acidul elagic induce moartea celulei tumorale cervicale (apopteoza) in 72 ore, conform studiului publicat in Cancer Letters:
"Am descoperit ca acidul elagic la o concentratie de 105 M a indus stoparea G1 in 48 de ore, a inhibat cresterea celulara si a dus la apopteoza celulelor CaSki [tumoare cervicala] in 72 ore de la tratament. Activarea proteinei p21 cu capacitate de inhibare a cdk de catre acidul elagic sugereaza faptul ca acidul elagic joaca un rol important in reglarea ciclului celular pentru celulele canceroase."
Prezent in fructe si nuci precum zmeura, capsuni, rodii, nuci pecan si nuci, acest ingredient ce combate cancerul poate fi consumat cu placere in fiecare zi.
Curcumina, ingredientul bioactiv din turmeric, este si acesta eficient in combaterea – precum si in vindecarea – cancerului cervical. Un studiu din Biochimia Celulara Moleculara a descoperit ca extractul de curcumin combate multiplicarea si incurajeaza apopteoza celulelor ce contin HPV. Echipa adauga ca, "[curcumin] este un ingredient natural extras din Curcuma longa care permite suprimarea si intarzierea evolutiei tumorale la multe tipuri de cancer si este in prezent folosit in diverse testari clinice pe oameni deoarece s-a descoperit ca este bine tolerat in doze mai mari, fara riscuri deosebite pentru sanatate."
Surse pentru acest articol includ:
http://science.naturalnews.com/pubmed/20941532.html
http://ajcn.nutrition.org/content/76/1/266S.short
http://www.nature.com/ejcn/journal/v61/n5/abs/1602557a.html
http://www.cancerletters.info/article/S0304-3835(98)00323-1/abstract
http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/10966200152053703 - cancer cervical