Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Rola facială - un instrument pentru un ten mai ferm și strălucitor

Rola facială - un instrument pentru un ten mai ferm și strălucitor

În încercarea zilnică de a reintroduce rutinele de îngrijire personală în ritmul alert al vieții, e timpul pentru minimizare, pentru reîntoarcerea la remediile tradiționale, consacrate în timp, din medicina chineză. Astăzi vom povesti despre rola facială, un instrument folosit în cele mai vechi tehnici de masaj.
 

Despre GuaSha am povestit deja într-un articol anterior: Ce este Gua sha și cum te ajută să arăți mai tânără?

Ce este rola facială?

Rola facială face parte dintr-un ritual chinezesc de înfrumusețare, vechi de secole, care implică masajul feței cu o rolă realizată din jad solid. Ustensila are la un capăt o piatră de jad mai mare ce se folosește pe zona frunții și a obrajilor, iar la celălalt o piatră mai mică pentru zona ochilor și a gurii.

Rolele faciale din jad datează din secolul XVII și vin din China, unde jadul era recunoscut ca " piatra din ceruri". Rolele au fost folosite alături de gua sha pentru a înviora pielea și a stimula circulația sanguină spre ganglionii limfatici, unde toxinele sunt filtrate. Ele sunt o parte esențială a medicinei tradiționale chineze, deoarece utilizarea lor atinge din plin punctele de presopunctură și acupunctură de pe față. Datorită stimulării acestor puncte de energie de către aceste ustensile se ajută în mișcarea energiei Qi-ului și în înfrumusețarea trăsăturilor.

Jadul nu a fost folosit doar de chinezi. Maiașii, dar și egiptenii antici l-au utilizat și în a relaxa mușchii obosiți, datorită proprietăților naturale răcoritoare ale pietrei, dar și datorită credinței că are puteri vindecătoare și de absorbție a energiei negative.

Și deși jadul este cea mai populară piatră când este vorba de aceste rolere, între timp au apărut și alte pietre în confecționarea rolerelor, cum ar fi amestistul, cuarțul roz, cuarțul de stâncă, ochiul de tigru sau chiar aventurinul. În medicina tradițională chineză, în funcție de problema dorită a se trata, se alege tipul de piatră folosit.

Din ce alte cristale pot fi rolele?

Cuarț roz: cristalul suprem pentru frumusețe, cunoscut și sub numele de Cristalul lui Venus, zeița iubirii și a frumuseții. Cuarțul roz purifică și deschide inima la toate nivelurile, oferind în același timp vindecare interioară și claritate. Acest „vindecător emoțional” poate fi folosit pentru a reduce și elibera impuritățile și stresul din piele. Este cel mai bun pentru detoxifiere, lifting și reducerea liniilor fine și a ridurilor, alături de drenarea toxinelor și a negativității.

Cuarț transparent: cuarțul transparent sunt cunoscute și sub numele de Meastrul Vindecător, deoarece este cea mai puternică piatră de vindecare și potențează energia altor cristale când e asociat acestora. Cuarțul limpede are un conținut foarte mare de siliciu, care este un mineral important pentru sănătatea pielii noastre.

Ametistul: ametistul este un cristal puternic și protector, care elimină stresul de zi cu zi, calmează inflamația și este grozav pentru pielea predispusă la acnee.

Sodalitul albastru: excelent pentru hidratarea celulelor pielii și sănătatea generală a pielii, sodalitul albastru calmează inflamația, promovează vindecarea și ajută la echilibrarea deficienței minerale.

Jad: ideal pentru riduri și piele slăbită, jadul ajută la creșterea imunității pielii, precum și la regenerarea celulelor noi ale pielii. Jadul este foarte calmant, ceea ce îl face excelent pentru afecțiunile pielii iritate. De asemenea, îmbunătățește elasticitatea pielii, încurajează drenajul limfatic și ajută la prevenirea ridurilor.

Jasp roșu: cunoscut de-a lungul istoriei ca piatra Zeiței și ca simbol al frumuseții îndrăznețe, jaspul roșu este o piatră a vibrației și a rezistenței. Este folosit pentru hiperpigmentare și pete și poate fi folosit și pentru a stimula chakra rădăcină.

Obsidianul negru: obsidianul negru are cele mai puternice energii, cu elemente de foc, apă și pământ. O utilizare constantă a acestuia aduce dezechilibrele la suprafață, astfel încât acestea să poată fi eliberate. Acest efect de vindecare pătrunde în piele și întinerește la toate nivelurile. Energiile negative sunt eliberate, aducând beneficii pe termen lung țesutului muscular.

