Salata Tabouleh este o specialitate in bucataria Orientului Mijlociu plina de arome complementare. Aceasta reteta foloseste conopida in locul traditionalului bulgur, deci nu are gluten. Sucul de lamâie si sarea ajuta la inmuierea patrunjelului. Pentru consistenta si un plus de aroma, se poate garnisi cu o lingura de migdale crude pisate.
Secretul reusitei acestei retete consta in maruntirea conopidei suficient incat aceasta sa se confunde cu bulgurul.
Ingrediente (2 portii)
- un sfert de ceasca de conopida
- doua linguri suc de lamaie
- doua lingurite de menta uscata
- sare si piper negru dupa gust
- patru linguri ulei de masline
- un sfert de ceasca de patrunjel proaspat tocat marunt
- doua cesti de rosii, tocate marunt
- doua cesti de castraveti, tocati marunt
Preparare
Intr-un mixer procesati conopida pana se face bucatele si va arata ca orezul. Amestecati laolalta sucul de lamaie, menta,sarea, piperul si uleiul de masline pana se omogenizeaza. Pot fi amestecate intr-un mixer sau intr-un vas,cu furculita. Puneti conopida,patrunjelul, rosiile si castravetii intr-un bol. Turnati jumatate din sosul omogenizat peste salata si amestecati bine. Lasati sa stea 30 de minute la marinat.
Inainte de a servi salata, adaugati restul sosului ramas.
Sa aveti pofta si sanatate din plin!
Surse: thehealthyfoodie.com/
300 de retete de hrana vie, Nancy Faass,Lorena Novak, Ed. Orizonturi, Buc.