AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Salata cu urechi de lemn

Ciupercile urechi-de-lemn sunt ciuperci comestibile, folosite în special în bucataria asiatica. În limba romana, se foloseste termenul urechi-de-lemn pentru 2 specii din familia Auriculariaceae, destul de asemanatoare între ele.
Acestea au în comun textura elastica, aproape cauciucata, si transparenta. Nu au un gust puternic, dar împrumut? gustul celorlalte ingrediente si ofer? o textura crocanta mancarurilor.

Aceste ciuperci cresc pe trunchiul copacilor foarte batrani, în buchete, ele fiind primele ciuperci cultivate. Pe langa utilitatea lor culinara prezinta si numeroase proprietati medicinale.

Se comercializeaza uscate (deshidratate).salata cu urechi de lemn

Ingrediente pentru salata cu urechi de lemn 

  • 1 de ciuperci urechi de lemn uscate
  • ½  de dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 mana de bok choy (varza chinezeasca)
  • 1 mana de germeni de soia
  • 1 fir grasut de ceapa verde
  • 1 lingura de muguri de pin
  • coriandru tocat

Marinata pentru ciuperci:

  • 1 pahar cu apa
  • ½ lingurita de seminte de chimen
  • 2 catei de usturoi striviti
  • 2 linguri de sos de soia

Dressing:

  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingurita de miere (sau orice alt indulcitor preferati)
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • piper cayenne (dupa gust)
  • 1 lingurita de ghimbir razuit

Mod de preparare:

Amestecati ingredientele marinatei pentru ciuperci, adaugati-le si pe ele si lasati-le o ora timp in care se vor rehidrata si marina.
Ciupercile gata hidratate scurgeti-le si taiati-le fasii subtiri si adaugati-le intr-un bol alaturi de bok choy-ul taiat, morcovul si dovlecelul dat pe razatoare, ceapa taiata, coriandru si mugurii de pin. Amestecati toate ingredientele pentru dressing int-un vas si adaugati-l peste salata. Amestecati, lasati gusturile sa se intrepatrunda timp de 30 de minute si savurati.
Reteta si imagine: Alina Barbu

Like Share Share Tweet5497 vizualizari

Postat in categoria Retete

Etichete: ciuperci, coriandru, ghimbir, lamaie, urechi de lemn, usturoi,

Comentarii recente:
onel23 May 2014 14:32Raspunde

imi place ca ati scris un "fir grasut" :D suna tare simpatic.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE