Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Legatura dintre scrisul de mâna si sanatatea mintala

Legatura dintre scrisul de mâna si sanatatea mintala

Traim intr-o epoca in care calculatorul, smartphone-ul sau tableta inlocuiesc tot mai mult scrisul clasic cu un pix si o hartie. Chiar si simplele notite pot fi acum inregistrate pe nenumaratele aplicatii disponibile. Desi majoritatea dintre noi prob

Traim intr-o epoca in care calculatorul, smartphone-ul sau tableta inlocuiesc tot mai mult scrisul clasic cu un pix si o hârtie. Chiar si simplele notite pot fi acum inregistrate prin intermediul nenumaratelor aplicatii disponibile.

Desi majoritatea dintre noi probabil rar mai scrie câte ceva de mâna, sunt tot mai multe bloguri si articole care subliniaza importanta scrisului de mana pentru productivitate si dezvoltare personala.

Abilitatea de invatare se dezvolta când scrii de mana.

Un studiu a descoperit ca studentii care luau in clasa notite scrise de mâna reuseau sa invete mai mult decat cei care isi tastau notitele pe laptop. Cercetatorii au testat memoria datelor notate, gradul de intelegere a conceptelor si abilitatea lor de a generaliza si de a gasi logica in ceea ce studiau.

Studentii care luau notite pe laptop reuseau sa scrie mai mult cantitativ, insa cei care scriau de mâna manifestau o mai buna intelegere a conceptelor din materialul predat, comparativ cu cei care isi luau notitele pe laptop. Studentii care scriau de mâna reuseau si sa aplice mai bine ceea ce invatasera.

Iti mentine mintea mai agera pe masura ce inaintezi in vârsta.

Conform revistei The Wall Street Journal, sunt medici care recomanda scrisul de mana vârstnicilor ca exercitiu cognitiv, eficient in mentinerea mintii agere. Scrisul activeaza mai multe parti ale creierului decât folosirea tastelor, printre acestea fiind zone care controleaza gândirea, limbajul si memoria functionala. Citeste si articolul pe aceeasi tema: un truc simplu de activare a memoriei, indiferent de vârsta.

Vei memora mai bine ceea ce iti notezi.

Scrisul de mana implica memorarea formelor si liniilor literelor, apoi folosirea capacitatii motorii a creierului pentru a da contur literelor cu mâna. Este mult mai complicat decât apasarea unei taste pentru a obtine o litera.

Pe lânga efectele de stimulare a agerimii mintii, articolul din WS arata si faptul ca adultii care studiaza simboluri noi, ca cele din limbile asiatice, de exemplu, le pot retine mai bine daca le scriu.

Scrisul de mana ajuta creativitatea

Ajuta creativitatea.

Scrisul de mana combina perceptia vizuala, motorie si cea cognitiva, de aceea este un proces mult mai lent, care necesita mai multa implicare decât folosirea tastelor pentru scris. Folosind mai multe zone ale creierului, atat din emisfera dreapta cat si din cea stânga, scrisul de mâna poate stimula creativitatea mai mult decât folosirea unei tastaturi.

De asemenea, scrisul de mâna este o arta in sine. Este nevoie de indemânare pentru a imbunatati modul in care scrii si fiecare individ are propriul sau stil de a da contur literelor.

Daca te numeri printre persoanele care stau in fata calculatorului in fiecare zi lucratoare a saptamânii si sunt legate de telefon aproape non-stop, atunci ar fi timpul sa cumperi un caiet de notite si niste pixuri. Tine un jurnal zilnic sau fa-ti o lista cu sarcini pe hârtie in loc sa le salvezi intr-un fisier sau pe o aplicatie.

Surse:

http://www.wsj.com/articles/SB10001424052748704631504575531932754922518
http://www.sciencedaily.com/releases/2011/01/110119095458.htm

 

#sanatate mentala #scris de mana

Ce spun cititorii despre "Legatura dintre scrisul de mâna si sanatatea mintala"

Angelica Stefan04 June 2017 00:22Raspunde

Imi doresc un articol despre cum scrisul cu mana reflecta sanatatea mintala, personalitatea, temperamentul etc., ce meserii se potrivesc oamenilor in functie de cum scriu. Ex: scrisul de doctor - cum poti sa ai incredere intr-un medic care scrie ilizibil, va fi el capabil sa explice pacientilor toata informatia, asa incat acestia sa inteleaga si sa treaca mai usor prin tratamente? Cineva care lucreaza in curatenie, in avocatura, dascalii... Este scrisul un instrument de evaluare a competentelor profesionale? Iar cum educatia este tot mai rara si mai scumpa, vom mai avea oameni competenti in viitor? Mi-e teama ca au si inceput sa se vada efectele si nu e deloc incurajator. Multumesc!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101