Cati dintre prietenii si vecinii tai fac eforturi constiente pentru a contribui la vindecarea planetei?
Intreaba-te … Isi schimba mijlocul de transport, sau alimentatia? Recicleaza?
Conserva apa? Reduc consumul de produse nocive si inutile? Fac cumparaturi la firmele care dau dovada de grija fata de mediu si fata de angajati?
Se implica in procese politice si sprijina liderii cu idei pozitive si creative pentru un viitor mai bun?
Oricine se uita mai atent in jur isi da seama ca lumea trece prin momente dificile.
Insa, nu prea vedem multe eforturi depuse in sensul salvarii planetei. Lumea continua sa conduca masini mari si sa consume produse care le fac rau lor dar si planetei in acelasi timp. Traiesc intr-un stadiu de negare si isi vad de vietile lor prea putin sau deloc constienti de mediul din jur.
Ne confruntam cu transformari majore la nivel social, politic, spiritual, economic si de mediu. Multi cercetatori si cetateni responsabili trag semnale de alarma de zeci de ani, insa vocile lor nu sunt suficient de puternice pentru a fi auzite si pentru a opri devastarea planetara care se desfasoara pe toate planurile.
Ce de-a Sasea Mare Extinctie
Unii o numesc Cea de-a Sasea Mare Extinctie si intr-adevar, drumul pe care mergem este unul sinucigas. Multe specii nu vor supravietui si oamenii ar putea fi una dintre ele. Multi dintre cei care inteleg fenomenul sunt deprimati din aceasta cauza, si pe buna dreptate. Insa, in loc sa cadem prada temerilor noastre celor mai profunde, mai bine ne unim fortele in jurul sperantelor celor mai arzatoare.
Nu exista o misiune mai puternica in viata in ziua de azi decat angajamentul de face tot ce se poate pentru a preveni un dezastru planetar. Nicicand nu a fost mai important sa stam de veghe. Suntem ultima generatie care are ocazia de a salva lumea. Toti cei dinaintea noastra - parintii si bunicii lor, precum si bunicii bunicilor lor - si cei care vor veni dupa noi - ne felicita! Suntem la linia de start. Aceasta este ultima sansa a umanitatii de a ramane in viata pe planeta Pamant. Ne vom ridica la nivelul asteptarilor?
Constiinta Pamantului
Auzi mereu oameni in jur intrebam, “Dar ce putem face noi?” Intrebarea in sine arata doar cat de putin sunt informati. Putem face multe si este imperios necesar sa o facem de urgenta pentru ca putem genera o schimbare constructiva. Si sa nu uitam ca nu suntem singuri. In fiecare zi, oameni buni din intreaga lume, din toate straturile sociale si de convingeri diferite pun umarul sa ajute.
Suntem cu totii Unul. Totul este interconectat si interconditionat. Fiecare ecosistem este intrinsec echilibrat. Si fiecare actiune pozitiva va avea un efect pozitiv. Trebuie sa respectam si sa-i educam si pe altii sa respecte Mama Natura si toate lucrurile vii. Fiecare dintre noi trebuie sa fie constient de modul in care gandurile noastre personale si colective, actiunile si sentimentele influenteaza Pamantul si intreaga viata de pe el.
Aceasta inseamna sa ai o Constiinta a Pamantului. Este o schimbare fundamentala ce trebuie sa aiba loc daca ne dorim un viitor sustenabil. Odata ce intelegem modul in care contribuim fiecare la bolile colective ale planetei, trebuie sa luam masuri pentru a corecta, vindeca si echilibra relatia noastra cu acest Univers din care facem parte cu totii.
Analizeaza-ti propriul stil de viata
Te autoeduci in privinta aspectelor de mediu din viata ta?
Cum ii afecteaza pe cei din jur ceea ce spui sau faci? Cum afecteaza ei sanatatea planetei? Cum poti produce o schimbare?
Transportul si alimentatia sunt doua domenii in care putem avea un mare impact. Conduci o masina pe benzina/motorina sau un hibrid? Poti merge pe jos sau cu bicicleta mai des? Ai redus consumul de carne? Poate ai adoptat o alimentatie pe baza de alimente intregi, vegetale? Concentreaza-te pe lucrurile importante pentru tine. Gaseste si alti oameni care gandesc la fel si care te pot sprijini.
Lucreaza cu ei in echipa. Cooperarea este minunata si ofera bucurie. Mai ales cand te dedici unui scop nobil. Pe masura ce produci schimbari consistente cu valorile tale, vei vedea ca devii mai sanatos emotional si spiritual. Progresezi si devii mai bun si usor usor vei atinge un nivel de integritate personala care ii va inspira pe altii.
Nu uita, totul incepe cu iubirea. Iubirea fata de semeni, fata de Mama Natura, fata de alte fiinte vii care ne indeamna sa actionam in numele lor. Facand acest lucru, vei avea un mare impact asupra vietilor altora si, astfel, nu numai ca vei ajuta planeta, dar vei avea un sentiment mai mare de implinire in propria ta viata.
Sursa utilizata: http://thegreendivas.com/2015/07/20/earth-consciousness-for-a-healthy-future/#ixzz3l2QFQDrq
La ce vă referiți când spuneți conservarea apei? Mai are și alte conotații această sintagmă înafară de ideea aberantă de consum? Dar să nu-mi răspundeți cu ideea cum că planeta este suprapopulată și automat consumul de apă este mai mare, pentru că s-a cam demonstrat de foarte multe ori că suprapopularea este o minciună. Spre exemplu, stau la bloc și pot să vă spun în cel mai cert caz că marea majoritate a vecinilor mei abia că își permit să deschidă robinetul de vreo 3-4 ori pe zi. Dacă totuși vroiați să fiți elocvenți în teorie, ați fi menționat în articol că cel mai mare dezastru planetar se produce în urma tehnologiilor neconcordante de obținere a energiei electrice (mă refer strict la centralele atomo-nucleare care folosesc uraniul ca și combustibil) + experimentele de tip militar care au loc în mai multe zone ascunse ochii publicului larg de pe glob + războaiele care se duc și astăzi printre diverse state arabe. În rest, lăsați mascarada cum că folosesc mașina personală care mai știu eu de ce tip e sau folosesc transportul public care în cea mai mare parte este compus din autobuze care poluează cât 10 mașini personale la un loc, sau așa zis economiile la energie electrică care în fond, înafară de faptul că voi plăti mai puțin la multinaționalele furnizoare, nu rezolv nimic, centrala oricum va funcționa în continuare și va produce energie electrică etc. Restul articolului e bunicel. Ne vom deplasa și vom consuma și vom mânca exact cum dorește fiecare, în funcție de bugetul limitat pe care îl avem. Dumnezeu ne-a dat liberi pe planeta asta, nu constrânși în reguli și dogme care mai de care mai amăgitoare. Dați în cei care au construit cartiere întregi de blocuri, asta în timp ce mulți oameni ai străzii se chinuie să trăiască în intemperiile vremii, dați vina pe pe acei 1% care își permit totul pe seama celor mulți și sclavi care lucrează pentru ca ei să-și facă vacanțe în cele mai luxoase destinații și care își fac tort aniversar decorat cu nu știu ce tipuri de diamante etc. Nu mai dați vina pe omul de rând care și așa duce o viațămai mult decât precară.