Înghețata din comerț, cea super rece, cu textură de apă înghețată nu m-a dat niciodată pe spate. Cucerită am fost de la primul gelato la cornet! Textura aceea cremoasă, completă… Mmmmm..
Însă treptat, organismul meu a evitat să mai aibă poftă de lucruri “reci” (DAAA, până și apa o beau la temperatura camerei vara); apoi s-a modificat și alimentația mea, preponderent vegană (încă sunt discuții dacă mierea este sau nu vegană însă cert este că al meu organism este tare împlinit cu ea și toate derivatele apicole) așa că, o bună perioadă de timp nu am mai consumat înghețată.
Acum că a venit iar căldura și că am descoperit această miere fabuloasă, pe care recunosc că o manânc cu lingurița, ca desert:))), m-a făcut să încerc o variantă de:
Înghețată raw cu banane și miere cu coacăze negre
De ce înghețată raw, vegană sau… de ce să o fac eu?!
Pentru mine e atât de simplu: este super naturală, rapid de facut, delicioasă, plina de proprietați si vitamine și… super versatilă!
Unde mai pui că salvezi și bananele pe care poate te gândeai sa le arunci că-s prea coapte și satisfacția că “eu am făcut asta :)!”
Adică rețeta de azi e mai mult o bază, căci ulterior poți adăuga bucăți de nuci, fructe sau cacao sau poate îți plac fulgii de cocos!
Iată de ce ai nevoie pentru 2 porții:
- 2 banane coapte, congelate
- 1 lingură generoasă de unt de arahide
- 1 lingură lapte de cocos
- 2 linguri miere bio cu coacăze negre Magic Glow
- 1 praf de sare de himalaya
- 1 pumn de coacăze negre
Și ce mă fac cu ele?!
Congelarea: bananele musai să le cojesti, tai (în 2-3, nu bucăți mici) și apoi le pui la congelator, până îngheață (minim 1,5 ore).
Apoi, într-un blender bun, pui bananele, le mixezi oleacă cât să se lege puțin, apoi adaugi untul de arahide, laptele de cocos si mierea si mai mixezi putin.
Pentru o textura super bună, cu o paletă de silicon amestecă sarea, coacazele și încă puțină miere de coacaze si o poți servi de îndată.
Ideal este sa o mananci exact după ce ai preparat-o; daca mai ramane, pune-o în congelator dar sa nu uiti sa o scoti și sa o bagi in frigider cu 15 minute inainte sa o consumi! Yuuummm
P.S.: Posibil sa faci cel puțin x2 la rețetă, căci este prea bună!
Articol scris de Raluca Nicolae - membru al comunității VVV
Hello, Raluca Nicolae aici :)! Ador natura atât de tare încât mi-am propus să o mâhnesc cât mai puțin. Cum? Prin a consuma și folosi cât mai puține elemente nocive; de aici și alimentația mea (aproape) vegană și rețetele de îngrijire personală și a locuinței făcute în casă.
Atât de mult încât am creat “Naturawl.ro”, proiectul meu de suflet unde împărtașesc fiecare rețetă tip DYI, rețete vegane și raw-vegane.
Unde mă găsești: