O salata delicioasa atat de mancat cat si de privit. Se poate face oricand in timpul anului, insa este potrivita in special la trecerea din iarna la primavara pentru ca se folosesc preponderent alimente de sezon, foarte nutritive.
Ingrediente (6 portii)
- o salata verde (laptuca) taiata in bucati nu foarte mici
- 2 cani de varza rosie tocata
- 2 cani morcovi taiati felii subtiri
- o cana de mere dulci taiate cubulete
- o jumatate de cana de migdale
- o jumatate de cana de merisoare, preferabil deshidratate, nu confiate
- o lingurita de menta taiata fin (optional)
Sos cu miere si mustar
- un sfert de ceasca ulei de masline presat la rece
- o lingurita miere
- o lingurita rasa de boabe de mustar
- sare dupa gust
- un praf de piper negru proaspat macinat
Preparare
Se pun laptuca, varza si morcovii intr-un bol pentru salata. Adaugati jumatate din compozitia de vinegreta si amestecati. Amestecati restul de vinegreta cu merele si merisoarele, adaugati-le peste salata si garnisiti cu migdalele pisate si menta (daca ati ales sa o folositi).
Pentru vinegreta, toate ingredientele se combina intr-un blender si se amesteca pana se omogenizeaza.
Sa aveti pofta si sanatate din plin!
Citeste si articolul: 5 retete ingenioase pentru un picnic “fara carne”