Beneficiile rolei faciale

Rola facială cu capăt mai mare se folosește pentru masajul feței, a gâtului ori a altor părți ale corpului. Masajul corpului cu rola facială contribuie la creșterea fluxul limfatic, ajută la detoxifiere și drenaj. Totodată, îmbunătățește circulația, elasticitatea pielii și stimulează mușchii obosiți pentru a îmbunătăți tonusul. De asemenea, stimulează punctele de acupunctură și zone reflexe pe corp sau față.

Deoarece cu ea masăm mușchii care au tendința să se lase, conturul feței va fi mai bine definit, ridurile fine se reduc prin masaj și tenul va avea o circulație sanguină mai bună, care îl va face mai strălucitor.

De asemenea, un masaj facial corect contribuie la ameliorarea durerilor de cap sau de ochi, îmbunătățește tonusul muscular, iar acest lucru este foarte benefic pentru reducerea ridurilor fine. În cazul tenurilor acneice și cuperotice, rola facială este chiar indicată.

Beneficiile masajului cu role faciale: 

Rola facială asigură masarea feței ușor și rapid și poate fi folosită în timp ce faci și altceva.

Cum se folosește rola facială?

 

Masajul cu rola facială se realizează prin rotirea acesteia pe piele cu un produs cosmetic, facilitând intrarea produsului mai bine în ten. Astfel, tenul se tonifiază și arată mult mai bine după folosirea rolei. Masajul realizat cu ajutorul pietrei de jad, cu mișcări ușoare și delicate, fără presiune suplimentară pe față, poate să ducă la eliminarea tensiunii acumulate în mușchii faciali, și întreg procesul este unul foarte relaxant. Mai mult, rola se poate folosi și peste măștile tip șervețel, pentru a facilita și promova absorbția substanțelor nutritive din mască.

 

Secretul masajului cu rola este să folosești mișcări care stimulează drenajul limfatic. Poți începe cu mișcări care pornesc din zona maxilarului către urechi și astfel stimulezi și limfa să circule corect și să elimine mai ușor toxinele din țesuturi.

 

Partea mai mică este pentru zona ochilor. Se folosește cu mișcări circulare, din interiorul pleoapelor, dinspre nas spre tâmple. Nu se trage niciodată către nas, pentru că astfel se pot crea riduri fine în urma folosirii. Rola facială va reda ochilor aspectul tânăr, revigorat, și va diminua liniile fine, prevenind formarea ridurilor. După tratamentul cu rola facială se aplică produsele preferate de îngrijire: o mască hidratantă sau un serum, pe care pielea le va absorbi din plin.

 

Trece întotdeauna rola de masaj facial din centru spre exterior și repetă mișcarea de 3 până la 5 ori pe secțiune. Nu rula rola înainte și înapoi. Întotdeauna întoarce-te în punctul inițial de pornire, apoi repetă mișcarea de la zero.

 

După utilizare, curăță rola facială cu un dezinfectant sau cu un săpun blând sub jet de apă.Dacă pui la frigider peste noapte rola de masaj, vei obține efectul maxim în ceea ce privește descreșterea pungilor de sub ochi / efectul de puffiness și reducerea cearcănelor.

 


Simona-Luminița Voloagă este practician de multireflexologie facială Dien Chan, face yoga și masaj. 

Locuind în Irak din 2017 și fiind interesată să afle despre modul de înfrumusețare al femeilor arabe, a înțeles cât de important este pentru acestea felul în care se prezintă (ca apariție fizică, cum vorbesc, gesticulează), felul în care dau atenție îngrijirii lor, mai ales că unul dintre motivele pentru care fac aceste lucruri este chiar menținerea atenției soțului. Un alt aspect pe care l-a remarcat a fost deschiderea acestor femei pentru o gamă largă de practici de frumusețe, dintre care și adoptarea practicilor asiatice tradiționale, precum gua sha, rola de jad sau ventuzele faciale.

Multireflexologia facială i-a relevat faptul că frumusețea nu stă doar în executarea unor proceduri exterioare, cosmetice, pentru chipul nostru, ci este o reflectare a relației armonioase dintre interior și exterior. Mai mult decât atât, dacă nu există o curgere lină în corp a energiei, sângelui, limfei, emoțiilor, se produc stagnări, blocaje, care se traduc prin tot felul de probleme la nivelul trăsăturilor, a corpului. Chipul nostru este o hartă ușor de citit a problemelor din corpul nostru fizic.

Astfel a înțeles că tot ceea ce ține de un chip luminos și frumos trebuie abordat din punct de vedere holistic și nu doar focusat pe o anumită direcție.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101