Retete

Ciuperci cu maioneza raw

Unul din minunatele avantaje ale alimentatiei raw vegan este ca te poti bucura de gusturile  bucatariei clasice dar folosind ingredientele in starea lor naturala, fara a le altera nutrientii prin procesare termica sau alte procedee chimice.

Ciupercile sunt supranumite “carne vegetala”, datorita valorii lor nutritionale. Ciupercile comestibile sunt o sursă importantă de proteine (23%) avand 18 aminoacizi ( 2,7-5%), carbohidrati( 3,5-10%), minerale (K, Mg, P, Ca, Cu, Fe, Zn, Mn, Se), vitamine (B 1, B 2, B 3, B5, B6, B 12, C, D, E , acid folic), si putine gr?simi (1-2,2% ) sub form? nesaturat? (sanatoase).

Structura proteinelor din ciuperci este asemănătoare cu structura cazenei laptelui si a albuminei din ou, dar mult mai sănătoasă.

Ingrediente:

 

Marinata pentru ciuperci:

 

 Maioneza de caju:

ciuperci cu maioneza

Modul de preparare al ciupercilor cu maioneza :

Amestecati ingredientele pentru marinata, taiati ciupercile cubulete si lasati-le la marinat 2 ore.

Intre timp puneti intr-un robot de bucatarie prevazut cu lama in “S”  toate ingredientele pentru maioneza de caju si procesati pana cand se transforma intr-o pasta fina.Când procesul de marinare s-a incheiat scoateti ciupercile, scurgeti-le de apa si puneti-le intr-un bol alaturi de castravetele taiat cubulete, marar, usturoi, lamâie si sare.

Turnati deasupra maioneza de caju, amestecati savurati. Sa aveti pofta si sanatate din plin!
Reteta si imagini: Alina Barbu

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#caju #ciuperci #imunitatea #imunitatea de turma #lamaie #pojar #raw #turmeric #usturoi #vita

Ce au mai parcus alti cititori...

Salata cu urechi de lemn

Salata cu urechi de lemn

Smantana de nuci caju

Smantana de nuci caju

Chipsuri sanatoase de legume

Chipsuri sanatoase de legume
Adaugă comentariul tău
Primesti saptamanal
inspiratie verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.