AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Ciuperci cu maioneza raw

Unul din minunatele avantaje ale alimentatiei raw vegan este ca te poti bucura de gusturile  bucatariei clasice dar folosind ingredientele in starea lor naturala, fara a le altera nutrientii prin procesare termica sau alte procedee chimice.

Ciupercile sunt supranumite “carne vegetala”, datorita valorii lor nutritionale. Ciupercile comestibile sunt o sursă importantă de proteine (23%) avand 18 aminoacizi ( 2,7-5%), carbohidrati( 3,5-10%), minerale (K, Mg, P, Ca, Cu, Fe, Zn, Mn, Se), vitamine (B 1, B 2, B 3, B5, B6, B 12, C, D, E , acid folic), si putine gr?simi (1-2,2% ) sub form? nesaturat? (sanatoase).

Structura proteinelor din ciuperci este asemănătoare cu structura cazenei laptelui si a albuminei din ou, dar mult mai sănătoasă.

Ingrediente:

  • 6 palarii de ciuperci champinion, marime medie
  • 1 castravecior murat (in saramura)
  • ½ de legatura de marar verde tocat
  • 3 catei de usturoi striviti
  • sare neiodata

 

Marinata pentru ciuperci:

  • 2 linguri ulei de masline
  • Sucul de la o jumatate de lamâie
  • ½ de lingurita de seminte de chimen
  • ½  de lingurita de sare neiodata
  • 1  pahar cu apa

 

 Maioneza de caju:

  • 1 cana de caju hidratat 4 ore
  • 2 linguri de suc de lamâie
  • 50 ml de apa
  • ½  de lingurita de turmeric
  • Sare neiodata

ciuperci cu maioneza

Modul de preparare al ciupercilor cu maioneza :

Amestecati ingredientele pentru marinata, taiati ciupercile cubulete si lasati-le la marinat 2 ore.

Intre timp puneti intr-un robot de bucatarie prevazut cu lama in “S”  toate ingredientele pentru maioneza de caju si procesati pana cand se transforma intr-o pasta fina.Când procesul de marinare s-a incheiat scoateti ciupercile, scurgeti-le de apa si puneti-le intr-un bol alaturi de castravetele taiat cubulete, marar, usturoi, lamâie si sare.

Turnati deasupra maioneza de caju, amestecati savurati. Sa aveti pofta si sanatate din plin!
Reteta si imagini: Alina Barbu

Like Share Share Tweet2222 vizualizari

Postat in categoria Retete

Etichete: caju, ciuperci, imunitatea, imunitatea de turma, lamaie, pojar, raw, turmeric, usturoi, vita,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE