Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. O noua perspectiva asupra sanatatii - la intersectia dintre chimie si biologie

O noua perspectiva asupra sanatatii - la intersectia dintre chimie si biologie

Viata in esenta ei este un fenomen care necesita energie sub forma de electroni pentru a functiona si a-si mentine structurile intacte. Celulele vii sunt motoare de combustie interna care au nevoie de suficient combustibil si oxigen pentru a produce

Viata in esenta ei este un fenomen care necesita energie sub forma de electroni pentru a functiona si a-si mentine structurile intacte. Celulele vii sunt motoare cu combustie interna care au nevoie de suficient combustibil si oxigen pentru a produce energie. Imagineaza-ti molecule vii smulgând/donând electroni, celule alimentate de electroni, electroni calatorind prin nervi si de-a lungul tesuturilor conjunctive.

Când energia generata de electroni abunda, abunda si oxigenul, imunitatea este puternica si avem sanatate, energie si o stare de bine. Dar când zaharurile, deficientele de electroliti, metalele grele, aciditatea sau grasimile deteriorate rezista la oxigen, rezultatul este sufocarea celulara, blocarea motorului si insuficienta energetica... adica imbolnavirea.

Vitamina C (acidul ascorbic) ar trebui considerat antioxidantul suprem, o sursa de electroni sigura, la indemana si ieftina. "Vitamina electrica" poate ameliora inflamatia si poate de asemenea mari sarcina corpului pentru a maximiza aportul de oxigen care genereaza mai multa energie datatoare de viata, mai multi electroni... iar in doze foarte mari actioneaza ca un oxidant in mega-doze generand peroxizi. Terapiile pur oxidative si oxigenul insusi salveaza vieti care altfel ar fi pierdute (Vitamina C = acidul ascorbic cand acidul este neutralizat de bicarbonatul de sodiu, de exemplu, devine ascorbatul de sodiu sau ceea ce se cunoaste in general sub numele de ascorbat.)

Energia si combustia

Oxidarea apare cand lucrurile ard sau se strica in timp; mai pe scurt, se inlatura electronii de catre oxidanti din alte molecule sau din legaturile chimice ale acestora. Mitocondriile-generator bine oxigenate produc electroni arzand in acelasi timp legaturile de carbon pentru a produce energie pentru celule. Celulele imunitare actioneaza pe baza de electroni, dar folosesc o oxidare puternica pentru a distruge reziduurile nedorite. Oxidarea distruge molecule complexe si materii organizate cum sunt bacteriile sau celulele deteriorate.

Exploziile imune oxidative sunt declansate de patogeni si toxine. Când un raspuns imunitar este prelungit se transforma in stres oxidativ, o stare de epuizare a electronilor in care moleculele din celule incep sa se destrame. Atunci apar cei patru cavaleri ai inflamatiei: durerea, iritatia, febra si inflamatia. Metalele grele si oxidantii avizi de electroni generati de sursele de radiatii elibereaza radicali liberi care agraveaza situatia.

Inflamatia = stres oxidativ = imbatranire accentuata si boala

Abundenta de electroni este favorizata de sarcina apei, continutul de minerale al acesteia, si de integritatea membranelor in contact cu lichidele din corp. Cresterea sarcinii mareste circulatia si transportul de oxigen si materii vitale la membranele celulare. Functia de transport a acelor membrane este critica si reflecta structurile grasimilor si proteinelor din care sunt alcatuite. Astfel incât sarcina nu depinde numai de calitatea electrolitilor lichidelor din corp, ci si de compozitia si conductivitatea membranelor celulelor si a mitocondriilor.

Antioxidantii bogati in electroni opun rezistenta oxidarii metabolice si imune...si distrugerii structurilor celulare.

Oxidarea = Producere de energie si raspuns imun /inflamatie

Electronii = anti-oxidanti = energie celulara = protectie datorita producerii de energie, raspuns imunitar /inflamatie si radicali liberi

Sa ne imaginam corpul uman asemeni unui acvariu in care "inoata" celulele. Un acvariu poate fi acid si poate manifesta slabe proprietati de polaritate si sarcina si implicit poate inghiti oxigen... sau poate fi usor alcalin si deci  contine potential electric ce transporta oxigen . Potentialul electric depinde de nivelul optim de electroliti si agenti de neutralizare a pH-ului (ca bicarbonatul, potasiu, magneziu, sodiu, clor si calciu) care, atunci cand sunt in echilibru, mentin sarcina si o potenteaza.

Sarcina si modificarea sarcinii activeaza sau dezactiveaza functia ADN-ului astfel incat diferite enzime sunt transcrise sau nu. Chiar si blocurile ce alcatuiesc acele enzime se imbina conform sarcinii din interiorul celulei. Totul consuma energie, electroni.

Sarcina si transportarea oxigenului stau in realitate la baza oricarui remediu. Nutritia, câmpurile electromagnetice/radiatia/incarcatura toxica, stilul de viata si starile emotionale toate influenteaza sarcina si implicit, nivelul de oxigen. Verifica cu atentie fiecare aspect pentru a optimiza biochimia.

Tendinta generala este de a izola simptomele si a le trata ca boli separate, in loc sa recunoastem gradele de evolutie ale stresului oxidativ si stagnarea circulatiei, sufocarea si disfunctia celulelor, comune tuturor afectiunilor.

Alimentatia

Calitatile pe care ar trebui sa le aiba hrana ideala sunt proaspat/viu/crud/hranit cu iarba/crescut la sol/salbatic. Alimentele conventionale sunt deficitare in electroni anti-oxidanti si nu opun rezistenta oxidarii. De fapt intreagul concept care sta la baza alimentelor procesate industrial, de orice natura ar fi acestea, are proprietatea de a sufoca. Produsele agriculturii chimice au un nivel scazut de capacitate de absorbtie a radicalilor de oxigen (proprietate cunoscuta sub denumirea de ORAC) pentru ca sistemul nu reuseste sa capteze energie solara in mod eficient - iar procesarea, conservarea si gatitul oxideaza si inlatura electronii din moleculele alimentelor.

Produse precum cerealele si zaharurile produc aciditate in corp, il epuizeaza energetic, afecteaza capacitatea de transport a oxigenului de catre lichide si hemoglobina si impiedica transportul catre membrane .

Nutrientii pot furniza electroni sau ii pot inlatura - acestie sunt in definitiv elementele ce inclina balanta catre abundenta de electroni si reprezinta secretul starii de sanatate si a longevitatii. "Secretul" consta in construirea unei baterii pentru corp, alcatuita din celule rezistente, prin proteine de calitate, grasimi benefice, fitonutrienti incarcati energetic si un nivel ridicat de minerale.

Fii atent la moleculele negative, ajuta corpul in procesul natural de detoxifiere

Metalele grele, toxinele organice si halogenii precum fluorul sunt "hoti" de electroni care atrag patogeni, genereaza radicali liberi, distrug sarcina celulara si contribuie la inflamatie. Arma cea mai importanta a celulelor imunitare este oxigenul...oxidarea puternica ce raspunde de "arderea" si dezintegrarea moleculelor organice nedorite si a patogenilor. Cantitati masive de electroni sunt utilizate pentru a desprinde si angrena metale astfel incat agenti de chelare precum chlorella si argila sa le poata elimina.

Racelile sunt indicatorul unor celule contaminate si disfunctionale si sunt un proces de selectie prin intermediul virusilor... un proces care ajuta viata, o sesiune de detoxifiere, nu o "boala." Radiatiile si traumele au ca rezultat oxidarea, destramarea moleculelor, necesitand electroni pentru a impiedica agravarea situatiei.

Un stil de viata echilibrat, cu o alimentatie potrivita, sport, perioade de post, exercitii de respiratie si perioade de odihna are efect de energizare , stimuleaza circulatia de lichide si oxigeneaza sistemul activând in acelasi timp genele care produc si elibereaza hormoni de vindecare.

Sa nu uitam de partea emotionala: bucuria si râsul ajuta la eliberarea de hormoni benefici.

Schimbarea de la interior spre exterior

Doar daca ne indreptam atentia spre modificarea sarcinii mediului intern, descoperim secretul sanatatii si al vindecarii. Anumite vitamine, minerale si ierburi pot stimula sarcina electrica a corpului pana când celulele ajung sa functioneze iar in parametrii normali. Introducerea unor elemente de curatare oxidative activeaza reactii similare celor imunitare care stimuleaza productia de antioxidant glutation prin incarcarea adecvata a ficatului si prin mesaje de redox.

Fereste-te de medicamente oxidative folosind apa oxigenata, terapiile cu ozon si suplimentând alimentatia cu MSM... impreuna cu doze mari de vitamine - in special vitamina C . Marirea sarcinii duce si la subtierea sângelui stimulând astfel circulatia, imbunatatind transportul de oxigen si producerea de energie la nivel celular. Sunt multe feluri in care energia se poate mari si poate reechilibra sarcina corpului dar dozele pot varia de la persoana la persoana. Rezolva aceasta ecuatie, marind cantitatile dupa nevoi si vei vedea ca rezultatele vor vorbi de la sine.

Surse:

https://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_radical_absorbance_capacity
https://books.google.ro/books

#nutritie #oxidare #oxigen #radicali liberi vs antioxidanti

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sfaturi de bun simt pentru a-ti mentine sanatatea sistemului circulator
Nutrigenomica: ce mancam ne influenteaza genele
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101