Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. 3 schimbări pozitive pe care le observi când nu te mai laşi condus de ceilalţi

3 schimbări pozitive pe care le observi când nu te mai laşi condus de ceilalţi

Iata trei motive principale pentru care oamenii se tem se gandeasca … Gandirea logica este una dintre principalele caracteristici care il distinge pe om de alte animale. Majoritatea, insa, nu isi folosesc la maximum aceasta capacitate, in prin

Iata trei motive principale pentru care oamenii se tem se gândeasca …

Gândirea logica este una dintre principalele caracteristici care il distinge pe om de alte animale.

Majoritatea oamenilor, insa, nu isi folosesc la maximum aceasta capacitate, in principal din cauza mentalitatii pe care si-au format-o legat de procesul gandirii, care i-a invatat sa se teama de efectele pe care le poate produce.

1. Gândirea produce SCHIMBARE

Gândirea ne face sa ne reanalizam stilul de viata, ne ajuta sa vedem viata dintr-o perspectiva noua si sa gasim metode de a depasi obstacolele pe care le intalnim - pe scurt, daca o folosim intelept, gandirea ne poate ajuta sa ne schimbam viata in bine.

Desi schimbarea este un element necesar in cresterea spirituala, multi oameni se tem de ea, fiind mult prea atasati de un trecut - sau, mai degraba, de propriul lor ego - cu care se identifica. Din acest motiv aleg sa nu gandeasca, pentru a preveni producerea oricarei schimbari si tin cu dintii de propriul lor ego, refuzand sa se detaseze de el, chiar daca acest lucru nu le aduce decat suferinta.

Cand nu faci loc in viata ta pentru schimbare, nu faci decat sa impiedici progresul. Si chiar daca la suprafata te simti in siguranta, cand nu-ti asumi riscuri si nu accepti nicio provocare la nivel de gandire, nu faci decat sa te adancesti in regretul ca nu ai incercat sa faci ceva mai bun cu viata ta.

2. Gândirea naste INDOIALA

Se spune ca sunt "fericiti cei saraci cu duhul" si, intr-un fel, este corect. Cu cat esti mai ignorant, cu atat mai putin ai nevoie sa gandesti si, prin urmare, nu simti nevoia de a te schimba si de a progresa ca om.

Multi oameni aleg sa ramana ignoranti, de teama ca si-ar putea ruina propriile vieti. Acest lucru este adevarat in special pentru oamenii care se identifica cu anumite ideologii. De exemplu, sunt oameni indoctrinati de religie sa nu gandeasca, de teama ca acest lucru i-ar face sa puna intrebari sau sa se indoiasca de propriul lor sistem de convingeri religioase. De teama ca pot ajunge in iad, evita sa-si formeze vreo parere personala.

De asemenea, gandirea te poate face sa devii mai constient de problemele din viata ta, obligandu-te sa cauti solutii pentru a le rezolva, iar acest lucru poate fi dureros. De aceea multi oameni, care nu vor sa-si infrunte problemele si sa treaca prin procesul dificil de a le rezolva, prefera sa gaseasca tot felul de modalitati prin care sa-si distraga singuri atentia de la procesul de gandire, preferand ignoranta cunoasterii si vietii constiente.

3. Gâandirea dezvolta RESPONSABILITATE

Libertatea si responsabilitatea merg mâna in mâna, insa se pare ca multi oameni urasc simtul raspunderii, asa ca prefera sa evite si libertatea.

De la vârste fragede, multi au invatat sa transfere propria responsabilitate pe umerii altora, dând, mai apoi vina pe unii oameni si pe diverse situatii pentru viata pe care o traiesc, fara sa se analizeze pe ei insisi, pentru ca acest lucru ar insemna sa-si asume si responsabilitatea, iar acest lucru poate fi, uneori, destul de greu.

Si care este modul cel simplu de a evita responsabilitate? Nu gândi, lasa-i pe altii sa o faca pentru tine. Nu trebuie sa te obosesti si sa te stresezi - va face altcineva treaba grea pentru tine. Din acest motiv alegem sa conferim autoritate si putere in mana unor politicieni si lideri, din speranta ca un salvator ne va scapa de toate greutatile care ne impiedica sa traim bine.

Adevarul, insa, este ca nicio schimbare nu va avea loc in lume daca nu ne schimbam pe noi insine intai, incepand prin a gandi cu propria minte, a fi responsabili pentru propriile vieti si a lua initiativa in mod constient pentru a ne crea viata pe care ne-o dorim.

Sursa utilizata: http://www.enlightened-consciousness.com/3-positive-changes-you-experience-when-you-actually-start-thinking-for-yourself/

#actiune consecventa #dezvoltare personala #gandire #libertate #responsabilitate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Schimba lumea prin elevarea constiintei tale
Te regasesti in aceste obiceiuri care te opresc sa te dezvolti?
5 motive pentru care dezvoltarea personala seamana cu urcatul pe munte

Ce spun cititorii despre "3 schimbări pozitive pe care le observi când nu te mai laşi condus de ceilalţi"

Andrei22 September 2016 11:09Raspunde

Nu faceti greseala de a crede ca gandirea in toate aspectele ei este ceva 100% bun. Exista doua feluri de gandire iar articolul vorbeste despre doar despre cea pozitiva insa fara sa specifice acest lucru , lasand sa se inteleaga ca si gandirea negativa este folositoare. Este gresit. Gandirea pozitiva e gandirea VOLUNTARA iar gandirea negativa este gandirea INVOLUNTARA. Gandesti voluntar atunci cand trasezi schita unei lucrari. Gandesti involuntar atunci cand iti faci un dus si in mintea ta se deruleaza un dialog critic despre ceva ce s-a intamplat sau se va intampla.Gandesti voluntar cand faci adunarea 2+3+5 . Gandesti involuntar cand mergi sa faci cumparaturi iar pe drumul catre market injuri vremea rea de afara, te uiti urat la masina care nu ti-a acordat prioritate pe trecerea de pietoni . Gandesti voluntar cand spui literele alfabetului. Gandesti involuntar atunci cand stai in fotoliu cu scopul de a fi linistit si a fi atent la linistea din jurul tau insa in final descoperi ca nu poti rezista mai mult de cateva secunde fara sa iti apara un gand.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101