Porridge-ul reprezintă pentru mulţi dintre noi un mic dejun săţios şi gustos, care ne oferă energia necesară pentru întreaga dimineaţă. Cum ar fi dacă ai putea obţine mai multă energie şi o mulţime de nutrienţi şi antioxidanţi de la porridge-ul tău? Cu pudra de maca, poţi avea toate aceste beneficii de la un singur bol.
Această reţetă combină fulgii de ovăz şi laptele cu uleiul de cocos, banana şi untul de migdale pentru un gust intens şi o textură cremoasă. Pudra de maca vine la final pentru a completa paleta de gusturi şi beneficii ale acestor ingrediente minunate.
Pudra de maca este obţinută prin procesarea rădăcinii de maca, o plantă care creşte în munţii Anzi din America latină. Această plantă era venerată de vechii incaşi pentru calităţile sale terapeutice şi pentru efectul revitalizant oferit organismului. Maca este, de asmenea, foarte benefică în combaterea stresului, îmbunătăţirea memoriei şi a dispoziţiei, creşterea libidoului şi a fertilităţii atât la femei, cât mai la bărbaţi. Pentru sportivi, este foarte utilă în timpul antrenamentelor intense sau a competiţiilor, deoarece oferă energie şi creşte rezistenţa fizică.
Află mai multe despre beneficiile rădăcinii de maca
Ingrediente necesare:
- 1 ceașcă de apă clocotită
- 1/3 ceașcă fulgi de ovăz
- 1 banană
- 4 linguri de lapte de cocos
- 1 lingură de unt de migdale
- 1 lingură de ulei de cocos
- 1 lingură de pulbere de maca
Poţi găsi toate ingredientele necesare aici.
Mod de preparare:
Pune fulgii de ovăz, apa fiartă și laptele de cocos într-o cratiță și lăsă-le să se încălzească câteva minute, până când lichidul este absorbit aproape complet. Feliază banana şi adaug-o în acest amestec, împreună cu uleiul de cocos şi untul de migdale. Presară pudra de maca la final şi porridge-ul tău este gata să fie servit! Dacă preferi să fie mai dulce, poţi adauga o linguriţă de miere crudă.
Poftă bună! Scrie-ne în comentarii dacă ţi-a plăcut această reţetă!
Descoperă şi alte reţete simple, rapide şi gustoase cu pudră de maca