REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 21-24 IUNIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Stresul la locul de munca: un risc foarte mare!

Stresul la locul de munca: un risc foarte mare!

Potrivit unui studiu danez, prea multa presiune la locul de munca creste riscul de accident vascular cerebral, iar cei cu locuri de munca de rang superior sunt la risc mai mare. Studiul efectuat pe barbati a descoperit ca cei dintr-o clasa sociala s

Potrivit unui studiu danez, prea multa presiune la locul de munca creste riscul de accident vascular cerebral, iar cei cu locuri de munca de rang superior sunt la risc mai mare.

Studiul efectuat pe barbati a descoperit ca cei dintr-o clasa sociala superioara, cu o educatie buna si cu o pozitie de conducere la locul de munca - care au fost, de asemenea, pusi sub stres psihologic consistent -au avut de 1,4 ori mai multe sanse de a avea un accident vascular cerebral.

Oamenii de stiinta care au efectuat studiul au spus ca 10 la suta din accidentele vasculare cerebrale din acest grup ar putea fi atribuite unei presiuni prea mare la locul de munca, dupa cum scrie  Daily Mail .

Restul de accidente vasculare cerebrale au fost legate de alti factori de risc, cum ar fi fumatul, hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat.

Studiul a urmarit 5.000 de oameni de varste intre 40 - 59 de ani care locuiesc in Copenhaga, din 1970, timp de trei decenii (pana in 2001).

Barbatii au fost intrebati daca au fost stresati "foarte rar" sau "in mod regulat", la locul de munca.

Pe parcursul celor 30 de ani de cercetare, 779 barbati au suferit un accident vascular cerebral in timp ce 167 de lucratori au murit din cauza unuia.

Rezultatele au fost extrem de diferite atunci cand a venit vorba de pozitia pe care fiecare om a ocupat-o la locul de munca.

Nu a fost gasita nici o  legatura intre stresul psihologic la locul de munca si barbatii din clasele de jos.

Riscurile au fost mai mari pentru barbatii tineri, in posturi de conducere care au fost  expusi la conditii de stres sau sefi foarte exigenti de foarte multe ori in cariera lor.

Barbatii din clasele sociale mai de sus tind sa aiba  locuri de munca cu presiune mai mare, care cauzeaza stres mental crescut . Mai putini barbatii din clasele inferioare au traume psihologice periodice.

Studiul a fost publicat in Jurnalul de Medicina Muncii si Protectia Mediului.

Sursa:

http://www.topnews.in/healthcare/content/22603too-much-stress-work-can-lead-stroke#comment-243578

#accident vascular cerebral #boli cardiovasculare #risc #stresul la locul de munca

Ce au mai parcurs alti cititori...

Principiul 90/10, poate cel mai important lucru pe care il poti invata pentru a avea o viata fericita
Cea mai buna metoda de reducere a stresului!
Care sunt cele mai sanatoase si cele mai nesanatoase grasimi

Ce spun cititorii despre "Stresul la locul de munca: un risc foarte mare!"

Terapii de relaxare | Viata in verde viu11 May 2012 23:12Raspunde

[...] mentine o stare de spirit calma si sanatosa. Bineinteles ca nimeni nu poate evita complet starea de stres de zi cu zi , dar putem sa invatam sa o [...]

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101