Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. Stiinta valideaza proprietatile vindecatoare ale plantelor

Stiinta valideaza proprietatile vindecatoare ale plantelor

Sunt cumva terapiile bazate pe plante, inclusiv remediile naturale pentru cancer, in marea lor majoritate doar niste vise, obiective fara vreo baza, iscate din dorinta obsedatilor de sanatate si a batranilor hipioti? Deloc – si dovezile pentru validitatea puterilor vindecatoare ale plantelor nu vin din alta parte decat de la institutiile stiintifice.

De fapt, Institutele Nationale de Sanatate (the National Institutes of Health – NIH, institutii medicale din SUA) au acceptat in cele din urma realitatea si importanta proprietatilor terapeutice ale plantelor si au finantat cu 6 mil. $ initiativa unei echipe internationale de oameni de stiinta care sa studieze modalitatile prin care plantele produc o bogata diversitate de compusi chimici, dintre care multi sunt importanti din punct de vedere medical. Rezultatele de pana acum, care includ cadrul genetic al plantelor medicinale si care sunt proprietatile benefice codate de genele identificate sunt acum oficial aduse la cunostinta publicului pentru intaia oara.

“Majoritatea oamenilor sunt familiarizati cu produsele naturale pe care noi le obtinem de la plante”, a spus Joe Chappell, profesor de biochimia plantelor la Universitatea din Kentucky , intr-o declaratie catre mass-media. “Aceste produse includ incantatoarele miresme care merg in parfumuri, sapunuri, produse de curatenie casnica si multe altele. Intocmai precum proprietatile senzoriale ale plantelor interactioneaza cu simtul nostru olfactiv si il declanseaza, compusii naturali ai plantelor pot tinti si provoca o reactie interiorul corpului nostru”.

Compilarea informatiilor despre compusii naturali potential vindecatori ai plantelor a fost dezvoltata de catre Medicinal Plant Consortium (Consortiul pentru Plante Medicinale), condus de catre Dr. Chappell, care a lucrat cu Decanul DellaPena, profesor de biochimie la Michigan State University, si Sarah O’Connor, profesoara de chimie la Massachusetts Institute of Technology si care acum se afla la John Innes Centre in Norwich, Anglia. Proiectul MPC a mai inclus participanti de la Michigan State, Iowa State University, University of Mississippi, Purdue University, Texas A&M University, MIT si John Innes Centre din Marea Britanie.

Ce contin plantele medicinale

Aceasta echipa de cercetatori a adus in cadrul proiectului o larga gama de cunostinte profesionale, de la experti in biologia plantelor, in sisteme, chimie analitica, genetica, biologie moleculara si dezvoltarea de medicamente din produse naturale. Pe durata de doi ani a proiectului, oamenii de stiinta au colectat date pentru a-i ajuta sa inteleaga modul in care plantele creeaza substantele chimice, proces numit biosinteza.

In acest scop cercetatorii au investigat genele si profilele chimice a 14 plante cunoscute ca si plantelorcontinand compusi cu actiune biologica si care sunt asociate cu proprietati medicinale. De exemplu planta de degetel rosu este utilizata pentru ca produce stimulantul muschiului cardiac – digoxina – si saschiul este o sursa pentru medicamentele folosite  foarte mult in chimioterapie, vincristina si vinblastina. Intr-un comunicat de presa, cercetatorii au observat ca acestea, ca si multe alte plante medicinale, inclusiv ginsengul, sunt adesea gasite in gradinile de langa casa si in ghivecele de flori. Ele ar putea fi vaste coarne ale abundentei, surse de compusi gata de a fi descoperiti si dezvoltati pentru aplicatii terapeutice larg raspandite.

“Intelegerea actuala a moleculelor si genelor implicate in formarea de compusi benefici este incompleta”, a spus dr. O’Connor, care este de asemenea lector in stiinte chimice la University of East Anglia . “Totusi abilitatea de a conduce studii cuprinzatoare ale genomului speciilor de plante model a avut ca rezultat o sporire exploziva a cunoasterii noastre si a capacitatii de a intelege cum controleaza genele procesele biologice si compozitia chimica”.

Deci aceasta inseamna ca savantii pledeaza pentru utilizarea plantelor medicinale pentru a trata bolile? Nu chiar. Ei par a fi interesati in principal in ajutarea marilor producatori de medicamente ca sa traduca informatiile pe care le-au descoperit in mai multe medicamente aducatoare de bani. “Telul nostru principal in acest proiect a fost de a capta schemele genetice ale plantelor medicinale pentru progresul descoperirii si dezvoltarii de medicamente”, a spus dr. Chappell, coordonatorul proiectului pentru MPC, adaugand ca cercetarea ofera plantelor medicinale “un potential farmaceutic uluitor”.

Totusi cu informatiile pe care le-au descoperit oamenii de stiinta avandu-si locul in domeniul public, acestea ar putea fi o bogata sursa nu doar pentru marii producatori de medicamente, ci si pentru doctori si alti savanti cautand terapii impotriva bolilor, terapii bazate pe plante naturale.

 
 
 

SURSE

http://www.naturalnews.com/

#beneficii plante #medicamente naturiste #proprietati vindecatoare #stiinta

Ce au mai parcurs alti cititori...

Albinele, protectoarele umanitatii si gardienii planetei
Plantele cresc mai repede daca li se vorbeste si daca folosesti un anume tip de muzica
De ce ai nevoie de plante in viata ta
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101